Doktor Şikayeti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

KudrAlobar

Ayak feministi
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2018
41.297
256.625
598
Selam millet.

Az önce aile hekimimizle sağlam bir tartışma yaşadık. Sorunu anlatmayacağım çünkü tartışma çıksın istemiyorum. %100 haklı olduğum bir konu ve aynı konuda defalarca aynı şeyi yaşadık. Aile hekimimiz malesef egolarını hastaları üzerinde tatmin etmekten zevk alan bir adam. Doktor değiştirme şansımız yok. Daha önce birkaç kez sabim'e telefonla şikayette bulunduk ancak bir sonuç alamadık. İsmimi cismimi vermeden, daha etkili yollarla şikayet edebileceğim bir yer var mı?

Son düzenleme:
Sorunu anlatmadan nasıl karar verebilirizki madem çok haklısınız ve tekrarlıyor o sağlık ocağındada ona engel olmaları ve hatasını düzeltmeleri gerekiyor bu kadar hata da inatlaşmasına kim izin verir, sadece size de yapmıyordur?

Başkasına yapıyor mu bilmiyorum. Ortada bir özel durumumuz var ve bu özel durumu bu adama kabullendiremiyoruz. Ne kadar güzellikle, düzgün bir dille anlatmaya çalışsak da anlamamakta ısrarcı. Bugün bizi kovarak eli boş gönderdi, eczaneden ücretini ödeyerek almak zorunda kaldık ilaçlarımızı.
Yaklaşık 8-9 aydır aile hekimimiz kendisi, daha önce başka bir doktorumuz vardı böyle sorunlar yaşamazdık.

Başkasına yapıyor mu bilmiyorum. Ortada bir özel durumumuz var ve bu özel durumu bu adama kabullendiremiyoruz. Ne kadar güzellikle, düzgün bir dille anlatmaya çalışsak da anlamamakta ısrarcı. Bugün bizi kovarak eli boş gönderdi, eczaneden ücretini ödeyerek almak zorunda kaldık ilaçlarımızı.
Yaklaşık 8-9 aydır aile hekimimiz kendisi, daha önce başka bir doktorumuz vardı böyle sorunlar yaşamazdık.

Başkası yerine ilaç yazdırmaya mı çalışıyorsunuz

Selam millet.

Az önce aile hekimimizle sağlam bir tartışma yaşadık. Sorunu anlatmayacağım çünkü tartışma çıksın istemiyorum. %100 haklı olduğum bir konu ve aynı konuda defalarca aynı şeyi yaşadık. Aile hekimimiz malesef egolarını hastaları üzerinde tatmin etmekten zevk alan bir adam. Doktor değiştirme şansımız yok. Daha önce birkaç kez sabim'e telefonla şikayette bulunduk ancak bir sonuç alamadık. İsmimi cismimi vermeden, daha etkili yollarla şikayet edebileceğim bir yer var mı?
haber kanallarının watsap ihbar hattını değerlendirin ;)

Başkası yerine ilaç yazdırmaya mı çalışıyorsunuz

Olur mu öyle şey. Asla öyle bir durum yok. Özel durumu bilmeyenler yanlış anlayacak sonra tartışma çıkacak diye yazmak istemedim ama yazayım madem vukuatlarını.

Organ nakilli bir ablam var. Genel takibini profesör yapıyor. Bu tip hastalar her ilacı alamazlar. Biraz üşütmüş, grip var, ateş yükseliyor. Bu durumlar organ nakilliler için tehlikelidir. Hocamızı aradık, böyle böyle durumlar ne yapalım dedik ilaç listesi verdi, aile hekimine git yazsın dedi. Bunu aile hekimine iletince "hekesin bir özel doktoru var, bir ben kimsenin doktoru olamadım. Madem o kadar değerli doktorun senin için git o yazsın ilaçlarını" dedi. "Doktor bey her gribal enfeksiyonda üniversite hastanesine gidemeyiz, bu insanlar zaten bağışıklıkları düşürüldüğü için iki haftada bir hasta olan insanlar, sürekli üniversiteye gştmek randevu almak mümkün değil lütfen yazın" dedik dinletemedik. Üstelik hakaret ederek odasından kovdu bizi. Aynı durumu daha önce defalarca yaşadık ablamla ilgili.

Alerjim olduğunu belirttiğim halde alerjim olan maddeyi içeren ilaç yazdı daha önce bana. Bilinçli bir insan olmasam kullanabilirdim. Yine bir hastalığımdan dolayı yaptırmam gereken kan tahlillerini yapmadı git özel doktorun yapsın dedi, özel hastanede yaptırmak zorunda kaldım. Annemin her ay vurulması gereken d vitamini iğnelerini yine özelde yaptırıyoruz artık. Yani bir aile hekiminden beklenen hiç bir hizmeti alamıyoruz.

Şikayetinizde haksız olduğunuz için umursanmıyorsunuzdur. Derdinizi yazın ona göre yorum yapalım. Kimseyi keyfi yerine işinde sıkıntıya sokma hakkınız yok.

Ekleme: Yazınızı okudum. Doktor sizin verdiğiniz listeye göre ilaç yazmaz. Adam bakkal değil. Zarar görürseniz suçlu o olur çünkü "e o da yazmasaydı" denir. En iyisi kendi doktorunuza gitmeniz.

Size verilen ilaç için haklısınız.

İğne konusunda da doktor neden iğne yapıyor anlamadım. İğneyi hemşireler yapar genellikle.

Son düzenleme:
Hiç bir tartışmada %100 haklı ya da haksız olunacağını düşünmüyorum.O nedenle sorunu yazmazsaniz objektif yorum gelemez.

Haklıysanız niye isiminizi saklayarak şikayette bulunmak istiyorsunuz ki.
aile sağlık ocağını değil de normal hastaneye gidin öyleyse

İsim vermek istemiyorum çünkü daha önce şikayet ettim isim vererek muhtemelen o yüzden daha agresif davranıyor son zamanlarda. Alerjim olan ilacı yazdığında şikayet etmiştim kendisini.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X