doktorun hatası

Tarlusal adet söktürücüdür, hamile birine nasıl verilir yahu??

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

ilaç hakkında bilgim yok ama allah korumuş bebeğinizi..bende hekimim çok korkarım böyle durumlardan...ilaç yazarken röntgen isterken mutlaka sorarım hamilelik riski var mı diye..çok dikkatliyimdir bu konuda ama bazen o kadar yoğunluk oluyor ki atlıyabiliyorum sormayı..o yüzden hamile veya hamilelik riski olan arkadaşlar mutlaka ama mutlaka hangi doktora giderseniz gidin belirtin hamile olduğunuzu..sağlık durumu hakkında gerekli bilgileri vermek hastanın sorumluluğudadır..arkadaşın durumunda hamile olduğunu bile bile nasıl bu ilacı yazmış anlayamadım..bence ulaşabilirseniz o doktora onunlada bir görüşün derim..savunması ne olacak bir dinleyin..bile bile hiç bir doktor böyle bir şey yapmaz diyecem ama aklıma geçen sene yaşadığım bir olay geldi..rahatsızım diye doktora gittim..muayennden sonra ilaç reçete etti..benimde o dönem adetim gecikmişti hamilelik durumu olabilir bu ilacı kullanamam dedim..Allahtan hamile değilmişim ama olabilirdim ve yazdığı ilaç kesinlikle hamileleikte kullanılmayacak bebekte ciddi problemler yaratabilecek bir ilaçtı..uyarmama rağmen bir şey olmaz kullan dedi..kullanmadım tabi ki..ama kullanabilirdim hamilede olabilirdim kim verecekti o zaman bunun hesabını..umarım doktorunuzun bir bildiği vardır da vermiştir o ilacı aksini düşünmek istemiyorum..tekrar geçmiş olsun..sağlıcakla kavuşursunuz inşallah bebişinize..

Merhabalar geçmiş olsun.

Bir hekim olarak konuyu aydinlatmak istedim. Eger recetenizi yollarsaniz daha cok yardimci olabilirim, cunku hekim arkadasin tarlusal isimli ilaci hangi tani altinda recete ettigini cok ama cook merak ediyorum. Zira tarlusal gebelik kategorisi X dir, yani hiçbir sekilde gebelikte kullanilamaz. Düşük riski varlığında kullanıldığını da ilk kez duyuyorum açıkçası. Ben de yazarim tarlusali, ama gebe hastaya kesinlikle hayir. Hatta hastaya kesinlikle inanmam,bekar olsa dahi, cinsel iliskim yok dese dahi mutlaka gebelik testi isterim.
Sonuc olarak konu sahibi, bu bir hata gibi duruyor ama sadece akinti sikayeti olan bir hastaya doktor tarlusal yazmaz. Nedenini cok merak ediyorum.e recete degilse Ozelden veya burdan reçeteyi paylasmaniz mumkun mu kimlik bilgilerinizi gizleyerek?

Dr a hamile oldugunu soylemis miydin peki sekerim?

Hocam öncelikle ilginiz için teşekkür ederim reçeteyi ilaçları hepisinin resmini yarın özelinize gönderecem hocam yardımcı olursanız cok sevinirim

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…