Doktorumu değiştirmelimiyim?

benim ilk doktorum profesördü. ağzından zor laf alırdık. bende ilk gebelikte konuşkan bilgi veren doktor istiyodum ama profesörü değiştirmeye de cesaret edemedm
bence tecrübe daha önemli. ağzı daha iyi laf yapıyor diye değiştirmeyin
iki doktorun tecrübesini ve verdiği kararları karşılaştırın

Bana da hayrına bakmıyor özel hastane sonuçta. 200 tl verince ilgi de bekliyor insan

yaa ömrünü verip doktor olan insanlara "200 tl verince ilgi bekliyor insan" denmesi nasıl üslupsuz bir yazıdır. ne biçim tutumdur ?

arkadaşım bu adam sizin uyuduğunuz saatlerde kafası kitaplara gömülü ders çalışıyordu. herhalde doğru müdahaleleri yapması için veriliyor o ücret. sizi eylesin diye değil.

ayrıca doktorlar her detayı anlatmamakta haklılar. çünkü sizin bakış açınızdakiler doktorun en basit kelimesini googlelayıp sonra zibilyarda bir görülen hastalık bende de kesin var diyerek doktorun zamanını her türlü mesaj ve telefon ile çalmaya çalışıyorlar.

bir de böyle düşünün.

ve çok sinirlendim ya, koca doktor 200 tl için hasta eyleyecek. peh.

Ben seni anladım, fakat bazı üsluplarda hoş değil. Yine konudan alakasız olayı, "Kocadan göremediğin ilgiyi doktordan bekliyorsun," gibilerine çeken arkadaşlarında yaptığı hoş değil.

Doktor önemli mi? Kesinlikle önemli. İlk gebelikse insan neler olabileceği ile ilgili bilgilendirilmek istiyor. Kimi doktor tecrübelidir ama çok konuşmaz, endişe duyulacak bir durum yoksa gerekenleri söyler, hastasının sorusu varsa cevaplar muayeneyi bitirir. Doktorlar müneccim değil sonuçta aklımızda bir soru var mı yok mu, bilemiyor. Sormaktan çekinme o yüzden. Kimi doktorda tecrübelidir ama hastasını en ince ayrıntıya kadar bilgilendirmeyi seçer. Bazen çok yoğun oluyorlar veya sen bilmiyorsun ama acil doğuma inmesi gerekiyor ve o zamanlarda her şey yolunda diyerek, sorun olup olmadığını sorarak muayeneyi bitiriyor.

Benim dokrorum, genellikle muayene sonrası o ay yaşayabileceğim sıkıntıları falan ben sormadan anlatır. Fakat bazen acil doğuma inmesi gerekiyor ve muayenesini detaylı bir şekilde yapıp, bir sıkıntı olmadığını söylüyor. Bir sorun varsa detaylı bir şekilde anlatıyor ama hastasını panikletmiyor. Ben doktorumu çok seviyorum, iki kızımda da kendisine gittim. Sanırım Bursa'daymışsınız. Dr. Oktay Altun'u öneririm.

selamlar, ben de birkaç doktor anımı anlatayım ozaman :) gebeliğimde gittiğim doktorum (ki 5 yıldır kendisinin hastasıyım) ilk muayenesinde sanırım toplamda 5 dakika falan benimle ilgilendi. aslında işini tam olarak yapmıştı. muayene etti. kendince gerekli şeyleri anlattı ve ben odasından çıktım. bu arada kendisi prof. ve iyi sayılabilecek bir özel hastanede hizmet vermekte. ilk başta oldukça tereddütlüydüm ama onu her ay ziyaret ettiğimde gerçekten gereksiz detaylıca beni bilgilendirmemesinin kendi akıl sağlığım için en iyi olanı olduğunu anladım. hamilelikte zaten hormonların etkisiyle en ufak mesele dünyanın en önemli meselesi haline geliyor anne adayları için. doktor hastasını tanıdıkça onunla iletişimi daha farklılaşıyor 2 taraf da birbirini daha iyi anlamaya başlıyor.

bir keresinde aşırı derecede karın ağrısıyla acilen doktoruma gitmiştim. yürüyemiyordum tekerlekli sandalyeyle odasına almışlardı beni. beni sadece güleryüzle karşılayarak sakince muayene odasına almıştı ama çok az açıklama yapıyordu. muayenesi tamamlandıktan sonra ve benim ağrılarımı bir şekilde hafiflettikten sonra esas neyden şüphelenediğini benim için çok fazla endişelendiğini ama çok şükür ki aklına gelenlerin olmadığını falan anlattı. her zaman sakinliğiyle ve fazla detay vermemesiyle beni hep rahat hissettirdi. bu durum onun detaylıca düşünmediği ve hastasını ihmal ettiği anlama gelmiyor.

