Doktoruma kızgınım

Gokben1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2008
668
0
96
35
Antalya
Dizimden sorun yaşıyorum ve doktorum tilac tablet ve romatim verdi.Emzirdiğimide söyledim ama genede verdi.Ve araştırdım tilac emzirenlerde önerilmiyormuş.Bu tür romatizmal ilaçlar emzirenlere verilmezmiş.Sinirden deliricem ya.Dizim bi yandan ağrıyor ilk geldiğimde 1 hap aldım bayağı rahatlamıştım.Ama şuan kullanmıyorum bebeğime zararı olur diye.Kızıyorum bazen bu doktorlara ya.Anlıyorum onları da ama ben cahil bir insan değilim.Devamlı rahatsızlandığım için hastalık çeşitlerini belirtilerini neler yapılması gerektiğini gayet iyi biliyorum.Doktorlar sormadan ben gereken herşeyi söylerim,söyledimde zaten buna rağmen ilgilenmiyorlar.Kesinlikle doktorumu değiştiricem ama şuan ben ne yapıcam bilmiyorum.Dizim ağrıyor ilacı bitir gel geçmezse mr verelim dedi.Ben içmek istemiyorum.Bu ilaç hakkında bilgisi olan var mı??

tilacın güvenilirliği saptanamamış....gebe hayvanlarda bazı sorunlara yol açmasıyla birlikte....insanlardaki gebeliklerde malformasyon tespit edilememiş.....15 yaşından küçüklerin kullanılması sakıncalı bulunmuş......eğer içiniz rahat etmeyecekse sadece minoset kullanın
ama yasal olarak bu ilaçla ilgili emzirenlere bir kontrendikasyon yok

Son düzenleme:

çok garip ya güvenilir bir doktor araştırsanız sitelerde doktorun adını yazınca çıkıyor tavsiye edilenler falan fizik tedavide bakıyor hangi bölüme gittiğinizi bilmiyorum ama olmadı bütün doktorları gezin ve kesinllikle emar isteyin allah yardımcınız olsun bende kardeşimle çok ugrastığım için bu diz konusunda bi,lirim geçmiş olsun

ben eczacıyım ve suan doktorunuza haksızlık yapıyorsunuz
bu ilaçların ikiside emzirme döneminde kendi karar verip kullanacağınız ilaçlar değil
ama doktor veya eczacı gözetiminde kullanabilrsiniz
sadece tilacı sabah aksam alırken dikkat etmeniz gerekn emzirme ile ilaç alım arasında biraz vakit ayırın
onun dısında bebeğe herhangi bir zararı olmayacaktır

Son düzenleme:

Kendi eşleri olsa doktorlar bu kadar rahat davranırlar mı acaba ilaç verme konusunda merak ediyorum. Ben hamileyken doktorum bir ara acaip başım ağrıyordu.1 hafta sürekli ama nasıl uyu uyan kaldığın yerden devam et şeklinde. Doktorum parol içebilirsin dedi kan basıncının yükselmesinden oluyormuş. Hatta mide yanması için de çiğneme tableti verdi. Ama ben tek bir aspirin bile almadım 9 ay boyunca.. birinden duymuştum çocuğun kalbi delik doğmuş doktoru hamileyken çok mu ağrı kesici aldın demiş kadına. Tilac i biliyorum ben aynı sorun bende de var dizimde.. kuvvetli bir ilaç asla alma.

mesajınızı alıntılamak istemezdim..... aspirini kendi kendinize önerdiyseniz yanlış birşey yapmış olurdunuz çocuğunuz adına .......zira aspirin duktus arteriosusu açık bırakır(küçük de olsa hayati tehlike yaratmasa da kalbi delik olur).....parol gebeler için güvenli bir ağrı kesicidir

Çok araştırdım canım ya sorduklarımın hepside doktor ve hiçbirisi tavsiye etmedi o yüzden çok tedirgin oldum.

Tilac genel anlamda bir ağrı kesici mi??

Şöyle kim kimi yanlış anladı acaba bilmiyorum. Ben aspirin bile kullanmadım derken; hani ülkemizde en zararsız ilaç olarak bilinir ya o bakımdan söyledim…kaldı ki onun bile bir sürü yan etkisi var. Yoksa kendimce bir şeyler yaptığımdan değil.

Canım ortopedi doktoruna gittim.Doktoru gitmeden önce çok araştırdım skolyoz konusunda deneyimli bir doktormuş(Skolyozda var bende).Çeşitli ameliyatlar falan yapmış.O yüzden tercih etmiştim ama hastane eğitim ve araştırma olunca doktor değil yanındaki asistan baktığı için kazayada kurban gidilebiliyor.Burnumdan ameliyat olmuştum.İnanki beni kim ameliyat yaptı isminden başka hiçbirşey bilmiyorum.Sabah asistanlar rapor verirken gördüm tekçe doktoru o kadar.Çok saçma iş işte.

Senin dizinde nasıl bir sorun var??

