• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doktorlar , hemsireler veya anneler bilenler yardımınıza ihtiyacım var

İki saatte bir İlk önce sen memeye tutacaksın sonra yapamazsan sağma makinasına. Büyük ihtimalle memeye tam oturtamıyorsundur. Bizim hemşireler harikaydı, başımdandurup ilgilendiler. Senin yakınında hastane vs varsa mutlaka git ve yardım al. Eğer istersen breastfeeding videoları izle. Tekniğin yanlıştır. Benim arkadaşlarda benim gibi sıkıntı yaşadı ama tutturamayanların bazıları mamaya başladı. Sıkıntı ve stres yapma ama birinden destek al veya videoları izle. Ben olsam ikisini de yapardım. Allah analı babalı büyütsün.

Sütü en çok yapan şey su. Boolca su için mutlaka. Birde bazı arkadaşlar gaz olabilir demiş. Yenidogan bebekte gaz sancisi olmaz. Ağlıyorsa ya açtır yada başka bir sıkıntısı vardır. Ama gaz sancısı değildir . Yaklaşık iki üç hafta sonra bağırsak florası oluşmaya ve gelişmeye başladıkça gaz çıkarmada sorun yaşamaya başlıyorlar. Bolca su ve süt yapıcı şeyler yemeyi ihmal etmeyin.

Sevgili hanımlar merhaba . Cuma günü zor bir doğum yaptım. Çocuğum sezaryenle oldu kilosu 3500 kg. Sorunum şu bugün sezaryen olalı 5 gün oldu. Dünden beri sütüm geliyor ama sıkıntılı bir şekilde. Sütüm geliyor, çamaşırım ıslanıyor ama memede süt yok. Nerden anlıyorum derseniz hem sağma makinesine süt gelmiyor hiç hem de çocuk memede bir süre sonra ağlıyor yavrum. Sütüm çok olsa aksın anlarım ama inanın hiç yok sütüm. Makineye bir iki damla süt geliyor ama sabah uyandığımda ustum ıslak oluyor. Olan az bir sutum de akıp gidiyor yavruma bir gr süt gelmiyor. Ne olur nasıl olacak bu durum böyle. Neden böyle oluyor bilen var mı?
Bol bol ilik dus alin dusta gogsunuze masaj yapin bende yeni dogum yaptim hastanede inanilmaz az geliyordu sutum 40 dk sagiyodum bebegime siringayla veriyoduk ve siringanin sadece 2 yazan yerine kadar cikiyodu iki gogsumden cikan doktorum hemsirelerim surekli eve gidince mutlaka dus al diyolardi alir almas artti sutum tabi saginca emziriyodum sonra bebek zamanla eme eme getirdi sutumu siz modunuzu dusurmeyin bol bol sivi tuketin bebeginizi emzirin zamanla gelicek hic uzulmeyin onemli olan moral birde elinizle sagmayi deneyin gecen sosyal medyada bir hemsirenin makina ve elle sagimda sagilan sutu gosteren bir resim vardi elle sagim yapin diye internetten arastirin birde o sekilde deneyin simdi sutunuzun akmasi cok normal gogsunuz bi kac gune terbiye olur daha cok yeni gule gule buyutun bebeginizi

yeni doğum yapmışsın.
sütüm yok kelımesını beynınden ,düşüncenden at.
akan süt ön süt.(arkadaki süt daha faydalı olandır.ön süt hem tok tutmaz hep çabuk pırtlatır.)
sağım işini bence yapma.
moralını bozup süt yoku beynıne atıyorsun ve süt üretimin duruyor.
ben hiç sağım yapmadım,ne kadar süt var dıye.(nereden çıkmış o anlamıyorum)
bol bol emzır. sen emzirdikçe bebeğin tükürüğünden süt salgılanır.
memeye plastik uçla sağım yaparak süt salgılatamazsın.
göğsün zamanla dolup taşar inşallah(sende bıtıyor,az stres,fırsat buldukça uyu,süt yapan yıyecekler tuket.)ağrıyacak bile.işte bu zamanda ön sütünü sağabilirsin bebeye bir anda tazyıklı gıtmesın dıye.
bol bol emzir. dereotu, bol su tüket.ve mutlaka kesinlikle TOMRİSİN EMZİRME NOTLARINI OKU.

1)Sağıma alışık olmayan memeden şıp diye süt gelmez
2)Memeyi pompa değil bebek emecek ki sütün bebeğin ihtiyacına göre artış göstersin.
3)Bebeğin her ağlaması açlıktan değil, sana olan ihtiyacından, senin kokunu özlemesinden gazından, canı sıkıldığından, sesini duyurmak istediğindendir.
4) bebeğin ihtiyacını sen ve memelerin sağlayacak. O yüzden ık dese meme ver mık dese meme ver. Onun tek bildiği gördüğü sen ve memelerin. Aslında seni de görmüyor sadece kokunu alıyor sadece memenin etrafındaki kahverengi kısmı görebiliyor.
4)Çevrendeki bu çocuk aç doymuyor aman gitti çocuk nidalarına kulak tıka. Yoksa yıpranırsın.

5)Doktor takibini ihmal etme. Fcbkta Emzirme sanatı grubu var oraya üye ol kafana takılan sorulara yanıt bulursun. Uygularsan da uzun bir süre bebeğini emzirebilirsin.

Üzülme aç olan bebeğin çığlığını anlarsın zaten. Sen onu koynuna al bol bol emzir gerisini o halledecek zaten.

Bir de gaz masajını öğren çok işe yarıyor o minnacık bedenden patır patır sesleri duyunca epey şaşırıyor insan.

Uykuda ve karanlık yerde süt yani gece süt oluşur.Demek ki olan süt de gece akıp gidiyor.Benim de gece sütüm çoğalırdı ve sabah kalktıgımda kıyafetim hep ıslanmış olurdu.

Sevgili hanımlar merhaba . Cuma günü zor bir doğum yaptım. Çocuğum sezaryenle oldu kilosu 3500 kg. Sorunum şu bugün sezaryen olalı 5 gün oldu. Dünden beri sütüm geliyor ama sıkıntılı bir şekilde. Sütüm geliyor, çamaşırım ıslanıyor ama memede süt yok. Nerden anlıyorum derseniz hem sağma makinesine süt gelmiyor hiç hem de çocuk memede bir süre sonra ağlıyor yavrum. Sütüm çok olsa aksın anlarım ama inanın hiç yok sütüm. Makineye bir iki damla süt geliyor ama sabah uyandığımda ustum ıslak oluyor. Olan az bir sutum de akıp gidiyor yavruma bir gr süt gelmiyor. Ne olur nasıl olacak bu durum böyle. Neden böyle oluyor bilen var mı?
Sağımda çıkan süt ölçüt değildir. Memelerin sağıma alışık olmasi gerekirse. Ayrıca sütünüz daha yeni yeni kolostromdan dönüyor. Kolostrum zaten makineye gelmez, özel bir teknikle elle sagilir. Kaldı ki anne bebek bir arada ise sağıma gerek yok. Memeden indirmeyin kuzunuzu. İlk bir ay Gündüzleri 1,5 saat, geceleri 2 saatten uzun uyutmayin. Ağlaması sütun azlığını göstermez. Şu an zaten kendini ifade etme biçimi ağlamak

Back