doktora yeterliliğe girmiş yada girecek olan arkadaşlar varmı???

cnm çok saol sen o mesajı yazarken ben sınavdaydım.yazılı+sözlü 4 saat sürdü ve geçtim:))) yazılım iyi geçmişti zaten, sözlüde arada takılsamda genel anlamda başarılıydım tatlım ya vall üstümden büyük bir yük kalktı şimdi gelsin sıradakiler:S

senin nasıldı tatilin,umarım çok iyi geçmiştir..bende birkaç çalışmam kaldı 2 hafta sonra gidicem inş.tatile

ay çok sevindim. atlattın kaygıyı şükürler olsun. korktuğun gibi olmadı di mi:) artık kuş gibi hafifsin. tatilde de bol bol dinlen:)

tatilde dinlendim, hava sıcak olunca bişey yapası gelmiyor insanın:) ama tatil tatildir. işe dönmek birazcık zorluyor insanı:) tekrar tekrar tebrik ederim. tatili hak ettin artık:)

korktuğum kadar olmadı tatlım ama baya zorladılar,tongaya düşürmeye çalıştılar bir yandan ılımlıydılarda ama :) valla üstümden yük kalktı şimdide tez telaşı başlayacak bakalım valla habire sanki level atlıyorsun şunu yap onu yapınja bunu yap yok şöyle yap...off bazen memur olup hergün aynı işimi yapsaydın diye düşünmüyorum değil...

3 hafta izin bide bayram 1 ay kafa dinlicem artık inş. bakalım gerçi ramazan olujak ama takatım kalmadı kafayı boşaltmaya ihtiyacım var çok...

tatil çok iyi gelecek sana. bol bol dinlen, enerji topla. sonrasında işlere yüksek motivasyonla başlamak daha hızlı yol almanı sağlayacak:) benim artık hiç bişey yapacak halim yok:) çok bunalmış durumdayım bakalım nolacak:)

ben çalışmayıp evde kaldığım zamanlar başka şeylere sardırıyorum, yorulsam da devamlı çalışmam lazım...
hayatım boyunca hep birşeyler için emek harcıyorum o kadar çok engel çıkıyor ki karşıma, hiçbirşey pat diye olmuyor...hep bir mücadele etmem gerekiyor...tez konumda nerede yapacağımda sıkıntılı...allahım bana yardım eder biliyorum ama işte illa uğraşıcam biliyorum oyüzden kafamdaki düşüncelerle nasıl tatil yapacağım onuda bilmiyorum...

kusura bakma biraz daralmıştım buraya yazdım.........

:) birileri fena hale daralmış anlaşılan. emin ol benim de hayat çizgim böyledir. elimden geleni yaparım hah tam oldu derken olmaz ve aksilikler üst üste gelir. artık en dipteyim dediğim anda bir bakarım birşeyler yavaş yavaş düzelmeye ve iyiye gitmeye başlar. ben bunu denizde en dipte olup ivme alıp su yüzüne çıkmaya benzetiyorum. bir de daha tatil yapmadın. tez yeterlilik konusunda endişelerin, korkuların vardı. bu dönemde en kötüsünü düşündün. ya olmazsa diye karamsarlığa kapıldın... kolay değil hemencecik bu ruh halinden çıkmak. ama emin ol artık tükendim, buraya kadar dediğin ve akışa bıraktığın an yoluna giriyor.

tez konusu benim neredeyse daha yeni yeni oturuyor ki son tez izlememe geldim. mutlaka birşşeyler değişiyor. çalıştıkça şekilleniyor. ilk baştaki tarihçeler vs...aynı kalıyor ama çalışma alanı ve oluşturacağın öneri son ana kadar değişecek. şimdilik bunlardan biraz uzaklaş ve kendine biraz zaman tanı. tatilde bunları düşünürsen ne kendini toprlayabilirsin ne de tatilden istediğin verimi alabilirsin.

sabırsız davranma herşey yoluna girecek göreceksin. şu an tek düşünmen gereken tatilini nasıl değerlendirmen ve yapmak istediğin şeylerin listesini çıkartmak olsun:) ben bazen çok daralınca kendime şunu diyorum "eğer ki maya takvimine göre 2012 de kıyamet kopacaksa yaptığım tezin bir anlamı kalmayacak:) mezarımda dr. yazacak hepi topu diyorum."

