- 12 Eylül 2017
- 247
- 152
-
- Konu Sahibi Aysegullls
cevabınız için teşekkürler.evet öyle yaptım.2 yas alti bebeklere nezle ve oksuruk surubu verilmez.
Antibiyotik ve mama konusunda haklisin ama ben olsam degistiririm
eleştirdiğiniz şey ne anlamadım?çörek otu yağını araştırıp öğrenmeden verdiğimi mi düşündünüz ve doktorlara güvenmememin abes olduğunu mu düşündünüz?yaşamadan bilemezsiniz tabi.enteresan!??Geçmiş olsun.
Doktorun yazdığı antibiyotiğe güvenmiyorsunuz ama çörek otu yağı veriyorsunuz, enteresan.
Çörek otunun bebeklerde güvenilirliği araştırılmış mı, bilimsel bir çalışma var mı?
eleştirdiğiniz şey ne anlamadım?çörek otu yağını araştırıp öğrenmeden verdiğimi mi düşündünüz ve doktorlara güvenmememin abes olduğunu mu düşündünüz?yaşamadan bilemezsiniz tabi.enteresan!??
Çörek otu yağının küçük bebeklere bir kaç damla verildiğinde bağışıklığı güçlendirmesinin yanında bir çok yararının olduğunu biliyorum onun haricindeki yağları zaten doktora danışıeım herhangi bir zararını yaşayan olmuşsa da doktor onay verse dahi kullanmam.herşeyin fazlasının zararı olduğu gibi bunun da var mutlaka ben de ona göre kullandım.Evet bitkisel yağlara otlara bu kadar güvenilmesini anlayamıyorum.
Doktor yoğurt verebilirsiniz dediği halde imtina edip mide- bağırsağı gelişmemiştir mama vermem gerekmez mi diyorsunuz ama çörek otu yağı vermekten sakınmıyorsunuz.
Kuzenim iştah açması ve kilo almak için kantaron yağı içti, karaciğer enzimleri tıpkı bir siroz hastasının ki kadar yükseldi, tedavi olması uzun bir süreç aldı
bunu savunan doktorlar var evet ama ben risk almak istemiyorum.arkadaşıma doktoru bebeğine yoğurt yedirmek için anne sütünü mayala demişti.ileride farklı komplikasyonlarla karşılaşmak istemiyorum.yine de teşekkürler cevabınız için.tavsiye üzerine gideceğim yeni doktoruma sorarım :)Inek yogurdu 6 aydan itibaren verilir hatta mamasina bile az miktar sut katilabilir
Sut sadece ogun olarak icirilmez
Endise etmene gerek yok sut alerjisi olanlar kullanamiyor sadece pediatri kongresini izledim 1 ay once oradan aldim bilgiyi .bilginin kaynagi yanibunu savunan doktorlar var evet ama ben risk almak istemiyorum.arkadaşıma doktoru bebeğine yoğurt yedirmek için anne sütünü mayala demişti.ileride farklı komplikasyonlarla karşılaşmak istemiyorum.yine de teşekkürler cevabınız için.tavsiye üzerine gideceğim yeni doktoruma sorarım :)
Ta an teşekkürler o zamanEndise etmene gerek yok sut alerjisi olanlar kullanamiyor sadece pediatri kongresini izledim 1 ay once oradan aldim bilgiyi .bilginin kaynagi yani
anladım.ben biraz pimpirikliyim bu konuda alerjilerin ölümcül olabileceğini duymuştum o yüzden 1 yaşından önce süt ve süt ürünleri vermeyeceğim.bebeğim anne sütüyle besleniyor.6 aya kadar böyle devam etmesini istiyorum.anne sütümün yettiğini doktor da biliyor fakat böyle söyledği için zaten doktormu değiştirdim.aynı zamanda gittiğim farklı doktorlar neden böyle birşey söylemiyorlar.kilosu normal boyu da zaten normalin üstünde sütün yetiyor diyor diğerleri.yetmediği zamanlar olduğunda mama veriyorum hatta bir ara başladım ama genelde büyüme sıçramalarında oluyor bu.onun haricinde gece uyanma sorunumuz da yok yani doymayan bir bebek gece de beslenmeye ihtiyaç duyar.cevabınız için teşekkür ederim :)Ek gıdaya geç demesi normal bence. Anne sütğ alan çocuklar 6. Ayda, mama ile beslenenler 4. Ayda ek gıdaya geçiyor. Mama alandan çok döin değilim ama 4 diye okumuştum. Ben oğluma 5 ayı bitirdikten birkaç gün sonra yoğurt vermeye başladım. :) şu anda 7 aylık. Evde yaptığın yoğurdu verebilirsin bence. Hastalık konusuna yorum yapamayacağım, bilgim yok çünkü. Geçmiş olsun.