• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doktor ilacını içmezsen hastaneye yatırırım dedi

Cassandra23

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2021
5
-2
1
26
Herkese merhaba, doktorum ilacımı içmezsem beni hastaneye yaptıracağını söylüyor aynı durumda olan var mı aranızda? Sizin doktorunuz nasıl tepki veriyor bu konuda? Her doktor bu kadar katı mı davranıyor onu öğrenmek istedim?

Herkese merhaba, doktorum ilacımı içmezsem beni hastaneye yaptıracağını söylüyor aynı durumda olan var mı aranızda? Sizin doktorunuz nasıl tepki veriyor bu konuda? Her doktor bu kadar katı mı davranıyor onu öğrenmek istedim?
Psikolojik durumlarda eve hastaneye yatırırim deme hakkı da yatırma hakkı da var

Ya bana şizofreni teşhisi kondu bütün belirtiler geçti ilaç kullanmak istemiyorum ömür boyu :/
İlaç fobisi gibi birşey oluşmuş. Şizofreni gibi ciddi bir durum varsa malesef ilaç alacaksınız ömür boyu. Kendinizi değilse sevdiklerinizi düşünün. Onları yıpratmayın.

İlaçlara bakmak bile moralimi bozuyor, hastalık psikolojisinde olmak çok kötü, aciz olmak her gün ilaç içmek... Aynı ilacın iğnesinden isteyeyim o zaman, ayda 2 kez vuruyorlarmış benim için daha iyi olur. Akıl sağlığınıza dikkat edin bir kez kaybedince ilaçsız geri kazanılmıyor.. Sağlıklı günler herkese.

Canım ilaclarini kullanmalisin annemde psikolojik tedavi gordu1 ay kaldi hastanede ve omur boyu ilaclar kullanmak gerekiyor ayni seyi bizim doktorda soyledi

Iyi de bu olağan bir durum. Bedenimizin hastalığı ile ilgili olan durumlarda sigara içmeye utanmıyoruz ama ruhsal bir durumda utanıyoruz çok garip. Şeker hastası olsan günde 2 hap 4 igne kullansan söylemeye utanmayacaksın ama bundan utanıyorsun kötü hissediyorsun. Ikisi arasinda bir fark yok ki.

Doktorunuz haklı şizofreni teşhisi kondu demişsiniz, birçok hastalıkta belirtiler geçse bile hastalığın tekrarlanmasını önlemek için sürdürüm tedavisi yapılır, şizofreni ve bipolar gibi hastalıklarda da ömür boyu sürer. Ben bipolarım, hastanede yattım belirtilerim geçtiği halde ilaç almak zorundayım ve ilaçları bırakınca direkt maniye kayıyorum. Hele ki şizofreni? Şizofrenide hiçbir belirtiniz olmasa bile bırakmamanız gerekiyor. Şizofreniyi konu alan bir film vardı ismini vermek istemiyorum, şu an izlemeseniz daha iyi. Ana karakter hastanede yatarak tedavi görüyordu, sonra çıkınca ilaçlarını bırakıyordu ve tekrar hastalanıyordu, çok ciddi şekilde. Belirtilerinizin geçmesine çok sevindim ama lütfen ilaçlarınızı kullanın. İlaçlarınızı almazsanız tekrar psikotik belirtiler başlar ve o zaman doktor yatırabilir. Hatta psikoza girerseniz sizin rızanız olmadan da yatırma hakkı var. Hastalık döneminizi düşünün, ilaç kullanmaktan daha mı iyiydi o günler? Biliyorum o ilaçların bir sürü yan etkisi var, sürekli uyumak istiyorsunuz, belki aksine hiç uyuyamıyorsunuz, belki iştahınız değişti, kilo alıp verdiniz, belki durgun biri oldunuz, belki başka yan etkiler gördünüz ya da çevrenizdekiler ilaç aldığınızı bilsin istemiyorsunuz. Ama bunların hiçbiri sizin sağlıklı bir insan olmanızdan daha önemli değil. Emin olun. Lütfen “belirtilerim geçtiyse ilaç almama gerek yok” gibi bir mantıkla hareket etmeyin, ilaç almazsanız tekrar başlar. Doktorunuz bu yönde bir şey söylemediği sürece kendi kendinize ilaç bırakmamalısınız. Doktora da kızmayın bu konuda, haklı. Şizofreni ciddi bir hastalık.

Back