bu da bir endokrin uzmnı prof doktorun sitesi
DİYET | PROF DR METIN OZATA
aşağıda 3 ana 3 ara ögün yenilmesi gerektiğinden bahsediyor.99 adet yurtduşı yayını olan bir hoca.
selam gizemcim ...a.s. evet dr.larımız ve diyetisyenlerimiz bu yönde bilgi veriyorlar bize...
ben kendimden örnek vereyim hipogılisemiyim dr. ve beraberinde diyetisyene gittim .. bana 4+4 8 ögün verdiler.... uygulamaya çalıştım ama her zaman 2 saatte bişi yenmiyor ve kilo verme konusundada pek başarılı olamadım .....
epeydir yaptıgım diyette gl. endeksi üzerine ... kan şekerimi yükseltmeyen gıdalarla besleniyorum geneldede 3 ana ögünle gayet güzel idare ediyorum çok acıkırsamda ara yapıyorum . aç kalmıyorum asla
kl. hesabı yapmıyorum ... doyana kadar yiyyorum . ve düzenli şekerimi ölçtürüyorum ve hipogılisemi etkilemiyor artık çok da dinçim ..
amacım kimseyi eleştirmekde deyil kendi yaşadıklarımı paylaşıyorum .. ben diyetisyenime bu tür düşük gl endeksli. beslenmeyi anlattıgımda ve bu yaptıgım diyetle ilgili soru sordugumda beni tersledi git o zaman onu yap dedi..
ve ben onu yapıyorum .a.s 3 aydır . gayet saglıklı beslenerek kl. deyilde gl endekse dikkat ederek karnım doyuncaya kadar yiyip diyetimi yapıyorum ve 6 kilodan fazla verdim .. vede durmuş bir bünyeyle ( daha evvelindende bi 10 kilo vermiştim ....
kl hesabı diyet belli bir kiloya kadar etkili ondan sonra o kl. alışan bünye de kilo verilmiyor azda yesen tekrar hemen kilo alınıyor ... bunu inan yaşadıklarımla defalarca test ettim .
demem o ki dr. larımız aldıkları egitimle bizi tedavi ediyorlar işleri ras gelsin .a.s.
o ülkenin dr. orda aldıkları egitimle tedavide bulunuyorlar..
herkese saygı duymalıyız .... burda sadece görüşlerimizi paylaşıyoruz dogrusuyla yanlışıyla .....olumunekankayizsmile
umarım her ne yönterle olursa olsun herkes saglıkla istedigi kiloda olur ..:1hug:a.s.