Dolap uygulamasında satış yapınca vergi cezası çıkıyor mu

gul000

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2024
81
46
Merhaba dolap uzerinden kullandigim, kullanamadigim birçok kitabımı, makyaj esyami vs sattım ve 2023 yazından bu yana 6 binlik bir kazancım olmuştur. Ogrenci oldugum için böyle kazanc saglayacagimi düşünmüştüm.
Sikayet sitesinde yıllık satisi belli bir miktari aşmayan kisilere de yuksek meblağda vergi cezası kesildiğini gördüm. Hatta sadece 2. El ürün alan kişiye de.
Satis yapmadan önce dolap uygulamasına zaten e devletimi girmistim mecburi olarak. Benim basima da boyle bir şey gelir diye korkuyorum. Ama elimde kalan kitaplarimi da cope atmak yerine harçlığım ciksin diye satmak istiyorum. Dolap uygulaması senelik olarak 200 bini gecilmedigi taktirde vergi borcu çıkmayacağını söylüyor ama ben yine de çok endiselendim yorumlari da okuyunca. Bu konuda net bir bilgisi olan yardimci olabilecek biri var mı?

Daha önce duymamıştım bunadamı el attılar ,yoksa daha önce böyle bir şey var mıydı??

Daha önce duymamıştım bunadamı el attılar ,yoksa daha önce böyle bir şey var mıydı??
Merhaba 2022 yılında satış yapan birkac kişiye mesela daha yeni ağustosta falan vergi cezası cikarilmis. O kişiler de 3-4 parça kucuk üründen fazla satış yapmadıklarını göstermişler. Bende bundan korktum birkaç sene sonra benimkini de görüp ceza keserlerse diye. Şikayetvar uygulamasından dolap vergi cezası yazarak sikayetleri gorebilirsiniz. Ben biraz endiselendim

Mesela buralarda bircok kisi bu durumdan yakiniyor eğer söyledikleri gercek ise gercekten çok korkunç, birkac tl gelir elde edecegim diye yuksek meblağda vergi cezası kesilirse aileme bir hesap veremem. Ustelik uygulama e devlet girisi falan istiyordu yapmistim da 😞

Merhaba dolap uzerinden kullandigim, kullanamadigim birçok kitabımı, makyaj esyami vs sattım ve 2023 yazından bu yana 6 binlik bir kazancım olmuştur. Ogrenci oldugum için böyle kazanc saglayacagimi düşünmüştüm.
Sikayet sitesinde yıllık satisi belli bir miktari aşmayan kisilere de yuksek meblağda vergi cezası kesildiğini gördüm. Hatta sadece 2. El ürün alan kişiye de.
Satis yapmadan önce dolap uygulamasına zaten e devletimi girmistim mecburi olarak. Benim basima da boyle bir şey gelir diye korkuyorum. Ama elimde kalan kitaplarimi da cope atmak yerine harçlığım ciksin diye satmak istiyorum. Dolap uygulaması senelik olarak 200 bini gecilmedigi taktirde vergi borcu çıkmayacağını söylüyor ama ben yine de çok endiselendim yorumlari da okuyunca. Bu konuda net bir bilgisi olan yardimci olabilecek biri var mı?

Ben pandemi zamanında satış yaptım dolap'ta, hem satış yaptım hem kendim alışveriş yaptım. Bu dolap uygulamasında satış yapanlara vergi cezası söylentisi o zamanda vardı. Ama ben hiç ceza yemedim, ceza yiyene demk gelmedim.

Banka hesabında dikkat çekici, yüklü ödemeler yoksa sorun olmaz. Çünkü sen satıi yaptığında ödemeyi dolap uygulaması sana gönderiyor. Satın alınan her bir ürün için bir satış sözleşmesi var. Satış sözleşmesi olduğu için sorun olmaz.

Gelir İdaresi Başkanlığı, faturasız bir şekilde yıllık 200.000 TL’ye kadar olan kazançlarına dair vergi talep etmiyor
yani herhangi bir vergi çıkmaz ama isterseniz vergi dairesinden bilgi alın :) en sağlam kaynak

Ben pandemi zamanında satış yaptım dolap'ta, hem satış yaptım hem kendim alışveriş yaptım. Bu dolap uygulamasında satış yapanlara vergi cezası söylentisi o zamanda vardı. Ama ben hiç ceza yemedim, ceza yiyene demk gelmedim.

Banka hesabında dikkat çekici, yüklü ödemeler yoksa sorun olmaz. Çünkü sen satıi yaptığında ödemeyi dolap uygulaması sana gönderiyor. Satın alınan her bir ürün için bir satış sözleşmesi var. Satış sözleşmesi olduğu için sorun olmaz.
Tesekkur ederim bilgilendirmeniz için. Yani ben geçen yazdan bu yana 6 binlik satis yapmisimdir orda kazanc gorunuyor ya. Tek seferde değil de ayrı ayrı kitap vs satislarindan toplam gelir bu. O zaman bir sorun cikmaz insallah 🥹

Gelir İdaresi Başkanlığı, faturasız bir şekilde yıllık 200.000 TL’ye kadar olan kazançlarına dair vergi talep etmiyor
yani herhangi bir vergi çıkmaz
Yok o kadari bulamam zaten ama baska bir yerde de 15 bin dediler senelik. Doğru bilgi değil dimi bu söyledikleri?

