• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dolandırıldım mı?? Atılan İmza

ismigizli

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2023
133
-17
18
29
Merhabalar Hanımlar..
içim içimi yiyor, tüm gün ağladım. Çok kötü bir durumdayım ve çok korkuyorum.
Bugün Öğlen Zil çaldı bir baktım 3 tane Polis kapımda. Bana komşumu sordular, ve Komşumun Resmini gösterdiler. Eski Komşum Azerbaycanlı ve bir kac Ay önce taşınmıştı. Bu Bilgileri benden aldıklarına Dair bir Belge doldurdular İsmimi Anne Baba ismi Doğum Tarihi istediler birde imza atmamı istediler. İmza istediklerinde Kimlik görmek istedim, bana kimliğini gösterdi polislerden birtanesi. Bende inandım ve İmza attım. Kendim Alman Vatandaşı olduğum için TC Numaraya sahip olmadığım için TC Numara veremedim. Daha sonra Eşime bu konuyu anlattığımda bana çok kızdı. Dolandırıldın diyor başka da birşey demiyor ve iyice beni korkuttu. Emniyeti arayıp sorduk, Göçmen Bürosundan Polisler gelmiş olabilir diyorlar ama garantisini veremiyorlar.
Sizce dolandırıldım mı? Bu Bilgilerle birşeyler yapabilirler mi?

Yani genelde IBAN numarası falan ister dolandırıcılar ama bilemedim. İnşallah dolandırılmamışsınızdır

Lütfen en yakın karakola gidin HEMEN. TC veya pasaport numarası yazmamaniz süper olmuş. Gidin ve içinizi rahatlatin . Bir daha da hiçbir kağıdı imzalamayin

Korkulacak bir durum yok komşun adres beyanında bulunmadığı için gelmişlerdir....yani şimdi o evde baskalri oturuyorsa oturan kişi adresini oraya almıştır, komşunda adresi almadı orada gözüküyor bir evde kaç farklı insan oturuyor diye gelmişlerdir...şuan komşunuz adres beyanında bulunmadığı için kaçak olarak görünüyor sizde burada oturmadığıni belirttiğiniz için sizden böyle bir şey istemişler dolandırma falan değil için rahat olsun

Polisler çevre araştırması yapabiliyorlar gerçekten onda sorun yok, ama keşke isim ve sicil bilgilerini alıp teyit etmek istediğinizi söyleseydiniz bakanlığı ya da emniyeti arayıp. Aklınızda mı isim bilgileri veya hangi birimden geldiklerini söylemediler mi?

Polisler çevre araştırması yapabiliyorlar gerçekten onda sorun yok, ama keşke isim ve sicil bilgilerini alıp teyit etmek istediğinizi söyleseydiniz bakanlığı ya da emniyeti arayıp. Aklınızda mı isim bilgileri veya hangi birimden geldiklerini söylemediler mi?
Karakola sorsa söylerler...benimde başıma geldi bir arkadas telefon almıştı beni aramış bir kaç arkadaşı daha aramis meğer telefonu hırsızlik yapan biri satmış vs vs benide polis aradı inanmadım şöyle böyle anlattı tamam dedim ifadeye çağrıldım... kapattıktan sonra aradım 155 dedim böyle böyle varmı böyle bir polis evet var korkmayın sadece ifade için dedi kimlik gosterdiyse sıkıntı yok...arayıp 155 den sorabilir

Karakola sorsa söylerler...benimde başıma geldi bir arkadas telefon almıştı beni aramış bir kaç arkadaşı daha aramis meğer telefonu hırsızlik yapan biri satmış vs vs benide polis aradı inanmadım şöyle böyle anlattı tamam dedim ifadeye çağrıldım... kapattıktan sonra aradım 155 dedim böyle böyle varmı böyle bir polis evet var korkmayın sadece ifade için dedi kimlik gosterdiyse sıkıntı yok...arayıp 155 den sorabilir
Evet biz de emniyete yazı yazıyoruz mesela şu dairede kim oturuyor, şu iş yerini kim işletiyor diye, ya da şahıslar hakkında araştırma yapsınlar diye, onlar gidip mahalde araştırma yapıyorlar kiminle görüştülerse onların da isim kimlik bilgilerini istiyoruz, tutanak tutuyorlar.

Merhabalar Hanımlar..
Bugün Öğlen Zil çaldı bir baktım 3 tane Polis kapımda. Bana komşumu sordular, ve Komşumun Resmini gösterdiler. Eski Komşum Azerbaycanlı ve bir kac Ay önce taşınmıştı. Bu Bilgileri benden aldıklarına Dair bir Belge doldurdular İsmimi Anne Baba ismi Doğum Tarihi istediler birde imza atmamı istediler. İmza istediklerinde Kimlik görmek istedim, bana kimliğini gösterdi polislerden birtanesi. Bende inandım ve İmza attım. Kendim Alman Vatandaşı olduğum için TC Numaraya sahip olmadığım için TC Numara veremedim. Daha sonra Eşime bu konuyu anlattığımda bana çok kızdı. Dolandırıldın diyor başka da birşey demiyor ve iyice beni korkuttu. Emniyeti arayıp sorduk, Göçmen Bürosundan Polisler gelmiş olabilir diyorlar ama garantisini veremiyorlar.
Polis tutanak tutar ama karakolda yapar evinize gelipte size belge imzalatamaz. Geçmiş olsun siz yinede karakola gidip başınızdan böyle bir olay geçtiğini anlatın.

Polis tutanak tutar ama karakolda yapar evinize gelipte size belge imzalatamaz. Geçmiş olsun siz yinede karakola gidip başınızdan böyle bir olay geçtiğini anlatın.
Nereden biliyorsunuz? Kaç kez başınıza geldi de bu kadar kesin yazabiliyorsunuz? Alicja yasal açıklamasını yapmış okumadınız mı? Emin olmadığınız şey hakkında eminmiş gibi yazınca, acaba yanlış mı yönlendirdim diye kendinizi rahatsız hissetmiyor musunuz?

Merhabalar Hanımlar..
bence dolandırılmadın.
polisler aynen bilgi alınca imza istiyorlar.

Kim demiş imzalatamaz diye, senin tebliğat olayından ve Tebliğat Kanunundan haberin yok sanırım. Kadın zaten korkmuş, bir de bilip bilmeden yorum yapmayın Allah aşkına!

O adreste o kişinin yaşayıp yaşabadığı hakkında araştırma yapmışlar, yaşamadığına dair tutanak tutmuşlar sana da şahit olarak imza attırmışlar, bu kadar basit, hiç korkmana gerek yok.

Neyi imzaladınız okumadınız mı?
Yani okumadan mı imzaladınız?
Bilemiyorum polis olabilir gayet ama siz yinede birşeyi okumadan asla imzalamayın. Hatta mümkünse imzaladığınız belgenin bir kopyasını alın,alamıyorsanız fotoğrafını çekin.
Bu konuda emin olmak istiyorsanız size en yakın polis merkezine uğrayıp sorun. Muhakkak bilgi verirler.

Merhabalar Hanımlar..
Bizimde alt komşumuz sorunluydu taşındıktan sonra sürekli polisler gelip sordular. En son gelen polis memuru taşındı bilgisini benim verdiğime dair sadece isim soyisim ve daire no aldı. İmza falan atmadım kimlik bilgilerimi de istemediler. En yakın karakola başvurup bildiride bulunmanızda fayda var.

Back