Dökülüyor, Dökülüyor, kirli camasirlar ortalikta!

Lambrusco

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2010
3.692
437
0
- Yurtdışı
AKP medyası ile cemaat medyası arasındaki savaş devam ediyor. Sabah gazetesi bugün, Gülen grubuna bağlı bir evde öğrencilere 'abilik' yapan Ömer Koçak isimli bir vatandaşın, "Askeri lise sınavı sorularını bizim evde fotokopi makinesiyle çoğaltıp dağıttılar" itirafına yer verdi.

Sabah gazetesinde Ali Altundaş imzasıyla yayınlanan haber şöyle:

Kayseri'de bir yıl boyunca Gülen grubuna ait evde 'abilik' yapan üniversite öğrencisi Ömer Koçak, askeri lise sınav sorularının öğrencilere önceden dağıtıldığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Erciyes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi Ömer Koçak (23), yaklaşık 2 yıl önce Gülen cemaati ile tanışarak, Melikgazi ilçesindeki bir evde kalmaya başladı. 'Abi' diye hitap edilen Koçak'a, eğitimlerine yardımcı olması için 3 ilköğretim öğrencisi verildi. Zamanla cemaat içinde yanlış giden uygulamalar olduğunu fark eden Koçak, Askeri Liselere Giriş sınavı öncesi, cemaatteki öğrencilere sınav sorularının verildiğini ileri sürerek önceki gün Cumhuriyet Savcısı'na suç duyurusunda bulundu.

VERİLEN SORULARIN 80'İ ÇIKTI

Suç duyurusunda şu ifadeler yer aldı: "Normalde ailemle birlikte Kayseri'de yaşıyordum. Cemaate girip Allah rızası için bazı şeyleri yapmak istedim. Sınavlara hazırlamam için bana 3 öğrenci verdiler. Sonradan bunları askeri liseler için eğittiğimizi öğrendim. Bazıları askeriye konusunda gönülsüzdü. Çocuklara askeriyeyi sevdirmek için film ve belgeseller izlettiriyorduk. Sınava bir gün kala tüm çocukları evlerden alıp götürdüler. Ertesi günkü sınavda çıkacak soruları verip ezberletmişler. Sınav sorularını bizim evde çoğalttılar. Bu bilgiyi hem üstteki abilerden hem de sınava giren öğrencilerden doğrulattım." İfadesine başvurulan Koçak, 2013'ün nisan ayında yapılan askeri lise sınavı sorularının öğrencilere dağıtılıp ezberlettirildiğini belirterek şunları anlattı: "Benim hazırladığım 3 öğrenciden 2'si yazılı sınavda başarılı olarak mülakata girdi ancak orada elendi. Kazanamayan öğrencim ise soruları ezberleyemediğini söyledi. Soruların verileceğini bilmiyordum. Zaten bizim üzerimizdeki abinin emriyle o akşam evi boşalttık. Meğer fotokopi makinesi getirip soruları bizim evde çoğalttıktan sonra cemaat evlerinde sınava hazırlanan öğrencilere dağıtmışlar. Ben durumu öğrenince üzerimdeki abim, 'Düşmanımızı düşmanımızın silahıyla yenmeliyiz' diye bir cümle kurup yaptıklarını savunmaya çalıştı. En güvendiğim abilerim tarafından kandırıldığımı öğrenince cemaati terk edip ailemin evine döndüm. Kaldığım evin bulunduğu yakın bölgede 7 cemaat evi daha vardı. Üzerimdeki abileri 'kod' adlarıyla tanıyorum."

Koçak, "Eğittiğim öğrencilerle sınavdan sonra konuştum. 'Sizin verdiğiniz sorulardan 80'i çıktı' dediler. Özveriyle hizmet edip, çocukları eğittiğimizi düşünürken başka dolaplar dönüyormuş. Vicdanımın sesini dinledim ve her şeyi itiraf ettim" dedi.

