Canım ben de tretin kullanıyorum, hem de ikinci kez. Kışın sonunda başlayıp güneş kendini gösterince bırakmak zorunda kalmıştım. Ama çok iyi gelmişti , bu sefer de çok iyi geldi. Öncelikle bu kremlerin kullanımında iki altın kural var dinlemen gereken; birincisi, gerçekten çok az miktarlarda kullanmak gerek. Ben bunu acı tecrübeyle öğrendim, bol bol sürmüştüm bir an önce iyi gelsin diye 2-3 günde o kadar soyuldum ki anlatamam berbattı yatamıyordum yüzümün üstüne :bbo: Ama vazgeçmedim ve hassasiyet azalınca bu defa hergün değil de iki günde, üç günde bir olarak yine başladım ve cildim alışınca hergüne çıkardım yine ama bırakmadım. İşte bu da ikinci kuraldı a.s. Çünkü bu tarz kremlerle yapılan tedavilerde sabır ve devamlılık çok çok önemli. Yok ilk günlerde sivilce fışkırdı yok canım yandı diye bırakmazsan sabrının meyvelerini toplarsın benim gibiyerimseniben İmex kullanmadım ama tretin konusunda epey tecrübeliyim onun için bana istediğini danışabilirsin, umarım cildin pırıl pırıl olur .. Bu arada ben bu dönemde daima çantamda bepanthen bulundururum. Acıyan kuruyan yerlere sürmek için. Hem sanki tretin kullanırken normal nemlendirici yerine bunu kullandığımda sivilce ve sivilce izlerinin geçmesi hızlanıyor gibime geliyor, daha hızlı sonuç alıyorum sanki. Zira bu forumda sırf bepantheni sivilce izleri için kullananlar bile var. Ayrıca çok önemli bi nokta, dışarı çıkarken güneş koruyucuyu asla ihmal etme, kış geldi diye aldırış etmemezlik yapma, güneş ışınları kışın bile cildine zarar vermeye devam ediyor malum ozon tabakası elek gibi olmuş:uhm: Spf 15 bile olsa kullan bişey, cildinde leke kalabilir aksi takdirde. Cildin çok hassaslaşmış olucak sonuçta.