Doktorumu değiştirmelimiyim?

Turkiye'deki doktorlara hastayim. Ozellikle yeni nesil olanlara. Normal bir doktor hastasını makul olcude bilgilendirmeli. Sistemi suçlayarak hasta bakilmaz. Hasta sayisi bir bahane degil yani.

Acilden yatis alan annemin taburcu edileceğini son gun ogrendim. Makineyi de gec almakla suclandim. Halbuki haberim yoktu. Konuşmak için kira istiyorlardi sanki. Hastaligi hakkinda hala kesin bir bilgim yok.

Sonuc içinizin rahat edecegi doktor. Ozel olsun, devlet olsun o kısım onemli degil.

Dediğiniz gibi elektrik tutması önemli sanırım. 15 gün kontrol sürem varmış bir de yoğunken gideyim bakalım yine böyle ilgili olacak mı :)

Yahu nekadar üstüne gitmişsnz kadının
Oda oturup çay içelim demiyo
Her insan ister bilgilendiren bi dr olsun
Yok istemem diyen yoktur bence
İlgiyi başka yönlere çekmişsinz hep. Kadın bilgilendirme manasında söylemiş

Bana sorarsan herzaman tecrübeli Dr daha iyidir. Varsın herşey yolunda olsun ama bilgilendirmesi az olsun
Sen sorunca cevap veriyo mu? Veriyorsa sıkıntı yok

Diğeri çok konuşur misal ama bazı şeyleri göremeyeblir anlatabildim mi

Aynı ben, İstanbul'dayım bir yakadan diğer yakaya gidiyorum doktorun peşine, başka doktora gidebilirim pekala ama gidemiyorum, vazgeçemiyorum

Ben bilgilendirme istediğim için ilgi manyağı oldum burda, ücretini söyledim diye de dalga geçtiler ama çok varlığımdan vermiyorum. Maalesef doktorlar artık hastanelere ticarethane gözüyle bakıyorlar. Ne kadar ücret o kadar ilgilenirim gözüyle bakıyorlar. Madem ücreti yüksek tutuyorlar ona göre hasta alsınlar değil mi ama. Annenize çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum.

Hay Allah razı olsun. Sanki ben doktor bana kahve söylemiyor , karnımı oksamıyor, sırtımı sıvazlamıyor gibi absürt şeyler söylemişim gibi çok üstüme geldiler. Bilgisizim ve bilgilendirmek yönlendirilmek istiyorum sanki 10 tane doğurdum da tecrübem var. Çok teşekkür ederim. Dikkate alacağım sözlerinizi

Boşver canım millet eleştirmek için yazıyo hep görme

siz bu yüzden eleştiri almadınız. "parasını veriyorum, 200 lira veriyorum , paramla satın alıyorum" "her istediğimi yapıcak sanane" tarzı yorumlarınız ve kaba üslubunuzdan aldınız.

Benim doktorumda bana fazla bilgi vermiyor ben sorarsam cevapliyor olumsuz birsey gorurse bilgilendiriyor ama ilgilide aslinda isinde iyi diye gidiyorum. Sizde hangisi deneyimli ise onu tercih edin tabi hastane olanaklarnida arastirin ozellikle yeni dogum unitesi onemli diyorlar

siz bu yüzden eleştiri almadınız. "parasını veriyorum, 200 lira veriyorum , paramla satın alıyorum" "her istediğimi yapıcak sanane" tarzı yorumlarınız ve kaba üslubunuzdan aldınız.
Anlamak istediğiniz gibi anlayın. Şu bi gerçek devlet hastanesi ile özel asla bir olmuyor. Ben çok varlığımdan vermiyorum yani. Sırf 10 dakika fazla ayırabilir bilgilendirir yönlendirir diye beklenti içerisindeyim. Yoksa doktor neden benimle hoş sohbet yapmıyor diye sitem etmiyorum burda. Ayrıca onlar sizin düşünceleriniz zira ağzımdan öyle kelimeler çıkmadı.