Simdi niye itiraf ettin diye sorarlar adama? Calinti sorular üzerine yillardir polemik yasadiktan ve bir sonuca ulasamadiktan sonra biz zaten kimlere sorularin gittigini biliyorduk ki. Lakin, gazeteye dikkat: SABAH. AKP, Cemaat ile böyle savastigini saniyor da, cogu AKP`linin cemaat evlerinden türedigini bilmiyor muyuz biz?
"Düşmanımızı düşmanımızın silahıyla yenmeliyiz" cümlesi de bugünkü hükümetin tavrini, amaclarini, hedeflerini cok da güzel ortaya koyuyor zaten.

Azicik ayri düstünüz diye, bakis acilarinizin farkli oldugunu mu düsünecegiz?

zaten biliyoduk böyle yaptıklarını
polislik sorularını da dağıtıyolar zaten
bi de kpss de full çekenler filan vardı bi ara
o kadar insanın hakkına girip bi de dinden imandan bahsediyolar

Son düzenleme:
Adamlar şifreli kitapçık bile hazırladı bunca insanın hakları var üzerlerinde 12 yıldır şaibesiz sınav duymadık hiç.

Son düzenleme:
Her iki taraftan da bunca şey dökülmeden önce biliyorduk tüm bunları..Bas bas bağırıyorduk..Saçımızı başımızı yoluyorduk..
Biz mi çok müneccimdik acaba? Bilemedim ki..

Cemaat AKPARTİye oy verdi ama AKPARTİ nin tamamı cemaatten değil ,olamaz da zaten cemaatin kişi sayısı belli .
Bunlar yapıldı doğru ama bunları yapan Gülen cemaatiydi ,onlar da AKPARTİye oy verdikleri için olay AKPARTİnin başına yıkıldı ..
AKPARTİ zamanında bunları temizlemeliydi ve ilk günlerdeki gibi kalmalıydı ama başaramadılar..
Kul hakkına giren her kimse farketmez mutlaka cezasını bulacaktır..
Yalnız cemaatle AKPARTİyi karıştırmamak lazım ,nasıl ki bir CHPLinin suçunu bütün CHP ye mal edemezseniz ,Gülen cemaatinin suçunu da AKPARTİye mal edemezsiniz.
Bunları tamamen objektif olarak yazıyorum ,ne AKPARTİLİ yim ne cemaatçi .Her zaman doğrudan yanayım .Ama bu işleri cemaatin yaptığını çok iyi biliyorum .
Polise askeriyeye sızmak için bunları yaptılar hala da yapıyorlar..
ALLAH ıslah etsin ..

Son düzenleyen: Moderatör:
zaten biliyoduk böyle yaptıklarını
polislik sorularını da dağıtıyolar zaten
bi de kpss de full çekenler filan vardı bi ara
o kadar insanın hakkına girip bi de dinden imandan bahsediyolar

Öyle... Bugünleri görmemiz lazimmis demek ki ortaya belgeleriyle dökülmeleri icin. :)

Adamlar şifreli kitapçık bile hazırladı bunca insanın hakları var üzerlerinde 12 yıldır şaibesiz sınav duymadık hiç.

O zaman bir tanesi de adam gibi cikip demedi ama ben sorulari aldim diye. Biri de gidip sikayette bulunmadi.
Nemalanirken ne mutlulardi olsa

Her iki taraftan da bunca şey dökülmeden önce biliyorduk tüm bunları..Bas bas bağırıyorduk..Saçımızı başımızı yoluyorduk..
Biz mi çok müneccimdik acaba? Bilemedim ki..

Yok biz komplo teoricileriydik. Hala da öyleyiz Med. Söylediklerimiz bir bir cikmasina ragmen, hala ayni yalanin icinde yüzüp duruyoruz ya ona yaniyorum ben.

