- Emoji Skoru
- 1
- Puanlar
- 1
- Konu Sahibi elmyraduffs
Yaklaşık 1 yıl önce eşimle birlikte doktora gittik. Her şeyin normal olduğunu denemeye devam etmemiz gerektiğini söyledi ve süreç 1 yıl boyunca devam etti. 3 ay sonra dış gebelik yaşadım ve 6 haftalık olduğu sürede kayıp yaşadım. Bununla ilgili ona gittiğimizde "ne istiyorsun benden şimdi" gibi saçma bir cevap aldım ve bir daha gitmedim.
Geçtiğimiz günlerde yine hamilelik şüphesiyle yakın olan bir hastaneye gittim ve doktor şoka uğradı. Ben kese görebilirim umuduyla ggittiğim tesadufi doktorda tüplerimin kapalı olduğunu, pcos olduğumu, çikolata kisti olduğunu ve rahim şeklinin uygun olmadığını öğrendim.
Çok hızlı tedaviye başladık ve hemen rahim filmi yani hsg önerdi ve aynı hafta girdim.
Filmde sağ tüplerin %10 çalıştığını, verilen ilacın sol tüpe hiç geçemediğini ve geçse bile rahime gidemeyeceğini yani kanalın kapalı olduğunu söyledi. Ayrıca rahiminde gerçekten T şeklinde olduğunu söyleyerek t-shaper uterus teşhisi konuldu.
Yani normal yolla gebelik şansı kocaman bir sıfır.
Şimdi ise Histeroskopi yapılması gerektiğini sonra ise tüp bebek yapılması gerektiğini söyledi.
Operasyon sırasında rahimin zarar görme ihtimali varmış.
Bu durumu yaşayan var mı? Süreci başarıyla atlatan varmı? Ne yapmam gerekiyor?
Geçtiğimiz günlerde yine hamilelik şüphesiyle yakın olan bir hastaneye gittim ve doktor şoka uğradı. Ben kese görebilirim umuduyla ggittiğim tesadufi doktorda tüplerimin kapalı olduğunu, pcos olduğumu, çikolata kisti olduğunu ve rahim şeklinin uygun olmadığını öğrendim.
Çok hızlı tedaviye başladık ve hemen rahim filmi yani hsg önerdi ve aynı hafta girdim.
Filmde sağ tüplerin %10 çalıştığını, verilen ilacın sol tüpe hiç geçemediğini ve geçse bile rahime gidemeyeceğini yani kanalın kapalı olduğunu söyledi. Ayrıca rahiminde gerçekten T şeklinde olduğunu söyleyerek t-shaper uterus teşhisi konuldu.
Yani normal yolla gebelik şansı kocaman bir sıfır.
Şimdi ise Histeroskopi yapılması gerektiğini sonra ise tüp bebek yapılması gerektiğini söyledi.
Operasyon sırasında rahimin zarar görme ihtimali varmış.
Bu durumu yaşayan var mı? Süreci başarıyla atlatan varmı? Ne yapmam gerekiyor?