zaten biliyoduk böyle yaptıklarını
polislik sorularını da dağıtıyolar zaten
bi de kpss de full çekenler filan vardı bi ara
o kadar insanın hakkına girip bi de dinden imandan bahsediyolar
Adamlar şifreli kitapçık bile hazırladı bunca insanın hakları var üzerlerinde 12 yıldır şaibesiz sınav duymadık hiç.
Her iki taraftan da bunca şey dökülmeden önce biliyorduk tüm bunları..Bas bas bağırıyorduk..Saçımızı başımızı yoluyorduk..
Biz mi çok müneccimdik acaba? Bilemedim ki..
Cemaat AKPARTİye oy verdi ama AKPARTİ nin tamamı cemaatten değil ,olamaz da zaten cemaatin kişi sayısı belli .
Bunlar yapıldı doğru ama bunları yapan Gülen cemaatiydi ,onlar da AKPARTİye oy verdikleri için olay AKPARTİnin başına yıkıldı ..
AKPARTİ zamanında bunları temizlemeliydi ve ilk günlerdeki gibi kalmalıydı ama başaramadılar..
Kul hakkına giren her kimse farketmez mutlaka cezasını bulacaktır..
Yalnız cemaatle AKPARTİyi karıştırmamak lazım ,nasıl ki bir CHPLinin suçunu bütün CHP ye mal edemezseniz ,Gülen cemaatinin suçunu da AKPARTİye mal edemezsiniz.
Bunları tamamen objektif olarak yazıyorum ,ne AKPARTİLİ yim ne cemaatçi .Her zaman doğrudan yanayım .Ama bu işleri cemaatin yaptığını çok iyi biliyorum .
Polise askeriyeye sızmak için bunları yaptılar hala da yapıyorlar..
ALLAH ıslah etsin ..
Düsüncenize saygi duyarim ama Tayyip Erdogan ile Fetullah Gülen`in, Abdullah Gül`ün ve Melih Gökcek`in ve Bülent Arinc`in ve sayamadigim digerlerinin gecmisten gelen oldukca SIKI baglarini bir incelemenizi tavsiye ederim. Bu is öyle AKP yapmadi, cemaat yapti ile siyrilabilecek bir durum degil. Basvurduklari yol birdir ve amac birligiyle bu yola basvurmuslardir. Üstelik AKP`nin temiz olmadigini da yillardir izliyoruz, özellikle sag olsun Cemaat-AKP kizismasiyla bütün kirli camasirlar bir bir dökülür oldu. Yani bir zamanlar insanlar yolsuzluk diz boyu dediklerinde inanilmiyordu, hos simdi belgeler ortada yine inanilmiyor.
Polise askeriyeye sizmak istedikleri gercegi AKP ve Cemaatin ortak ürünüdür, yani dedim ya amac birligi ederek güclerini birlestirmislerdi. :)
Iki yakin dost kavga edince de böyle bize seyretmesi düsüyor. :)
ben sıkı bağları yok demedim ki ,tabiki var ,hatta söyledim de ,fakat yaptıkları icraatları karıştırmamak lazım ,ben bunu söylemeye çalışıyorum .
bağları var diye birinin yaptığından öbürünü mesul tutmak yanlış ..
ben meselenin tabanından gelen bir insanım ,dışarıdan sadece haberlerden izleyen biri değilim , o yüzden benim objektif değerlendirme yapma olanağım çok daha fazla..
polise askere sızmak isteyenelr cemaatçilerdir buna emin olun ,bunu içlerinde olmadan görmeniz çok zor ,sadece haberlerden izleyerek bu konuda fikir sahibi olmak çok zor.
yolsuzluk meselesi ayrı bir konu ayrı bir ortamda tartışılır ,bu konuya bağlamak yanlış,
ayrıca benim ahlak anlayışımda birbirine düşen insanların kavgasından keyif almak gibi bir düşünce yapısı yok .
bu kim olursa olsun .
sonuçta siyaset çok pis bir iş ,yıllarca siyasette de yer aldım ,kendim siyasetçi olarak değil ,bir gözlemci olarak .
ve siyasi olarak kim kimi desteklerse desteklesin ,kim bu adam ne kadar temiz derse desin asla inanmam .
ister sağcı olsun ister solcu olsun farketmez.
çünkü siyasetin yapısı buna müsait değil ,barınamazsınız ,barındırmazlar.daha doğrusu türkiyede.
ha siyasi sistemimiz gerçekten çok farklı bir yapıda olsaydı o zaman temiz siyasetten bahsedebilirdik fakat şuanda bu mümkün değil .
çünkü uzun yıllar boyunca oturtulmuş bir siyasi sistem var ve en temiz olduğunu iddia eden insan da ,siyasete girdiği andan itibaren baştan aşağı pisliğe bulanıyor maalesef..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?