Düsüncenize saygi duyarim ama Tayyip Erdogan ile Fetullah Gülen`in, Abdullah Gül`ün ve Melih Gökcek`in ve Bülent Arinc`in ve sayamadigim digerlerinin gecmisten gelen oldukca SIKI baglarini bir incelemenizi tavsiye ederim. Bu is öyle AKP yapmadi, cemaat yapti ile siyrilabilecek bir durum degil. Basvurduklari yol birdir ve amac birligiyle bu yola basvurmuslardir. Üstelik AKP`nin temiz olmadigini da yillardir izliyoruz, özellikle sag olsun Cemaat-AKP kizismasiyla bütün kirli camasirlar bir bir dökülür oldu. Yani bir zamanlar insanlar yolsuzluk diz boyu dediklerinde inanilmiyordu, hos simdi belgeler ortada yine inanilmiyor.
Polise askeriyeye sizmak istedikleri gercegi AKP ve Cemaatin ortak ürünüdür, yani dedim ya amac birligi ederek güclerini birlestirmislerdi. :)
Iki yakin dost kavga edince de böyle bize seyretmesi düsüyor. :)

ben sıkı bağları yok demedim ki ,tabiki var ,hatta söyledim de ,fakat yaptıkları icraatları karıştırmamak lazım ,ben bunu söylemeye çalışıyorum .
bağları var diye birinin yaptığından öbürünü mesul tutmak yanlış ..
ben meselenin tabanından gelen bir insanım ,dışarıdan sadece haberlerden izleyen biri değilim , o yüzden benim objektif değerlendirme yapma olanağım çok daha fazla..
polise askere sızmak isteyenelr cemaatçilerdir buna emin olun ,bunu içlerinde olmadan görmeniz çok zor ,sadece haberlerden izleyerek bu konuda fikir sahibi olmak çok zor.
yolsuzluk meselesi ayrı bir konu ayrı bir ortamda tartışılır ,bu konuya bağlamak yanlış,
ayrıca benim ahlak anlayışımda birbirine düşen insanların kavgasından keyif almak gibi bir düşünce yapısı yok .
bu kim olursa olsun .
sonuçta siyaset çok pis bir iş ,yıllarca siyasette de yer aldım ,kendim siyasetçi olarak değil ,bir gözlemci olarak .
ve siyasi olarak kim kimi desteklerse desteklesin ,kim bu adam ne kadar temiz derse desin asla inanmam .
ister sağcı olsun ister solcu olsun farketmez.
çünkü siyasetin yapısı buna müsait değil ,barınamazsınız ,barındırmazlar.daha doğrusu türkiyede.
ha siyasi sistemimiz gerçekten çok farklı bir yapıda olsaydı o zaman temiz siyasetten bahsedebilirdik fakat şuanda bu mümkün değil .
çünkü uzun yıllar boyunca oturtulmuş bir siyasi sistem var ve en temiz olduğunu iddia eden insan da ,siyasete girdiği andan itibaren baştan aşağı pisliğe bulanıyor maalesef..

Böyle yaparak zaten emniyeti ellerine geçirdiler.Eğer hakikatli,iyi,kendi çıkarını düşünmeyen Türkiye nin iyiliği için uğraşan bi cemaat olsalardı kimsenin hakkına girmezlerdi böyle sınav sorularını dağıtarak,onca bildikleri şeyi öküz öldü ortaklık bitti misali araları kötü olunca değilde öncedende bize söylemelilerdi.Eskiden bi sempatim vardı Fethullah Gülen'e karşı ne yalan söyleyeyim..Ama akpnin kirli çamaşırlarını ortaya dökerken kendi kuyularını da kazdılar kendi pisliklerini de gösterdiler yazıklar olsun..