hayatta hiçbirşey senden daha değerli değil neticede:) en kısa zamanda mutlu ruh haline bürünmeni diliyorum arkadaşım:87:

hamile arkadaşım, üzmek isteyeceğim en son kişidir inan sadece hayat tezden ibaret değil, nişanlımın anneside annaanneside çok hasta,annanesi son günlerini yaşıyor, b,ryandan benim babaannem ve dedem çok önemli ameliyatlar olmasada aynı anda ameliyat oldular...bir yandan nişanlım iş peşinde koşarken birde bu hastalıklarla uğraşıyor...kurduğumuz hayaller var eğerki o kalıcı bir şeylere el atamazsa seneye kadar bu böyle devam edecek ve bizim beraber olma hayallerimiz olmayacak evlenmek kolay değilmiş, herkes evlenene yuva kurana allah yardım eder diyor ama işte...insanın hergün allahına dua etsede bir yerde artık tıkandığı oluyor... biryandan öylece yalnızık duygusu sarmış her tarafımı...bakıyorum etrafıma bazılarının işleri tık tık hemen olurken illa benim birşeyleri beklemem gerekiyor...ama allaha isyan etmeyeceğim arkadaşım sende görmüş geçirmişsin :) ve eğer 2012 de dünya batacaksa ben dr olamadan ölücem desene :)))

yinede şükürler olsun herşeye, çoğuna göre çok iyi şartlarda yaşıyoruz ama seni dinlicem ve tatilde hakikaten hiçbirşeyi düşünmeyeceğim (inşboş bırakırlarsa) :) saol valla bir ablam gibi devamlı bana moral vermeye çalışıyorsun, lütfen sende sıkılırsan anlat bana ... terzi kendi sölüğünü dikemezmiş ama iyi bir dinleyici olduğumu söylerler :))

hamile arkadaşım, üzmek isteyeceğim en son kişidir inan sadece hayat tezden ibaret değil, nişanlımın anneside annaanneside çok hasta,annanesi son günlerini yaşıyor, b,ryandan benim babaannem ve dedem çok önemli ameliyatlar olmasada aynı anda ameliyat oldular...bir yandan nişanlım iş peşinde koşarken birde bu hastalıklarla uğraşıyor...kurduğumuz hayaller var eğerki o kalıcı bir şeylere el atamazsa seneye kadar bu böyle devam edecek ve bizim beraber olma hayallerimiz olmayacak evlenmek kolay değilmiş, herkes evlenene yuva kurana allah yardım eder diyor ama işte...insanın hergün allahına dua etsede bir yerde artık tıkandığı oluyor... biryandan öylece yalnızık duygusu sarmış her tarafımı...bakıyorum etrafıma bazılarının işleri tık tık hemen olurken illa benim birşeyleri beklemem gerekiyor...ama allaha isyan etmeyeceğim arkadaşım sende görmüş geçirmişsin :) ve eğer 2012 de dünya batacaksa ben dr olamadan ölücem desene :)))

yinede şükürler olsun herşeye, çoğuna göre çok iyi şartlarda yaşıyoruz ama seni dinlicem ve tatilde hakikaten hiçbirşeyi düşünmeyeceğim (inşboş bırakırlarsa) :) saol valla bir ablam gibi devamlı bana moral vermeye çalışıyorsun, lütfen sende sıkılırsan anlat bana ... terzi kendi sölüğünü dikemezmiş ama iyi bir dinleyici olduğumu söylerler :))

meslektaşımm geçmiş olsun, hayırlı olsun... Çok sevindim başardığına. İyi bi tatil dilliyorum sonra da tez sırasında kolaylıklar, başarılar.. İnşallah ben de tekrar başlayacak gücü toplarım bir an önce. Kendi işimi yapmıyorum bu beni çok geriyor.

canım çok geçmiş olsun. sağlık sorunları gerçekten çok zor bir süreç. üstelik belirsizlik var vee ne zaman ne olacağını bilemiyorsun. inşallah tez zamanda hem nişanlının annesi ve anannesi, hem de senin babaannen ve deden sağlıklarına kavuşurlar. bu süreçte ister istemez hem sen kendinden, hem de nişanlın kendinden ödün veriyor ve kendinizi unutuyorsunuz. ama bu zorlu süreçler inan ki hep bir sınav. malesef sabır gerektiriyor, birbirinize bu süreçte anlayışlı davranıp inşallah bu zor zamanları da atlatacaksınız diye umuyorum. iş konusunda umarım nişanlının şansı yaver gider. önünüzde neredeyse 1 sene var. bu süreçte herşey hallolur. sakın umutsuzluğa kapılma ve nişanlına da bu süreçte bu karamsarlığını yansıtma. çünkü o da kendini yetersiz hissedip iş konusunda acele karar verip mutsuz olacağı bir iş seçimi yapabilir. bu süreçte sakin kalmanı ve dinleyici olmanı tavsiye ederim. belki polyana diyeceksin bana ama inan ki şu sorunları evlenme arefesinde yaşasaydınız daha çok gerilecektiniz.