Tilac genel anlamda bir ağrı kesici mi??

evet tilac ağrı kesici....aslında en iyisi bir polikliniğe gidin ve kadın doğum uzmanına danışın derim.........ilaç hemen kana karışıyormuş ama vücuttan çok hızlı atılıyorsa o arada emzirebilirsin dye düşündüm

Son düzenleme:

araştırma hastanesi öyle oluyor ya gerçek doktorlar ne yapıyor bilmem bnde öyle araştırmıstımda gitmiştim asistan yaptı ameliyatımı allahtan iyiydi de atlatmıştım sigorta hastaneleride iyi artık ama ne bileyim birde onlara gitseniz böyle hastalıkların peşine düşmek gerekiyor ya kardeşimi götürdüm ben dizinde
tümör var asistanlarla ugrastım 5 ay randevyu alamadım ama doktor doktor gezdim en sonunda biyopsi için gün vermeselerdi sehir dışında başka biryere gidecektim okadar yani allah yardımcınız olsun allah hastanelere ne düşürsün ne de eksik etsin

Amin canım allah doktorları başımızdan eksik etmesin onlarında işi zor ama bu mesleğinde zor tarafları bu işte hayat yani kimsenin canı değersiz değil çok dikkatli olmak zorundalar.

Kızım emmeye çok düşkün her dakika ağzında istiyor.En azından doktor bu konuda bilgi verseydi bende ona göre emzirme saati ayarlayabilirdim.Acaba kaç saatte atılıyor vücuttan?

illa ilaçlarda yazanlara bakmamak gerekiyor bazen ve doktorları dinlemek gerekiyor.ben böyle bir hata yapmıştım.bir sağlık sorunu yaşamıştım ve doktor 2 tane antibiyotik verdi.ben de emziriyorum o zaman.senin gibi prospektüse bir baktım içmemeliyim dedim içmedim.sonra ben çok fena oldum acile gittik tabi.söyledim ordaki doktorlara e neden antibiyotiği içmediniz dediler,ben de prospektüste böyle böyle yazıyor diye demiştim.doktor da bana o bilmiyormu senin kadar, içeceksin dediyse bir bildiği var demişti.konuşma tarzı pek hoş değildi tabi de neyse.benim verdiğimi iç de daha kötü olma dedi.tabi bir güzel içip iyileştim.sonra dikkat ettim bu hep böyle oluyor.siz de doktorunuzu suçlamayın bence isterseniz bir iki doktora daha sorun onlar da iç derse için ilaçlarınızı geçmiş olsun

Canım zaten bir doktordan dinlemiştim.İlaçların çoğusunda hamileler ve emzirenler için net bilgi vermezler veya kullanılmasını önermezlermiş prospektürde.Öyle demişti doktor.Ben zaten prospektürüne göre kararsız kalmadım.2doktora sordum ikiside kullanma dedi minoset parolla idare et dedi ama o ilaçlar hiç etki bile yapmadı,en iyisi sanırım tekrar doktara gidip mr istemek.Dizimin neden ağrıdığı ortaya çıksın diye.Bakalım bu şekilde idare etmeye çalışcam yoksa direk mr çekmesini isteyeceğim.

Kızım emmeye çok düşkün her dakika ağzında istiyor.En azından doktor bu konuda bilgi verseydi bende ona göre emzirme saati ayarlayabilirdim.Acaba kaç saatte atılıyor vücuttan?

Bak eger sürekli emiyorsa iş değişir
o zaman alma ilacı
minoset al
kremi kullan,kremlerde birsey olmaz
zaten kremin de faydasını görürsün

tilac etol fort denen bilindik bir ilaç varya onun esdeğeri,agrı kesici ve antienflamatuar bir ilactır,agrı kesici değildir sadece canım, antienflamatuar ilaç demek,kabaca anlatırsam vücutta olusan kızarıklık şişlik agrı ateş gibi belirtilerden en az birini gösteren bir enflamasyonda tedavi sağlar demektir

acil şifalar

çok haklısın canım ama antibiyotik dedin mi iş biraz değişir
gerçekten doktor senle ilgilenip o antibiyotiği verdiyse ki sana iki tane vermiş demekki gerçekten ciddi bir sıkıntı varmıs
o zaman mutlaka ama mutlaka kullanmak gerekir
penisilin yani ilk antibiyotik bulunmadan önce insanlar en ufak yaralanmalardan bile hayatlarını kaybedebiliyormus
gerçekten antiiyotikler doğru teshis yapılmıssa cok önemli ilaçlar

bence kızma sizin gebelikte kulanılmaz dediğiniz antibiyotikler ve aspirinler sayesinde çoğu bebeğin hayatı kurtuluyo gebeyken idrar yolları enfeksiyonundan dolayı antibiyotik kan pıhtılaşmasından hem kan cıvıltıcı iğne hemde coraspirin kullandımhiç yan etkisini görmedim sen dr dediği dozu kullanırsan sorun yaşamazsın inşallah geçer romatizman varsa sana hacamat öneririn çok faydasını görürsün inşallah biran önce iyileşirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…