merhabalar. öncelikle bizi epilasyon konusunda bilgilendirdiğiniz için çok teşekkürler. çünkü her firma kendi kullandığı aleti övüp diğerlerini kötülediği için doğru bilgi edinmekte zorlanıyoruz. ben ıpl cihaz ile bitene kadar kampanyalı bir yere gidiyorum. 5. senansım oldu. açıkçası çok tereddütlü gitmişti. ama koltuk altı ve bacak bölgelerinde ciddi anlamda azalmalar gördüm. tabi 2-3 ay sonrasında tekrar çıkmaya başlıyor. ama seyrek olarak. yinede kesin biteceğine pek inanamıyorum nedense. aslında ben bugün
bir arkadaşımdan oldukça korkutucu bir duyum aldıktan sonra tüylerin çıkmasından vazgeçip sağlığıma yönelik ileride bir sorun yaşayıp yaşamayacağım korkusuna kapıldım. arkadaşım 1 senas ıpl e gidip faydasını görmedikten sonra alex e başlamış. alex deki bayanda ıpl in çok tehlikeli olduğunu ışın olduğundan dolayı özellikle koltuk altında lenf bezlerini, genital bölgedede yumurtalıklara oldukça zarar verdiğini sölemiş. bunu duyunca dediğim gibi tüyler çıkarsa çıksında sağlığıma zarar gelmesin diye düşünğyorum. bu söylenilenler ile ilgili bilgilendirirseniz çok sevinirim ve ona göre devam edip etmeme kararı alırım. şimdiden çok teşekkürler...[/QUOTE
öncelikle bende sizlere teşekkür ederim ,gerek saf lazer cihazlarında kullanılan ışık,gerekse lazer olmayan fotoepilasyon dediğimiz IPL cihazlarının ışığı olsun bunlar tüm dünyada yıllardır kullanılıyor ve şuana kadar tek bir vaka dahi bu nedenle kanser oldu denilemedi,ayrıca bu ışıkların ulaştığı cilt altı mesafesi 1cm nin altında,sonuçta bu ışıklar röntgen ve tomografi cihazı gibi partikül içerip vücudu delip geçen radyoaktif ışıklar değildir ve gözle görünen ışınlar grubunda yer alır!yine bu teknolojiler yavaş yavaş tümoral oluşumların tedavisindede güvenle kullanılmaya başlanmıştır.Şu konuda içiniz rahat olsun siz bu ışığa 2 ayda birkez maruz kalıyorsunuz ancak uygulamacılar hergün saatlerce maruz kalıyorlar,ileride ne olur yinede bilinemez ama 40 yıllık deneyim şuan bu teknolojiyi cep telefonundan daha zararlı diyemiyor.
bu açıklamadan sonra bence gittiğiniz cihaz IPL olduğu için bence boşuna devam etmeyin derim ben bu güne kadar IPL ile bitmiş sanılan çok hasta gördüm ancak 6 ay ara verdiklerinde gerçekle yüzleştiler,ıpl cihazı bildiğiniz lambaların flaş gibi bir bölgeye ışığını yoğunlaştırıp kılı yakması felsefesine dayanıyor ancak yakma işleminin kılı yok etmeyeceğide bilinen bir gerçek ,sadece düzenli gidildiğinde kıl çıkamadan tekrar yandığı için bekleme periyoduna geçiyor ve ilk fırsat bulduğunda eski karakterine geri dönüyor.dikkat ediyorsanız en çok nd/YAG teknolojisi üzerinde duruyorum çünkü alexandrıte,ıpl,diot lazerin aksine bu cihaz kılı değil kılı besleyen ince kılcalları tahrip ediyor ve kıl beslenemediği için ölüyor,bu anlamda yapılan son çalışmalar kalıcılığı en yüksek olarak bu cihaz vurgulanıyor.