Çok teşekkür ederim hastane olanaklarına öncelik vereceğim. özellikle yenidoğan yoğun bakım olan hastaneye devam etmeyi düşünüyorum

Merhaba canım öncelikle hayırlı sağlıklı doğumlar dilerim:) bence doktorun bilgilendirmesi önemli tabiki çünkü bende evhamlı bir anne adayayım çok şükür Bi sorun yaşamadım ama doktordan ziyade doğum yapmayı düşündüğüm hastanenin yenidoğan yoğun bakımı çocuk doktoru kadrosu acil kadın doğum ve anestezi doktoru olmasına özen gösterdim bunlarda önemli faktörler benim için, doktorun tamamen merakını gidemiyor seni bilgi olarak tatmin etmiyorsa ve diğer saydıklarım da takipi olduğunuz hastahanede gece yoksa bence Bi kez daha düşünün derim çünkü bu minişlerin ne zaman geleceği belli olmuyor:) Bi hemşire olarak sana tavsiyelerim bunlar canım iyi geceler diliyorum :)

Öncelikle hayırlı olsun. Ama bısey merak ediyorum hangi sehirde yasıyor sunuz bılmıyorum ama 200 tl veripte acıl durumda normal doguma almayan bir hastane tercihi fikrimce yalnış?Ama doktorunuz ıyıymıs ıcınıze sınmiş o tarafı ıyı. Ama su dogum konusu ciddi bir konu dıkkate alın.

Başlık sahibi öncelikle bana yazdığı “Size ne?” mesajı ve doktorlarla ilgili yazdığı saygısız mesajlarla ilgili bir özür metni yayınlamazsa kendisini şikayet edeceğim. Silerek kurtulamaz, kaydettim.

bkz.

Ben sana hak verdim. Sorularına yanıt verecek, insana insan gibi davranıp suratinda sirke satmayan, yaptığı işi zordan yapmayan biri olsun istiyorsun bu çok normal.
Günde kaç hasta bakmış beni irgalamaz.
Beni randevuya yazmışlar mi evet, özelse de devletse de paramı veriyor muyum evet.
Yanı bir mal almak gibi hizmeti satın alıyorum bu kadar net.
Mesela ben yüzü sirke satan, insanın yüzüne bakmayandan mal bile almam değil hizmet.
Kime isindiysan ona git bence

Bana da hayrına bakmıyor özel hastane sonuçta. 200 tl verince ilgi de bekliyor insan
Valla bende 500 tl muayene parası veriyorum Prof’a hiç sizin gibi düşünmedim açıkçası. Dalında en iyisi olduğu için bu parayı alıyor bana ilgi göstersin diye değil. Bence birazcık fazla ilgi gösterdi diye kendi doktorunuzu değiştirmeyin ki anlattığınıza göre görevini iyi yapan bir doktor. İlk olduğu için kaygınızı,fazla fazla açıklama istediğinizi anlıyorum ama bu kadar takılmayın. Önemli olanları bilmeniz yeterli. Kafanızı gereksiz şeylerle doldurup boşa evham yaparsınız.
Bir örnek vereyim ;
Doktorum ( prof olan ) ilk gebe muayenem de Progestan iğnesi vermişti ama bana düşük yapabilirsin demedi hiç. Deseydi düşüğü bilmem ama evham yapacağım kesindi. Sayesinde çok rahat bir gebelik geçirdim. Aldığı paralar helal olsun.
İnşallah sağ Salim alırsınız kucağınıza

Hamilelik sürecini anlatan güzel kitaplar var. Hafta hafta gebelik kitabını öneririm. Ben tüm bilgileri gebeliğim boyunca buradan öğrendim diyebilirim. Hem bebek hakkında her haftayı detaylı anlatıyor, hem de gelişebilecek rahatsızlıklar,yeme içme ve daha bir sürü konuda Bilgi veriyor. Babaya tavsiye bölümleri de müthiş...

Doktorun çok konuşanı değil işind deneyimii olanı tercih edin ..Çok konuşması işinde iyi olmadığını ya da az konuşması işinde kötü olduğunu belirtmez elbet ama gerekli ölçüde bilgilendirme yapıyorsa yeterli .Fazla ayrıntı bilince kafanız karışacak.İlk gebeliginiz olabilir biraz sürece birakın kendinizi .Her hamilelik farklı herkesin başına aynı şeyler gelecek diye bir durum yok .O nedenle ilerleyen haftalarda sizi neler bekliyor kimse bilemez .

Son olarak parasını veriyorsunuz diye size,sizin istediğiniz şekilde davranmak zorunda değil ..Gerekli bilgilendirmeyi yapıyorsa önemli şeyleri gözden kacirmiyorsa daha ne .

Bana da hayrına bakmıyor özel hastane sonuçta. 200 tl verince ilgi de bekliyor insan
Eğer doktorun iyiyse çok takma.
Benim doktorum az konuşurdu ama çok iyiydi. O yüzden hiç pişman olmadım.

Sağlıkla kucağına al inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…