• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Doktoru hala sab simplex öneren var mı?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
bi yerde okumuştum yanlış hatırlamıyorsam bunu yetişkinler bile kullanabiliyormuş

kızım şimdi 11 aylık ve o gaz sancılarından çok olmasa bile biz de 3- 4 ay çektik,yazılan şurup ve damlalardan Nurse Harvey's kullandık,sancı esnasında ayaklarının altına acı elma yağı sürdük,havluyu ısıtıp karın ve ayak altlarına koyduk,bacaklarını karnına itip çektik,ehhh işte işe yaradı hepsi de..Veee en çok iyi gelen şey ise saç kurutma makinesi,aspiratör sesi..Sancının başladığı anda beni emmeyi bile reddeden kızım bu sesler eşliğinde emip uykuya dalıyordu ama dr. çok yüksek ses iyi değil dediği için fazla bu yöntemleri kullanmadım sadece şiddetli sancılarda sarıldım aspiratöre,fön mak.,çam. mak. ve bulaşık mak. sesine)))Hatta Buzuki Orhan'ın kolik Cd. bile almayı düşünürken bu sesler beni kurtardı..

bende kızıma beşinci aya kadar sub simplex kullandım diğer damlalar hiç işe yaramadı bunun çok faydasını gördük ve bebeğimiz çok rahatladı günde iki kere veriyordum kullandığımız sürece bi problem olmadı....

benim ikizlerim var ikisi de kolikliydi malesefve 4 ay sürdü şurda 1 aydır rahatız şükür..
ben o süreçte zinco, nurse harveys, sab simplex, bio gaia kullandım..bio gaia bağırsak hareketlerini oldukça düzenledi..nurse harveys i verir vermez gaz çıkarmaya başlarlardı fakat o kadar yoğun çıkarıyorlardı ki bu sefer de korkup ağlıyordu kuzularım..zinco bizi daha da beter yaptı..ama sab simplex oldukça iyi geldi hala evde her odada her çantada birer şişe bulunur..o kriz anında emzik vermek bile işkence olur ağlayan bebeğe ama emziğe damlatıp verirdim ben emziği de hemen alırlardı tadı da güzel zaten..ben günde 12-16 damla kullandım..3 ya da 4 defa 4er damla olmak suretiyle..oğlumu saç kurutma makinası kızımı tazyikli su sesi de çok rahatlatırdı..ayaklarına elma yağı sürer ütüyle havlu ısıtır koyardım..karınlarına da sıcak havlu koyardım..saç kurutma mak. ayaklarına tutardım, karınlarına tutar bir de hafif hafif ovardım..

ama bu şans işi arkadaşlar kolik ve gaz sizi de vurduysa en iyi ilaç zaman..zamanla geçiyor inanın geçecek de..o süraçte bebeğinizle yalnız kalın onunla bittiğini biteceğini söyleyip konuşun..sakin olmaya çalışın..evdeki gerginlik de kalabalık da onları çok etkiliyor..

benim bebeğim sürekli ıkınıyor..gece 4 te başlıyor ıkınmalar ama işin ilginç yanı ıkınırken uyanmıyor ve ağlamıyor...o öyle sesler çıkardıkça ben uyuyamıyorum tabiki..doktor zamanla geçecek diyor..om x ve zinco kullanıyoruz...ağlamadığı için çok sıkıntı yapmıyorum açıkçası..çok sıkıntısı olsa ağlar heralde:)

benim bebeğim sürekli ıkınıyor..gece 4 te başlıyor ıkınmalar ama işin ilginç yanı ıkınırken uyanmıyor ve ağlamıyor...o öyle sesler çıkardıkça ben uyuyamıyorum tabiki..doktor zamanla geçecek diyor..om x ve zinco kullanıyoruz...ağlamadığı için çok sıkıntı yapmıyorum açıkçası..çok sıkıntısı olsa ağlar heralde:)

Bende gazdan çok çektim.En son bu sap simplexi duyduk ondan bulduk ve çok işe yaradı.Yasak diye bişey yok sadece sağlık bakanlığıyla firma anlaşamamış ondan satışı yapılmıyor.Ama araştırırsan bulursun var eczanelerde.35 lira fiyatıda.

bende sab simplex kullandım arkadaşlar çokda işe yaradı ama nette kaçak oalrak braya getirildiğini duyduktan sonra blueline diye bitkisel bi şurup var onu kullanmaya başladım oda işe yarıyor.hemde ilaçlar kadar yan etkiside yok denemenizde fayda var.

ben sap adlı iacın işe yaradığını duyup doktorumuza sorup kullanmak istedim.bebeğimde çok aşırı gaz vardı ancak doktorum şiddetle reddetti.sap gerçekten çok kuvvetli iyi geliyor ama gerçeği olup olmadığını anlayamazsınız kaçak olarak getiriliyor ve türkiye de sahteleri üretiliyor ileride farklı problemler yaratabilir.ancak güvenilir bi eczane tanıdığınız varsa ve gerçegi olduğundan emin olabilirseniz kullanın dedi.sonra bize çok etkili başka bir ilaç verdi .adı colinox bebeklere 10 damla 1 tatlı kaşığına yakın suda eritilip yenidoğanlarda anna sütüne karıştırılıp büyüklerede 20 damla şeklinde veriliyor.ve gerçekten çok işe yarıyor.oğlumu gaz sancılarından kurtaran bu oldu.sadece oğlumu değil mecbur kalındığında biz bile kullanıyoruz inanılmaz rahatlatıyor.denemenizi tavsiye ederim.en son aldığımda 25 tl idi.kutu açıldıktan 1 ay içinde tüketilmesi gerekiyor.bizim kaç şişe çöpe gitti bu yüzden ama umrumda değil bize tek çare colinox oldu...

Back