Yok o kadari bulamam zaten ama baska bir yerde de 15 bin dediler senelik. Doğru bilgi değil dimi bu söyledikleri?
Valla vergi dairelerine güven olmaz bakanlıkta hop bir yazı geliyor tek tek kontrol ediyorlar yazı yolluyorlar siz arada e devletinize bakın vergi yazısı gelmiş mi diye. Normalde ilk oran aşılmadığı zaman vergi yok deniliyor ama sosyal medyada filan tebliğ geldi diyenler var tam muamma yıllardır yapan kişiye gelmiyor 2 3 kere yapana geldi diyorlar garip bir sistem alırken vergi satarken vergi :KK43:

Satış yapıyorum ama bu saatten sonra yapar mıyım tedirgin oldum bilmiyorum...

Mesela buralarda bircok kisi bu durumdan yakiniyor eğer söyledikleri gercek ise gercekten çok korkunç, birkac tl gelir elde edecegim diye yuksek meblağda vergi cezası kesilirse aileme bir hesap veremem. Ustelik uygulama e devlet girisi falan istiyordu yapmistim da 😞
250 bin tllik satış yapmış ama digeri de 129 bın bunlar yüksek tutarlar gratis indiriminden alıp indirimsiz fıyatıyla satan insanlar bile var orada ondan çıkmıştır bende yaptım çünkü pandemi de

Cabim
Merhaba 2022 yılında satış yapan birkac kişiye mesela daha yeni ağustosta falan vergi cezası cikarilmis. O kişiler de 3-4 parça kucuk üründen fazla satış yapmadıklarını göstermişler. Bende bundan korktum birkaç sene sonra benimkini de görüp ceza keserlerse diye. Şikayetvar uygulamasından dolap vergi cezası yazarak sikayetleri gorebilirsiniz. Ben biraz endiselendim
Canim korkma fenomenler de satis yapıyor onlara gelmiştir ceza bir çantayı 2 bin bir kıyafeti 5 bine satanlar var onlara gelmiştir sizinkikucuk meglag bişey cikmaz

Senin kazancından vergi payı düşüyor zaten yüklü miktarda olsa dahi sattığı ürün bedeli kadar vergi ödeniyor yani diyelim kazancın aslında 250 ama vergi borcu kesilince 200 220 civarı kazancın oluyor endişelenme

Ben 5 yıldır satış yapıyorum , bununla ilgili konu açtım ama katılan olmadı
Detaylı araştırdım yıllık 200 bin üzeri vergi alınıyor
Artık sipariş bölümünde bu güne kadar yaptığınız satışın toplamı gözüküyor bu sebeple
Butikler var ,bence o yüzden geldi bu vergi kararı
Mehmet Şimşek aldığımız nefesten de vergi alacak yakında ,kel kafasına :KK45:

Senelik asgari ücretin toplamı ve üstü kadar satış yapanlara bi de ticarete dökenlere geliyor. Örneğin adam getiriyor incik boncuk kolye satıyor ya da x markanın outlet mallarını bi şekilde eline geçirip orada vergisiz satanlara geliyor. Bu yüzden Dolabın İnstasında vergi borcu geldi diye yaygara koparanlar ne sattığını asla yazmıyor :KK70:

Ben 50 bin diye biliyorum. 50 binden sonrasına vergi cezası geliyor demişlerdi

Öncelikle siz endişelenmeyin çünkü rakamınız çok düşük. Ama çok yüksek rakamlarda satış yapanlar için vergi cezası uygulanması yasal olarak doğru bir uygulama. Şöyle düşünün dolap uygulamasında yıllık 200 bin civarında satış yapan biri ciddi bir gelir elde ediyor. Asgari ücret kazanan birisi maaşından vergi , sgk kesintilerinden sonra kuş kadar maaş kalıyor ama dolap gibi uygulamalardan satış yapıp gelir elde eden birisi hiç vergi ödemiyor. Oluşan haksızlığı böyle daha net görebilirsiniz. Birde bizde verginin vergisi, KDV, stopaj, gelir vergisi, sigorta gibi bir çok kalem var. Aslında bu kişilere sen ciddi gelir elde ettin , ama bana hiç ödeme yapmadın diyor devlet. O zaman ben sana geçmişe yönelik vergi kaydı açarım, gerekli bildirimleri yapmadığın her ay için ayrı ayrı ceza keserim, ayrıca bu bildirimlerde ödenmesi gereken kesintileri faizi ile beraber isterim diyor. Aslında bu kişiler dava yoluna gidebilirler ama büyük olasılıkla sadece dolap uygulamasında değil başka uygulamalarda da satış yaptılar ve gelirleri ciddi bir rakama ulaştı. Dolap uygulaması kesinti yapıyor deniyor ama bu kişinin vergi kaydı açıp bildirimler yapması ile aynı şey değil. Avukat olarak baktığımda böyle ciddi gelir elde edip bunu neredeyse meslek haline getiren insanlara vergi ve usulsüzlük cezası kesilmesini haklı buluyorum. Ben bir davadan 20.000 TL kazanıp bunun yarısından biraz azını vergi olarak ödeyip , bir de Bağkur, kira, kira stopajı, gelir vergisi ödüyorum. Ama yılda 200.000 tl döndüren biri 5 kuruş vergi ödemiyor.

X