• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doktorlar , hemsireler veya anneler bilenler yardımınıza ihtiyacım var

Jane Bennet

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2018
483
788
33
34
Sevgili hanımlar merhaba . Cuma günü zor bir doğum yaptım. Çocuğum sezaryenle oldu kilosu 3500 kg. Sorunum şu bugün sezaryen olalı 5 gün oldu. Dünden beri sütüm geliyor ama sıkıntılı bir şekilde. Sütüm geliyor, çamaşırım ıslanıyor ama memede süt yok. Nerden anlıyorum derseniz hem sağma makinesine süt gelmiyor hiç hem de çocuk memede bir süre sonra ağlıyor yavrum. Sütüm çok olsa aksın anlarım ama inanın hiç yok sütüm. Makineye bir iki damla süt geliyor ama sabah uyandığımda ustum ıslak oluyor. Olan az bir sutum de akıp gidiyor yavruma bir gr süt gelmiyor. Ne olur nasıl olacak bu durum böyle. Neden böyle oluyor bilen var mı?

Sevgili hanımlar merhaba . Cuma günü zor bir doğum yaptım. Çocuğum sezaryenle oldu kilosu 3500 kg. Sorunum şu bugün sezaryen olalı 5 gün oldu. Dünden beri sütüm geliyor ama sıkıntılı bir şekilde. Sütüm geliyor, çamaşırım ıslanıyor ama memede süt yok. Nerden anlıyorum derseniz hem sağma makinesine süt gelmiyor hiç hem de çocuk memede bir süre sonra ağlıyor yavrum. Sütüm çok olsa aksın anlarım ama inanın hiç yok sütüm. Makineye bir iki damla süt geliyor ama sabah uyandığımda ustum ıslak oluyor. Olan az bir sutum de akıp gidiyor yavruma bir gr süt gelmiyor. Ne olur nasıl olacak bu durum böyle. Neden böyle oluyor bilen var mı?
Doktorum sutumun artmasi icin bans bir damla verdi. Ilac degil takviye. Bana cok faydasi oldu. O damla yaninda humanna anne cayi ve isirgan otu cayi ic dedi. Üçünüde ictim. Kısa sürede sütüm arttı.

Sabah ıslak uyanmanın sebebi akşam yatarken çok su içmen ve bebeğin gece yeterince emmemesi olabilir mi? Ben de kızım az uyanınca öyle olurdum. Ama gündüz sık sık emdiği için sanki memede süt yok gibi olurdu. Pompayla bebeğin çekiş kuvveti de aynı olmuyor . Pompaya gelmiyor diye düşünme bebek emdikçe süt salgılanır.

Sezeryanla doğum yapanlar da karşılaşılan bir durum telaş yapmaya gerek yok ama peşini de bırakmayın sakın..
Süt sağma makineler var onlardan temin edin sürekli süt sağmaya çalışın ki beyinde ki prolaktin hormonu salgılansın ve vücut süt üretsin.
E bebekte anneler için süt arttırıcı takviyeler var onları araştırıp onlara başvurabilirsiniz.
Ne kadar çok süt sağmaya çalışırsanız süt ütetimi o kadar fazla olur sıkıntı stresten uzak durun hiç bişey kafanıza takmayın psikolojinizi rahatlatın sütün gelmiyor diye taktıkça psikolojik olarak etkilersiniz.
Unutmayın herşey beyinimiz de bitiyor.
Bu arada hayırlı olsun allah analı babalı büyütsüün rabbim bana ve tüm isteyenlere nasip etsin 🤗🤗🤗🌸

Güle güle büyütün yavrunuzu 🙏
Banyoya girip sıcak su tutun göğüslerinize. Aslında gelen süt yeterlidir ama siz emdiği miktarı göremezsiniz.
bir de lütfen sütüm az, gelmiyor vs demeyin. Çok sütüm var diyeceksiniz inanmasanız da. Beyin ne derseniz ona inanır ve ona göre davranır.

Bir de şu an midesi kayısı kadar filan zaten. Yanlış hatırlamıyorsam günlük 8-10 bez kirletiyorsa ve kilo alımı da iyiyse süt yetiyor demektir. Bizim de cahilliğimize geldi ağladıkça heralde süt yetmiyor dedik gecenin bir yarısı mama aldık ama yok kolik olduğu için ağlıyormuş sürekli meme arıyormuş.

