• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doktor faciası

elmyraduffs

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
1
Puanlar
1
Yaklaşık 1 yıl önce eşimle birlikte doktora gittik. Her şeyin normal olduğunu denemeye devam etmemiz gerektiğini söyledi ve süreç 1 yıl boyunca devam etti. 3 ay sonra dış gebelik yaşadım ve 6 haftalık olduğu sürede kayıp yaşadım. Bununla ilgili ona gittiğimizde "ne istiyorsun benden şimdi" gibi saçma bir cevap aldım ve bir daha gitmedim.

Geçtiğimiz günlerde yine hamilelik şüphesiyle yakın olan bir hastaneye gittim ve doktor şoka uğradı. Ben kese görebilirim umuduyla ggittiğim tesadufi doktorda tüplerimin kapalı olduğunu, pcos olduğumu, çikolata kisti olduğunu ve rahim şeklinin uygun olmadığını öğrendim.

Çok hızlı tedaviye başladık ve hemen rahim filmi yani hsg önerdi ve aynı hafta girdim.

Filmde sağ tüplerin %10 çalıştığını, verilen ilacın sol tüpe hiç geçemediğini ve geçse bile rahime gidemeyeceğini yani kanalın kapalı olduğunu söyledi. Ayrıca rahiminde gerçekten T şeklinde olduğunu söyleyerek t-shaper uterus teşhisi konuldu.

Yani normal yolla gebelik şansı kocaman bir sıfır.

Şimdi ise Histeroskopi yapılması gerektiğini sonra ise tüp bebek yapılması gerektiğini söyledi.

Operasyon sırasında rahimin zarar görme ihtimali varmış.

Bu durumu yaşayan var mı? Süreci başarıyla atlatan varmı? Ne yapmam gerekiyor?

iki doktor da tam uç şeyler söylemiş. başka bir hastane başka bir doktor imkanınız varmı?
3. bir görüş almanız daha sağlıklı geldi bana.

Histeroskopi olmalısın ben de t shape rahim için 15 gün önce oldum. İşin uzmanını bulduktan sonra korkacak bişey yok. Mecburen olmalısın çünkü rahim şekli başka şekilde düzelmiyor. Hangi şehirdesin?

iki doktor da tam uç şeyler söylemiş. başka bir hastane başka bir doktor imkanınız varmı?
3. bir görüş almanız daha sağlıklı geldi bana.
bu hafta diğer bulduğum doktorlarla görüşeceğim. Mutlaka yazacağım

Histeroskopi olmalısın ben de t shape rahim için 15 gün önce oldum. İşin uzmanını bulduktan sonra korkacak bişey yok. Mecburen olmalısın çünkü rahim şekli başka şekilde düzelmiyor. Hangi şehirdesin?
Ankaradayım fakat bulduğum, iyi olduğunu bildiğim her doktor için heryere gidebilirim. Siz neredesiniz ve hangi doktora yaptırdınız? Acılı mıydı?

Ankaradayım fakat bulduğum, iyi olduğunu bildiğim her doktor için heryere gidebilirim. Siz neredesiniz ve hangi doktora yaptırdınız? Acılı mıydı?
Ben Bursa'da Orhan Orhan'da 2 hafta önce çikolata kisti ve histeroskopi ameliyatı oldum. Çok memnunum. Ankarada doktor bilmiyorum maalesef. Histeroskopi acılı bir işlem değil 2-3 gün maksimum regl ağrısı çekersiniz ben çikolata kisti ameliyatı da olduğum için biraz ağrım vardı ama 10 günde toparlandım.

Back
X