benim de eşim doktor, ben de diş hekimiyim. avustralyaya göç konusunu ben de yıllarca araştırdım... göç edebilmek için bir point test var, ingilizce bilgin eğitimin, deneyimin, yaşın vs. her şey puanlanıyor... orda her gerekli puanı tutturabilirsen ki doktor olmak en yüksek puanı getiriyor meslekler içinde, o zaman göçmenliğe başvurabiliyorsun. 1.5-2 yıl kadar da süreç devam ediyor, mülakatlar falan olabiliyor bu süreçte... sonra kabul edilirsen gidiyorsun. gitmek bu kadar kolay... gitmek kolay da orda doktor olarak işe girip çalışabilmen için denkliğini alman lazım. işte o çok zor. imkansız değil, ama gerçekten zor.. buyüzden birçok kişi gidip kebapçıda pizzacıda çalışmak zorunda kalabiliyor.. emlak danışmanlığı gibi daha iyi işler bulabilenlerle de tanışmıştım ama büyük çoğunluk kebapçıda alıyor soluğu maalesef....gitmek kolay yani. orda dr 'lik yapabilmek zor.. ama yaparsan da kralsın :)) maaşları harika... devletin asgari ücret tablosundan bakmıştım yani sallamıyorum :))
bize yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa bekliyoruz, heeey aussie'ler, sesimizi duyan yok muuu :)))