doktorun hatası

gocum

Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2013
261
9
16
34
Diğer
iyi gunler arkadaslar 3 aylık hamıleyım ve akıntım vardı bu durumdan dolayı dun doktora gittim
bana akıntım için bi fitil ve TARLUSAL adında bi hap verdı bende aksam hapları ıcmeden (allah tarafından diyorum)internette arastırdım
tarlusal adet olmayı saglayan bı hapmıs !!!!!
hamılelıkte içildıgınde bebeın fizıksel ve bedensel engellı lma ıhtıma veya düşük yapma ihtimalım varmıs !!!
ilacın içerini okudugumdada HAMILELER KULLANAMAZ ibaresi var
sabah hemen doktora gittim doktorun yuzune bu ilacı vurmak için lakın doktor yokmus bende hasta hakları bırımıne gıttım şikaytte bulundum ordan başhekımın yanına
size yemın edıyorum başhekımın bana dedıgı sey ;
-yaaaa ne olacak bu hapı içince bısey olmaz benım eşimde içti hamılelıgınde oldu
eşinın dusuk tehlıkesı varmıs tarlusal adlı hapı içmiş SÖZDEEE...
bende dedım yamayın allah askınca doktorunuza savunucagınıza haklı tarafı savunun bikerede dedım
ki allahıma sukur dusuk tehlıkem yok hatta doktor muayne ettıgınde maşşalh bebegın gelısım 3 gun onden gıdıyor dedı akıntımı dıle getırdım ardından bu hapı verdi
akıntı demek dusuk tehlıkesımı demek sacmalık
kanamam olmadı sadece beyaz renkte akıntı vardı mantar ilttihap falandır onlemımı alıyım nıyetıyle gıtmıstım
yınede ben sıkayetcı oldum
ya ben o hapı ıcseydım veya evde ınternetım olmasaydı arastırmasaydım ?
elımden nere gelıyosa oraya şıkayet etmek istıyorum sağlık bakanlıgı adlıye tazmınat davası bıle acmayı dusunuyorum
sizin fikirlerınız nedır bu konuda o kadar sınırlıyım kı

Ne gebelik ne de ilaç hakkında bir bilgim yok fakat ortada böyle bir risk varsa gidebildiğiniz kadar gidin derim. "bir şey olmazmış" ihtimallerle mi yaşayacağız yahu...

Ne gebelik ne de ilaç hakkında bir bilgim yok fakat ortada böyle bir risk varsa gidebildiğiniz kadar gidin derim. "bir şey olmazmış" ihtimallerle mi yaşayacağız yahu...

ya bebegıme bısey olsaydı allah ım korudu valla
tazmınat davası acabılır mıyım kı bu durumda
elımden gelse onuda yapacam

saglık bakanlıgının telefonla şikayet hattı vardı
ama numarasını unuttum

Evet tarlusal adet sokturucu bende icmistim bi hafta ama hamile oldugumu bilmeden bisey olmadi fakat dogrudur farlutal adet sokturucu

Çok şükür ki siz bilinçli bir bireymişsiniz. Hukuki prosedürden anlamam, ama mutlaka araştırın. Örnek olur bu tarz durumlar da bir daha ki sefere iki kere düşünürler doktorum diye geçinen bazı şahıslar.

Umarım tazminat alırsınız. Hukuki işlemlerin masrafı tazminattan çıkarın, kalanında çocuğumun sadakası diye bir yetim sevindirin bence. Allah ona hayırlı uzun ömürler versin inşallah.
.

Şaka gibi ya allahın sevgili kuluymuşsunuz.
Bide araştırmasaydınız of düşünemiyorum bile sonucunu
Kesinlikle hakkınızı arayın.
O kendini bilmez doktor bozuntusuna haddini bildirin.
Pislik ya bi bebeği canından edecekmiş az kalsın !!!

öncelikle geçmiş olsun
bazen içeriğinde hamilelikte kullanılamaz yazan ilaçların gebelere verildiği oluyor
çünki ilaç için yeterli denek üzerinde test yapılmamış oluyor
ve önlemsel anlamda gebelikte kullanılmasın diye belirtiliyor
muhtemelen bu ilaç da bu tarz bir durum sözkonusu
olumsuz yanetkiler saptanmamış olsada denek sayısının yetersizliğinden dolayı böyle bir ibare barındırıyor
ancak söylediğin şekilde yanlış bir uygulama varsa öncelikle bunu başka bir hekimden teyit et
eğer sana deniliyorsa ki: hatalı ilaç yazılmış gebelikte bu ilaç kesinlikle kullanılamaz o zaman sağlık bakanlığına elindeki reçete ile birlikte şikayetçi ol
ama malesef böyle durumlarda genelde mesletaşları tarafından haksız da olsa kusurları bir şekilde örtülen doktorlar hiçbir cezai sorumlulukla karşılaşmıyor

dedıgınız gıbı yaptım sabah aynı hastanede baska bı kadındogumcunun odasına gırdım dırek hapı kullandım
hocam hamılelıkte bu hapıkullanabılır mıyım dedım hayır kım verdı sana bunu dedı bana
dusuk tehlıkesı olan hastalara nadıren verırız zorunlu kalmadıkca dedı bana
baska bı doktordon da teyıt ettım

tazmınat davası acacam elıme gececek olan parda değilim doktorun akıllanması ıcın
bebegımın yuzu suyu hurmetıne derım bıyere hayır yaparım

canım çok şükür zarara uğramadığın için dava açabilirmisin bilmiyorum...
yanlış yönlendirme olmuş...
ama araştırman iyi olmuş..
bu arada beyaz akıntında koku veya kaşıntın yoksa sorun yok demektir..
akıntı olması gereken bir şey hamilelikte...

verilmiş sadakanız varmış. Allah esirgesin yaa bunlar nasıl doktor...

kasıntı yok ama bıraz koku var canım enfeksıyon mu kı dıye merak ederek gıtmıstım artık baska doktora gıderım bılmıyorum gıdermıyım cunku gercekten cok korktum ya bırde benım ilk bebegım dusuk oldu yıne o acıyı yasamak benı cok korkuttu

bimere şikayet et. benım doktorum rahımden baktı yetmedı vajinal vaktı bakti emin olalım dedi birde kan ıstedı sonra tarlusal verdi sonrada yan etkilerini defalarca anlattı. Lanet olsun ama şikayet et. belgelerini (hamilelik ultrason reçete)sakla canım

Kesinlikle peşini bırakmayın bu işin. Hakkınızı sonuna kadar arayın. Hastaneden muayene girişinizin çıktısını alın, ilaç çıktısını da eczaneden. Saglık Bakanlığı'na dilekçe gönderin ekleriyle. Başhekimi de şikayet edin yanlış bilgi vermekten ve alaycı konuşmasından dolayı.

Bana da pis doktor 'anfizem hasta' larına yazılan şuruptan vermişti. Sigara içmediğimi kendiside biliyorken ve hiç bişeyim yokken. Bende allahın sevgili kuluymuşum ki her zamanki gibi okudum prospektüsü. Gidip kavga edicektim ama alllahından bulsun dedim

Gecmis olsun.Allah bebeginizi kucaginiza almayi nasip etsin ins.
Dava acarsaniz sonuc alabilceginizi sanmiyorum.Yiprandiginizla kalabilirsiniz.Cunku o ilac nadiren de olsa mecbur kalindiginda gebelere verilebiliyormus.Bu savunmayla dava dusebilir.strese girmeye degmez bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…