kendini asla yalnız hissetme. herşeyden önce sni seven bir ailen ve nişanlın var. böyle zamanlarda hep terslikler olur. ama bunlar sana bağlı faktörler değil hep başka birilerine, başka değişkenlere bağlı. o nedenle kendini üzme ve yorma. çünkü hayat çok hızlı akıyor ve "keşke" biriktirmenin bir anlamı yok. bir an önce tatilini yap ve bol bol dinlen, eğlen, kafanı boşalt. tezin de bitse, evlensen de hep önünde seni üzen, endişelendiren başka sorunlar olacak. bunun sonu yok ki. o nedenle derin bir nefes al, kafanı boşalt:) seni mutsuz eden kişi ve ortamlardan da uzak durmanı şiddetle tavsiye ederim. böyle zamanlarda ben insanlarla olumsuzluu konuşmayı pek sevmem çünkü didik didik otopsi yaparlar insana, sürekli o olumsuzlukları yaşatırlar. bir de her yorumla aklında olmayan yeni kuşkular, acabalar eklenir. o nedenle kafanı boşaltacağın bir tatil yapman bir an önce şart:) lütfen bir an önce toparlan ve kendine gel...

iyi haberlerini bekliyorum:) herşey umduğundan güzel olsun

canım arkadaşım sağolasın çok teşekkür ederim ya inan senin yazdıklarınla moral buluyorum, hep içinde bir yaşama sevinci var...
valla dertler tasalar bitmiyor dediğin gibi sağlık en önemlisi, şu ramazanda allah inş. dualarımızı kabul edecek ve istediklerimiz gerçekleşecek,kendimi hep bu şekilde telkin etmeye çalışıyorum ama ara ara patladığım bunaldığım zamanlar oluyor galiba, ancak yakınımdaki arkadaşlarımla bile paylaşmıyorum, kendimi kapatıyorum belkide bilmiyorum...uzaklaşıyorum çoğu şeyden, o devreyi atlatıncada rahat ediyorum...eskiden herkese herşeyimi anlatırdım ama şimdi çok az şeyimi anlatıyorum ve umutluyum elbet birşeyler olacak ama sabır lazım dediğin gib...
sen ne yapıyorsun bebiş ne yapıyor :) görebildinmi ultrasnda??

çok teşekkür ediyorum saolasın meslektaşım darısı başına olsun inş. senin ne oldu hayırdır?ara ara hepimizin üzüldüğü,vazgeçmek istediği zamanlar oluyor inan...çok umutsuz konuşmuşsun, bir yardımım olursa seve seve yaparım inan...kendi işini neden yapamıyorsun?

canım biraz olsun sana destek olabiliyorsam ne mutlu bana:) artık "hayır" demeyi ve beni üzen, art niyetli insanları uzağımda tutarak iyi hissetmeyi öğreniyorum.

mutlaka ki herşey yoluna girecek, sen canını sıkma yeter. bu süreçte ne kadar güçlü olursan o kadar az zararla çıkarsın. bazen insan kimseyle paylaşmak istemez sıkıntılarını, keza ben de öyleyim. yalnız kalmak iyi gelebiliyor. zaten herşeyin çözümü sende... sen olaylara bakış açını değiştirdikçe yeni çözümleri görebiliyorsun. boşver anlatma herkese herşeyini. hem büyüsü kaçıyor hem de senin özelin sana özel kalmalı:)

ben sürekli uyku halindeyim, bezgin bekirim yani:) 2 hafta sonra doktora gidicez, görücez bakalım bebişimizi. inşallah sağlıkla, kazasız belasız şu süreci atlatırım:) annelik güdüsü paranoyayı tetikleyen bişeymiş bunu öğrendim. hep o nasıl, iyi mi, bi terslik var mı diye düşünüyorsun... sonra da Allah'a emanet diyorsun ve rahat olmaya çalışıyorsun:) ama geç kaldığımda annemin neden camlarda beklediğini, ben ağlayınca benimle ağladığını şimdi anlıyorum. evladı bile olsam benden çok nasıl üzülebiliyor ki derdim, saçma gelirdi. hatta ben ağlayıp derdi tasayı unuturdum, o ise hala üzülürdü:)