ılk gunler sut az gelır
sutunuz olmasa ustunuz ıslanmazdı demek kı sutunuz var
sagma cıhazınız guclu degıldır ondan cekemıyordur ben awentın sut sagma makınasını almıstım o basarılıydı olmazsa hastaneden kıralarsınız sagma makınasını o cok guclu
gazı vardır ondan aglıyordur :)
sutum yok demeyın var arkası da gelecek gumbur gumbur deyın sız

Pompanin cekmesiyle bebegin cekmesi ayni sey degil. Bebeginizin midesi kucucuk su anda. Memeleriniz ona yetecek kadar uretiyor. Az miktarda ama sık sık emmek ister. Hatta surekli emmek ister. Sutunuzu en cok bollastiracak sey emzirmek ve bebeginizi opmek koklamak. Siz onu opup kokladikca memeler sut dolacak. Hiiic sure falan tutmayin, dusunmeyin emzirin surekli. Ustunuzu cikarin, bebegi de soyun bir bezi kalsin. Uzerine bir battaniye atarsiniz.Tentene temasla emzirin. Eldiven giydirmeyin, dokunsun teninize. basbasa kalin bebeginizle odanizda. Inanin farki goreceksiniz.
Birakin bebeginiz sizi yonlendirsin. O ne istiyorsa o olsun. Bu konuda onlar bizden daha bilge. Bizler modern hayatin getirisi olarak kafamizi karistirmisiz. Kedileri kopekleri hayvanlari dusunun, hic sutu gelmeyen kedi olur mu? Dogururlar, yatarlar butun gun emzirirler. Biz de oyleyiz aslinda. Mis kokar o simdi ohh koklaya koklaya emzirin❤

Sutun yetip yetmemesi konusunda kakali bezleri takip edin. Ilk 40 gun boyunca gunde 3 adet 1 tl buyuklugunde kaka yapiyorsa toplamda, doyuyor kabul edilir. 40 gun sonra kaka degil cisli bezler takip edilir. Zaten kontrolde kilo alma durumundan bir kani olusacaktir. Icinizi ferah tutun. Memede olsun hep.

Kiminin sütü makineye gelmiyor, bu süt yok demek değil. Bebeğin midesi daha çok küçük, göğsünüzdeki süt onu doyurur merak etmeyin. Günde beş kez çiş yapıyorsa sorun yok. Eğer bezi kuru, turuncu kırmızı tortulu ise sıkıntı var. Bol bol emzirsin artar. Üç litre su içmeyi ihmal etmeyin. Havuç, yulaf, bulgur, tahin, yeşillik bol yiyin

Süt artıran tahin helvası bulgur pilavı lokum gibi şeyleri tüketin ilkden öyle az az geliyor sonra emzirdikce çoğalıyor sürekli emziren 1 saatte bir uyusuda emziren sarılık olmasın bebek emdikce süt gelir herkesin ilk başlarda 1 yemek kaşığı kadar geliyor zaten bebeğe aç ken o süt miktarı yeterli oluyor mide si daha ne ki onun😇 sagma makinası varsa 4 saatte bir sagin ama saatli bi şekilde bebek biberona alismasin çay kaşığı yada şırınga ile verin eğer biberon a alisirsa biberon ağzından gelen süt akışına alışır oda memede sabırsız olmasına sebep olur morelini yüksek tut sabah a doğru akiyorsa gece yeterli meme vermiyorsun demek ki 3 hafta uyandırıp gece gündüz verirsiniz saat başı meme dolar sizlar sağlıkla büyütün inşallah

Doğumunuz daha yeni üstelik sezeryan olmussunuz geçmiş olsun. Zamanla gelir sakin süt yok diye üzülüp strese girmeyin. Üzüntü stres sütü etkiliyor. Bol bol emzirin sütünüz olmasa da. Onun emmesi dokunması bile sütü artırır. Sağlıkla büyütün.

Sütün olup olmadığının kanıtı sağım değildir. Bebeğinizin ağlama nedeni gaz vb de olabilir. 5er dakika 5er dakika iki meme arasında gezdirin bebeğinizi. İlk zamanlar olduğun için göğüslerde alışkın değil süte, zamanla oturacaktır düzeni.

Ayrıca şu an bebeğinizin midesi kiraz kadar zaten :anne:

Kolostrumu makineyle sağamazsınız, elle saçmanız gerekir. Sağınca gelmiyor diye sütünüz yok değil yani

Back