şuan oğlum 4 yaşında ve rutin muayenelere gidiyorum. yaşım gereği bazı sorunlar oluyor tabi ve aynı hassasiyetle beni bir şekilde ikna ediyor ve kendi şüphelerini eledikten sonra benimle paylaşıyor. kendisini çok takdir ediyorum ve değiştirmeyi düşünmedim şimdiye kadar.

belki birkaç kişi için doktor seçimi ile alakalı fikir verir diye uzun uzun yazdım.

sevgiler.

Ağzınıza sağlık. Her muayenemde 775 TL ödüyorum. Söylediğinden başka bir şey sormuyorum bile.
Bu durumda evime gelip hizmet vermesini beklemeliyim sanırım. Hatta her defasında bebeğe gram altın bile takabilir.

hadi yeni nesilde malesef her yerde artık tıp fakültesi olduğu için türlü türlü doktor çıkabiliyor ama belli bir yaşı geçmiş olanlar zaten belirli okullardan mezunlar. herhalde işlerini bilmeseler o diplomaları alamazlardı. zira tıp yan sıradakinden hesaplama kopyası çekip geçilecek bir bölüm değil.

tus apayrı birşey zaten. öyle önüne gelen tus kazanıp branşlaşamıyor.

ay sinirim geldi :)

bence doğumda size 5i 1 yerde takmalıymış hahaha

sececeginiz doktor kadar hastane de onemli,

yenidoagn bakimi ve acil dogumu olan bir hastane secmelisiniz.

Ayrica kanama sebebi ile gittiginiz doktorun daha ayrinili anlatmasi normal geldi bana, sonucta rutin kontrolden daha onemli bir durum var, elbette daha ayrintili bakacak ve sizi bilgilendirecek.

Sizi iyi anladım aslında benim de ilk doktorum ben sormadan herşeyi söyler açıklardı nerdeyse sonra hastaneden ayrılmak zorunda kaldı ve aynı hastanede başka doktora gitmeye başladım ve ilki gibi olmayınca ilk gebelik olunca adamın konuşması bana ters geldi (bir soru sormuştum aslında o konuda beni tersler gibi konuştu daha doğrusu) her doktor aynı olmuyor maalesef ben çözümü başka doktora gitmekte buldum ve iyiki gitmişim diyorum çünkü gebelikte en önemli şey doktorun seni rahatlatabilmesi gerek konuşması gerek ilgilenmesi ile burdaki çoğu kişi ters doktora alışmış bence

Son düzenleme:
mesaj tekrarı olmuşş

Son düzenleme:

yok artık

Kitabin yazarini soyler misiniz ve tam adi o mu acaba?
Kagan kocatepe kitabi mi?

Yoo gayet ciddiyim, ben de diş hekimiyim. Meslektaşlarım her gün hakarete uğruyor, yeri geliyor darp ediliyor, yeri geliyor öldürülüyorlar. Bu zihniyet böyle “200 tl veriyorum her şeyimle ilgilenecek” diyen şımarık zihniyetlerden filizlenerek büyüyor. Biz de artık yakaladığımız yerde mahkemeye vermeye karar verdik. Kimse iyilikle anlamıyor çünkü. Saçma sapan konuşan 3 kişi ceza alırsa sonrakiler tavırlarına dikkat eder. Konu sahibi arkadaşın cebinden 10bin tl tazminat çıkınca 200 tl nin hiçbir şey olmadığını anlar emin olabilirsiniz. Ban’ı kalksın bekliyorum, özür mesajı yazmazsa avukat arkadaşım site yönetiminden bilgilerini alıp şikayetçi olacak. Sırf bu işler için bi arkadaşımda vekaletim hep olur, Türkiye’de doktorluk yaparken ne olacağı belli olmuyor.