canım bak evlendikten sonra evliliğe alışma süreci sonrasında annelik sürecin başlayacak inşallah:) ama sen bunun da üstesinden geleceksin. hayatta deneyimle öğrenilen metodu olmayan bu şeyler çok zormuş :)

sen tatile çıktın mı, tatilde yaılacaklar listesi hazırladın mı? tez zamanda haberlerini bekliyorum, görüşürüz:)

hayata pozitif bakmak insanı 1 0 önde götüren birşey,ve böyle insanları hakikaten hayranlıkla izliyorum...ben bu ara sadece kendimle çok başbaşa kaldım,annecim uzakta,sevdiceğim sıkıntılı, dolayısıyla ilgisizmiş gibi geliyor bana kendi kendimi bunaltmaktan başka bir işe yaramıyorum...bomboş yatmak varken valla ev üstüme üstüme geliyor,gidiyorum okula giriyorum laboratuvara kendimi deneylere verip kafa dağıtmaya çalışıyorum...hayatta herşey dört dörtlük olamıyor malesef ama önemli olan kendi gücünün farkında olabilmek,2.si ise hayata karşı hep pozitif bakmak işte bu ikisini başarırsam olayı çözeceğime inanıyorum...
sabrediyorum elbet güzel günlerimiz bizimde olucak,bizde mutlu olucaz,allah nasip ederse bizimde bir bebeğimiz olucak hep dua ediyorum allahıma herşeyin hayırlısı olsun diye...
seninde minicik bıdık bebişinin yüzünü sağlıkla görmek nasip etsin inş.ama şuanda içinde ne kadar güzel duyguların olduğunu tahmin edebiliyorum,şimdi gerçekten bir aile olduğunuzun farkına varıyorsunuzdur...zaten hayattaki en önemli değer ne para ne mülk,ne isim en önemli ley AİLE...sen ailende mutlu olursan,herşeyde mutlu olursun demektir,allah ağzınızın tadını hiç bozmasın,için ferah olsun bebeğin en güvenli yerinde şu anda
tatilde mutlaka deniz ve voleybol (tabi oynayacak birilerini bulursam:)) vazgeçilmez ikilim olucak,
dalgalarda sörf yapacağım,
suya sırtüstü uzanıp herşeyi unutacağım,
bol bol makale okuyacağım :)))
dışarı çıkıp canlı müzik,ramazan eğlencesi coşacağım :)
geleceğim hakkında kararlar alacağım,
geçen senemle ilgili bol bol kritik yapacağım,
en önemlisi anneciğime kavuşacağım belkide son bekar tatilimiz olucak annemle...
daha aklıma gelmeyen birsürü şey var bakalım :))

Allahım inşallah gönlüne göre versin tüm hayallerin bi çırpıda istediğinden güzel olsun canım:) harika bir tatil planı yapmışsın. annenle bol bol vakit geçir, dinlen. insan evlenince annesini çok özlüyor. bu son bekar tatilini en iyi şekilde değerlendir. tatil dönüşü ne kadar mutlu ve pozitif olduğunu sen de göreceksin. herşeyden önce istediğin saatte uyanmak, deniz keyfi.... hiç birşey düşünme aklını boşalt. zaten döndüğünde olayların bi müddet dışında olduğun için pek çok şeyi daha kolay değerlendirip daha iyi karar vereceksin:)

Çok güzel bir tatil geçir, anlaştık mı? bebeğim için iyi dileklerine teşekkür ederim. olumsuz haberleri duyunca kimi zaman moralim bozuluyor ama Allahım hakkımızda hayırlısını verecek biliyorum. İnşallah bu süreci üzülmeden sıkılmadan atlatırız.

Şu ilgisizlik konusunda da bence fazla hassas davranıyorsun. kendi kendini sabote edip mutsuz olmak için çabalama. şu an nişanlının hem ailesinin sağlığı, hem geleceğiniz için iş mevzusunu düşünmesi gerek. bu süreci de hayırlısıyla atlatacaksınız. sen herkesin çok kolayca bu süreci geçtiğini mi sanıyorsun:) ohooo neler neler atlatılıyor, ne kavgalar ediliyor. saçma sapan bir koltuk veya süpürge yüzünden birbirine giriyor insan:) ay ben asla öyle olmayacağım deyip kınadığın kızlar gibi oluyorsun. o nedenle evlilik telaşesi öncesinde rahat rahat kafanı dinleyebileceğin son tatilinin (bekarken) tadını çıkart:)

