Doktor hatasından dolayı tekrar ameliyat oluyorum hemde hastane masraflarını ödeyerek

karageceler

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2010
5
0
6 aydır hayatımın kabusunu yaşıyorum.meme büyütme ameliyatı oldum dr 325 önermişti fakat ben, ameliyata girmeden önce mümkünse 300 cc altı denemesini ve şayet kötü durmuyorsa 300 altı istediğimi söyledim çünkü doktorun gösterdiği fotolardaki memeler sonradan anladım ki erken evrelerde çekilmiş şiş memelerdi çok kocamandı .doktorum 275 ve 300 cc deniyor kendi söylediği kadarıyla 300 cc sizerı koyarken bile çok zorlandığı için 275 cc koymuş boyutu şişlikler inince malesefki çok küçük durdular ve hala destekli sütyen kullanıyorum hem boyutundan dolayı hemde meme uçlarım aşağıda olduğundan. tabi esas sorunum 1 ayından beri bunalımdayım çünkü dr yeterli cep açmadığından meme uçlarım aşağıda yani slikonun tepe noktasında değilde altında duruyor ve inanılmaz çirkin bir görüntüsü var.tekara ameliyat olmam gerekiyor.6 ayım doldu 4 ayında gittiğim son kontrolde nerden bilebilirdim gibi bir açıklamayla ve çok kaba bir uslupla hatasını kabul edip tekrar ameliyatla düzelteceğini söyledi.6 ayım doldu ve ben ne yazık ki tekrar olmayan paramla (bir yerden borç bulacağım) sil baştan aynı şeyleri yaşayacağım işin bir diğer trajik kısmıysa ilk ameliyata karar verme aşamasında doktorum hastalarıma daha sonra değişimi ücretsiz yapıyorum demişti ama benden bu değişim için toplamda 3 bin tl (ücretsiz değişimmiş) talep etti.Sormak istediğim bizim hasata olarak hakklarımız nelerdir.doktor hatasından kaynaklı ikinci bir ameliyatın hastane masraflarını bizim ödememiz sizce etik mi? hekimler neden hep meslektaşlarını savunuyorda bize niye haklarımız konusunda bilgi verilmiyor.

Bunu ameliyatınızı yapan doktorla konuşmanızı öneririm. Doktorunuz 2. ameliyattan ücret talep edebilir de etmeyebilir de bu doktorun yaklaşımına bağlıdır bu konu ile ilgili kesin bir kural yoktur. Ancak kendisi ücret talebinde bulunmasa bile eğer operasyon hastanede yapılacaksa hastane ücreti ödemeniz gerekecektir.

X