- 19 Mart 2013
- 180
- 11
Merhaba arkadaşlar.Uzunca bir yazı olabilir.Lütfen bıkmadan okuyup bana bir akıl verin.İzmir Dokuz Eylül üniversitesinde Sosyoloji 1.sınıf öğrencisiyim artık 2. sınıf oldum tabi.Onca sağlık sorununa rağmen ilk senemde yerleştim.Esasında istediğim bölüm sosyoloji değildi ama tercih listemde düşündüğüm 3 bölümden ikincisiydi (psikoloji-sosyoloji-edebiyat).Tm çıkışlıyım.Fakat aklımda lise hayatım boyunca hep bir sözele dönük bir bölüm okumak vardı çünkü ben buydum.Yapmak istediğim buydu.Gelgelelim tercihimi yaptım geçen sene İzmir'e geldim fakat bölüm inanılmaz derecede zorladı beni ve size tüm samimiyetimle söyleyebilirim ki deli gibi çalıştım.Gerçekten kütüphanelerden çıkmıyordum.Fakat hiçbir sınav sonucum emeğimin karşılığını vermedi.Çünkü hocalar not vermiyor.Gerçekten ne kadar yazsanızda -istediğinide yazsanız- iyi bir puan alamıyorsunuz.Orta bir puan alıyorsunuz ve bu üniversitenin çok saçma bir not sistemi var.80 aldığınız bir dersten CB düşüyor.Üstelik söylemeyi unutmayayım geçme notu 70 ve çan diye bir sistem yok.Birde sosyoloji bölümü okuyorsunuz düşünün ve sınıfta kopya çeken ilerde meslektaş olacak arkadaşlarınız mevcut ve sizden iyi bir puan alıp dönemi bitiriyorlar.Bu durum yüzünden bölümü bırakmayı bile düşündüm.Bu bölüm karşılıklı söyleşilerin, tartışmaların, muhakemelerin yapılıp fikir alışverişlerinde bulunulması gereken ezberin değil yorumun konuşması gereken bir bölüm.Fakat gelgelelim ki insanlar üniversite okumak adına geliyorlar artık.Şimdi sizlere sormak istediğim ben sınava girdiğim dönemde sözelden de girmiştim ve bir eşit ağırlık öğrencisi olarak iyi bir sıralamam vardı.Ts de 29 bindeydim ve tercih sıralamamda Sosyolojinin ardına İstanbul Edebiyat İÖ yazmıştım ve gelmesi mutlaktı.İzmir'de ilk dönem bunun pişmanlığını yaşadım fakar şehrede aşıktım.Şimdi ÖSYM bölümünden memnun olmayanlar için bir imkan tanımış puan yettiği takdirde geçiş yapma şansım olabiliyormuş.Bunu düşünmeye başladım çünkü edebiyat benim hayatım,ilgi alanım.Lise hayatım boyunca hep okudum ben.Fakat gerek şehir değişikliği gerek bölümlerin iş istihdam alanı bilemiyorum.Gerçi ailem İstanbul'da yaşıyor.Aklım karışmış durumda, kafam allak bullak.Yardımınızı bekliyorum arkadaşlar.Lütfen bir akıl verin