amin....allah hepimizin gönlüne göre versin inş. herşeyi :)
ayy çok güldüm yazından sonra,bir koltuk,süpürge yüzünden dedin ya :) valla daha o evrelere geçemedik ama dediğn gibi bazen kınadığım kızlar gibi olduğumu farkediyorum valla...
hassasım evt ama bu eskiden kalma bir güvensizlik, ilk erkek arkadaşımla ilgili...o arada sırada nüksediyor, o yüzden fazlaca hassas davranıyorum allahtan nişanlım bıkmadan usanmadan düzeltmeye çalışıyor,yoksa bu zmana kadar yürümezdi bu ilişki
annemde annanemde yazlıkta şimdi kızkıza tatil yapıcaz evt bakalım tavsiyelerini dinleyeceğim :)
sende bebişini görünce haber ver merak ederim çok,ayy o birde doğunca ohooo...daha işin yeni başlıyor bak :)ömrünü ona adayacaksın ne kadar güzel:)

ay sorma o evlilik arefesinde nasıl bir gerginlik oluyor içinden canavar çıkıyor adeta. böle çift kişilikli bişi oluyosun resmen. o nefret ettiğin kınadığın tüm ritüelleri yapıyorsun. hatta bilmem kim ne yapmış, nasıl yapmış, annesi(gil:) ne almış, ne demiş? dantelelr, örtüler, hangi yemek takımı, altın yaldızlı mı, gümüş simli mi, yok gelinlik provasıydı derken aa bi bakıyosun tipik evlilik meraklısı diye kınadığın kızlardan oluvermişsin:) sonrasında yok şu halı bilmem kaç inch tv derken, hangi renk model beyaz eşya için bile uykusuz kalacaksın:)

en güzeli geçmişi hayatından sil ve birbiriyle alakası olmayan iki insanı karşılaştırıp, nişanlını yapmadığı şeyler için yargılama. yalnız şimdi sabırlı davranıyor ama bir noktadan sonra sabır noktasını zorlar ve yorar insanı bu durum. hem gelecekteki kapris yapma kredini şimdiden bitirme evlenme arefesine ve evlilik sonrasına sakla

ay harika olacak mis gibi ev yemekleri, sohbet muhabbet, deniz, güneş, tiril tiril elbiselerle geçirilen günler, geç kalkmak:) bolca tadını çıkart canım... tatile bu haftasonu mu çıkıyorsun? bolca dinlen, yüksek moral ve motivasyonla bekliyorum seni. tezi, sorunları sakın olaki bavuluna koyma. çantanda bolca kıyafet, bikini, güneş kremi, kitap ve fotoğraf makinen olsun sadece

tamam canım haber ederim inşallah ayın 20 sinde görücez bıcırı:) sorunsuzca geçsin bakalım şu 6 ay hayırlısıyla evet şimdi iyi zamanlarım hele ki büyüyünce ne yaptı ne etti, kiminle, niye üzgün paranoyaları başlayacak:) en iyisi şimdi sultanlık günlerimin tadını çıkarayım.

tamam yine tavsiyelerine uyup kredilerimi doldurmayacağım canım...ah ah öyle güzel hayallerimiz varki inş.gerçekleştireceğiz ama her işimde olduğu gibi bunda da sabredip bekleyeceğim ama biliyorum ki sonunda en güzeli ve hayırlısı olucak inş.

ben daha 12 si akşamı gideceğim ve bayram sonuna kadar izinliyim,güneş ve denizin tadını çıkaracağım bakalım o zaman kafam rahatlayacak inş.
seni kendime çok yakın hissettim tatlım, valla senden tavsiyeleri başka konularda da bol bol almayı planlıyorum, benden kurtulamayacaksın:)

o bıcırıka sana ultrasonda gülümseyecek bak gör :)))

canım arkadaşımsın sağolasın valla tam kafa dengisin varya,burada okuduğum konuların çoğu bana garip geliyor,pek fazla katılmıyorum,ama sen yazdınmı diye bu sayfamı hemen kontrol ediyorum :)

Son düzenleme:
bu cuma son çalışma günün desene:) ay hayırlısıyla git gel... inşallah seneye de evlilik telaşına düşersin... zaten ömrümüz hep bi telaşla geçip duruyor desene. nerden nereye dr yeterlilikten ne konulara girdik valla bu hafta çabucak geçsin ve senin de tatilin başlasın canım.

haftaya ctesi gidicez bakalım bıcırı görmeye inşallah herşey yolundadır. iyi dilekelrin için saol canım. ben de sabah ilk bu sayffaya bakıyorum:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…