Çok konuşması konuşkan olması mesleki olarak iyi oldugu anlamına gelmiyor. Tavsiye edilen biri mi ona bakabilirsin. Yok mu çevrende tavsiye edilen bir doktor ya da netten yorumlarını okuyabilirsin.
Bir doktor tabiki hastasıyla iletişim konusunda da asgari düzeyde yetkin olmalı. Gerwkli bilgilendirmeleri yapmalı . bazı doktorlar sanki lutfediyor gibi 2 çift laf ediyor. Oyleyse gitme tabi ama sorularına cevap alıyorsan aynı doktorunda kal.
Bir yeni anne adayına bu kadar kırıcı yorum yapılmasa mı acaba

Bir diş hekiminin bana hatalı uygulama sırasında üzerine dikiş atıp kapattığı bu konuda ağrım olunca bakip yine söylemediği. Baska doktora implant için gittiğimde anlaşıldığı. Neden soylemediniz bu hatayi dediğimde bir şey olmaz sandim dediği. Onu ordan cikartrirmak için tekrar tekrar ameliyat olmam. Cenemde kalması, sinirimde olup uyusturmasi ve hayat boyu o ağrıyı yasayacak olmam bu yazıyı görünce bir güldüm ya gerçekten. Neden her meslek erbabi bu kadar bizim yaptığımız sorgulanamaz demiyor ya da böyle aşırı duyar yapmıyor anlamıyorum fark ne? Herkes temelinde para için is yapıyor digeride para verip iş yaptırıyor. Bu kadar basit denklem. Sizi şikayet edecegim dedigimde bizim avukatlarimizla yarisamazsiniz ama siz bilirsiniz dediklerini şimdi daha net anladım. ( Bildiğiniz tehditti bu hatta beni daha fazla sinirlendirmeye çalışıp hadi üstüme gel gel bakalım vs diye söylediğinde yanımdaki kisi kamerayı gösterdi. Söylediğim tek şey yazıklar olsun. Birde kendi haklilik payın olmasi için beni kiskirtiyorsun hakkim asla helal değil deyip çıktım)
Benim gibi çoğu insanın böyle hazırda bulunan avukatı yok. Üzerine bircok doktora gittiğimde onlarda hatasi var ama olan parana olur onların avukatları daha güçlü olacaktır emin ol dediklerinde kendimde o yetersizlik duygusunu hissetmem o kadar aciydi ki. Keşke bunları yasayacagima mesleğimi kötü yaptığım için eleştiri alsaydim diyorum canım her acidiginda.
Çünkü eleştiri şikayet edilir kaldırılır. Ama insan bedeninde olan hata geri alınmıyor.
Suan siz konu sahibine hakaret ediyorsunuz yazınızda ama kimse dava etmiyor kisiye hakaretten çünkü avukat bulda konus islem baslat ohoo.
Keske herkes hakettiği cezayi alsa hastada ,doktorda , bilmem ne işi yapanda.

Son düzenleme:
Çocuğumu hasta olduğunda özel hastaneye götürüyorum. Dolayısıyla ücret ödüyorum. Karşılığında iyi bir doktordan doğru teşhis ve bilgilendirme bekliyorum. Bu ilgi beklemek değildir, doktordan görevini yapmasını talep etmektir. Yüksek ücret alıyorsan prezentabl olmalısın, kadrom garanti diyen suratına meraklı değil kimse. Bu gerçekleri savunan hamile kadını da hiçbir hakim suçlu bulmaz. Havalara girilmesin mümkünse sonuç olarak ilk hamileliğimde anneme “doktor tecrübeliymiş çok, burda tercih edilen biri ama az konuşuyor pek açıklama yapmıyor” demiştim. Annem “napacaksın açıklamayı sen doktor tamam diyorsa tamamdır” demişti. sonuç aynı doktora devam ettim

size özelden mi hakaret içerikli seyler yazdı ? bu başlıkta yazılanlarda hiç bir şey yokta çünkü .

Bazılarının yorumuna anlam veremedim doğrusu şaka gibi.. nedemek görmediğin ilgiyi doktordan bekleme bende çocuk düşünüyorum ve şimdiden doktor araştırması içindeyim.

Elbette her meslekte olduğu gibi işini iyi yapanda var yapamayan da gittiğim doktorunda işini iyi yapan, bilgili, sorularıma cevap veren hatta ben sormadan beni bilgilendiren bi doktor olmasını isterim buda benim en doğan hakkım. Konu sahibi arkadaşta son derece haklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…