Peki hanimefendi dedim ya sizin görüsünüzdür saygi duyuyorum, yalniz tabandan gelmeniz sizin cok daha objektif degerlendirme yapmaniza neden olmaz, bunu kesinlikle göz önünde bulundurun. Aksine belli bir ideolojinin ortasinda büyümüs bir insanin objektiflige gecis yapabilmesi cok zor bir eylemdir, basaran vardir ama sayisi da azdir diye tahmin ediyorum. Üstelik objektiflik de zaten öyle cok olay ölcülebilse...
Ayrica genelde hep böyle oluyor, herkes bildigini zannediyor. Sizin tabandan geliyorum söyleminize karsilik ben de tabandan geliyorum desem?
Karsinizdaki insanin kim oldugunu bilmiyorsunuz. Siz siyasete bulastiniz gözlemci olarak da ya o da bulasmissa? Ya o bir de üstüne isin egitimini almissa? Siyasetin kucaginda dogmussa? Tabandan gelinen bir cevrede büyüyüp yetismek zorunda kalmissa? Cok politik bir aileden geliyorsa? Belki önceden Cemaatci olup, AKP`ye kaymis, sonra solcu olmus biriyse? Ya da MHP`liyken AKP`li olmus, burda sanal ortam diye ortaya laf atiyorsa? Ya o da cemaat evlerinde yillarca kalmissa? Ya AKP-Cemaat baglari üzerine doktora yapmis, bu vesileyle kimlik degistirip yillarca iki grubun da icinde ayni kaptan yiyip icmisse? Ya hic haberleri izlemeyen biriyse, gizli bir kaynaktan ögreniyorsa herseyi? Ya bu konu hakkinda piyasada yazilmis bütün kitaplari okumussa, arsivi varsa? Ya AKP`li bir milletvekilinin, il baskaninin, valinin, belediye basbaskaninin, meclis üyesinin vs. karisi, colugu cocugu ise?

Bakin bunlarin hepsi kurmaca, biri ikisi ücü, ya da hicbiri de olabilirim. :)

O yüzden bu tarz cümleler, ben daha iyi bilme olanagina sahibim, bunu içlerinde olmadan görmeniz çok zor ,sadece haberlerden izleyerek bu konuda fikir sahibi olmak çok zor yaklasimlarinin siyasi bir tartismada yeri yoktur. Siyasete de bulasmissiniz bilmeniz gerekir. Diger konularda da yazdiklarinizi okudum, en sik kullandiginiz cümlelerden biri tabandan gelisiniz, cok iyi bildiginiz. Karsinizdaki insanin mütevazi olabilecegini hesaba kataraktan, bu tarz cümleler yerine, daha somut bir sekilde katilmiyorum benim kisisel deneyimlerimden edindigim gözlem sizinki ile uyusmuyor deyip polemiklere girmeye gerek görmeyin.

Siyasete girmis biri olarak sunu da bilmeniz gerekir diye düsünüyorum, temiz siyaset görülmemistir ama kirliligin de dereceleri vardir bu da analizin bir parcasidir.

Daha fazla cevap yazmayacagim sevgiler.

"yaptiklari icraatlari karistirmamak lazim" oyle mi? "birinin yaptigindan oburu mesul degil" oyle mi? Hanfendi millet oyunu secimlerde cemaat ulkeyi yonetsin diye mi vermis, yoksa AKP ulkeyi yonetsin diye mi? Iktidarda kim var? Kimin icraatlerinden kim mesul degil? Siz ne yazdiginizin farkinda misiniz acaba? Bence sizin akliniz son derece karismis..Yazdiklariniz akillara zarar... Bir ulkede secimle is basina gelen icraat yapar, kadrolara kimleri koyduysa onlarin yaptiklari da maalesef o iktidari baglar. Ne demekmis cemaatin icraatleri?

AKP sucsuz, AKP sutten cikma akkasik... Ahmet imtihanlarda haksizlik yapildigini biliyor, Mehmet biliyor, herkes bagiriyor, ama cemaatin icraatleri diye AKPli MIlli Egitim Bakani ve diger bakanliklarin sesi cikmiyor... Sebep? Icraatler onlara ait degil... Onlar cemaatin yaptiklarina karisma yetkisini kendilerinde gormuyorlar... Ya da, islerine gelmiyor, bana dokunmayan yilan bin yil yasasin olayi... Oyle ise AKP li bakanlar sorumlu degil, sucsuz, oyle mi? Birakin bu isleri yav... Bu ulkeyi kim yonetiyor hanfendi? Kim? Bu milletin hakkindan, hukukundan kim sorumlu? Cemaat mi, yoksa AKP mi? Eger AKP cemaatin yaptigi usulsuzluklere, haksizliklara goz yumuyorsa, en az cemaat kadar, hatta bu halktan hakkini korumasi icin secimlerde icazet aldigi icin ve gorevini yapmadigi, halkinin magdur dusurulmesine seyirci kaldigi icin iki kati sucludur... Nokta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…