doktor olarak nasıl Avustralyaya gelebiliriz

izemizgi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2007
32
0
Eşim jinekolog (kadın doğum uzmanı) ben de resmi bir kurum da müh. olarak çalışıyorum.2 kızım var 1.11 ayalında 2. 9 yaşında eşim 1967 doğumlu.
Avustralya nın doktor ihtiyacı olduğu söyleniyor biz bu şartlarda Avustralyaya gelebilirmiyiz. Eğer gelebiliyorsak ne yapmamız lazım yardımcı olabilirmisiniz

benim de eşim doktor, ben de diş hekimiyim. avustralyaya göç konusunu ben de yıllarca araştırdım... göç edebilmek için bir point test var, ingilizce bilgin eğitimin, deneyimin, yaşın vs. her şey puanlanıyor... orda her gerekli puanı tutturabilirsen ki doktor olmak en yüksek puanı getiriyor meslekler içinde, o zaman göçmenliğe başvurabiliyorsun. 1.5-2 yıl kadar da süreç devam ediyor, mülakatlar falan olabiliyor bu süreçte... sonra kabul edilirsen gidiyorsun. gitmek bu kadar kolay... gitmek kolay da orda doktor olarak işe girip çalışabilmen için denkliğini alman lazım. işte o çok zor. imkansız değil, ama gerçekten zor.. buyüzden birçok kişi gidip kebapçıda pizzacıda çalışmak zorunda kalabiliyor.. emlak danışmanlığı gibi daha iyi işler bulabilenlerle de tanışmıştım ama büyük çoğunluk kebapçıda alıyor soluğu maalesef....gitmek kolay yani. orda dr 'lik yapabilmek zor.. ama yaparsan da kralsın :)) maaşları harika... devletin asgari ücret tablosundan bakmıştım yani sallamıyorum :))

bize yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa bekliyoruz, heeey aussie'ler, sesimizi duyan yok muuu :)))

Merhaba, ben Avustralya'da buyudum ve burda yasiyorum. Size soyle diyebilirimki burada doktora ihtiyac var ayrica doktorlar cok para kazaniyorlar fakat siz buraya Turkiye'den gelince diplomaniz nerdeyse gecersiz gibi gorunuyor. Etrafimizdaki bir cok doktor olan goc eden insanlar sinavlara calisip resmen yeniden okudular tip bolumunu, hem ki bu insanlar daha once Turkiye'de doktorluk yapmis insanlardi. Turkiye'deki universitelerin cogu burada taninmadigi icin onlarin istedigi standartlara gelene kadar cok ders calismaniz gerekicektir ve ayrica ucuz degil sinavlar. Kendim tip ogrencisiyim ve biz buranin vatandasi oldugumuz halde tipa girmek icin ilk once bir universite bitirmis olmamiz ve ayriyetten tip icin ozel sinavlara girmis olmamiz gerekiyor.

bende gelmek istiyorum

Turkiyede ingilizce tip okusak olmaz mi? Duydugum kadariyla ingilizce tip mezunlari uluslarasi calisabiliyordu ama emin degilim, beni aydinlatir misiniz?

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…