Doktor çıkmazı, Bebek gelişim geriliği, İlgisizlik

yuvarlanan asi bir panda

Guru
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2018
8.062
21.008
Arkadaşlar şu anda 4 aylık hamileyim. Doğumla ilgili kafama takılan şeyler var. Bunları bir an önce netleştirmek istiyorum. Mesela doğumda eşiniz ya da sevdiğiniz bir yakınınız içeri girdi mi? Bu eşte soğukluk yapar mı? (Normal mi değil mi henüz belli değil.) Eşim girecekti biri aklıma bunu soktu ve kafama takıldı.

İkincisi araştırmalarıma göre Türkiye'de normal doğumda çok fazla kesi atılıyor. Bu iyi değil(?) ama doktorlar kolaylık olarak görüyor. Bunu doktora sordunuz mu mesela hiç? Şu anda sorsam saçma mı olur? İkincisi vajinal muayeneden hiç hoşlanmıyorum 37. haftada yaptırır mıyım emin değilim. Mesela doğumda da elini sokuyor ya da açılma var mı diye sokuyor bu düşünce beni tedirgin ediyor. Sırf bu yüzden normal doğumdan vazgeçebilirmişim gibi geliyor. Bu konuda ne yapmalıyım acaba?

3 tane farklı doktora gittim şu zamana dek ve hepsi farklı tarihler verdiler bebekle ilgili. Bu normal mi? 1 hafta ileri 15 haftalık veya 14 haftalık gibi. Bebekte gelişim geriliği oldukça mı bu tarih geriliyor acaba?

Hiçbir doktordan net olarak hoşlanmıyorum. İlla ki beni sinir edecek bir şeyler oluyor. Hep çok yoğunlar en kötüsü. Doktor bir günde defalarca doğuma, kürtaja vs. giriyor mesela yarım saatte doğumu yaptırıp muayeneye dönüyor. Benimle doğru düzgün oturup konuşan görmedim. Sizin de böyle mi? Kapıda 1.5 saat beklememi saymıyorum bile. Adama soru soracağım resmen vakti yok beni dinlemeye. Ağdacıda bile daha iyi hizmet görüyorum. Bunları dert etmekte haksız mıyım?

Doğumda yanıma kimsi girmedi zaten erken doğum ve sezeryan oldu ki girebilseydi bile kimseyi istemezdim..
Kesi olayı genelde darlık varsa atılıyor ki etrafmda hemen hemen herkeste oluyor bu.. şöyle ki kesi atılmazsa zaten yırtılma oluyor.. vajinal muayeneyi bilmiyorum 33. Haatfa oldu dogumum...
Genleda çocukla ilgili bilgiler ultrason tarafından gözlemleniyor. Gelişim geriliğiyle ilgi değil .. Birinin cihazı çok iyidir diğerinin ki eskidir ve 1 haftadan bir sıkıntı olmaz..

Merhaba, doguma eşi alan hastane cok azdir. Genelde almazlar.
Cati muayenesi diye bir sey yok aslinda. Dogum basladiginda acilmaya bakilir, catinin musait olup olmadigi o zaman belli olur. Daha oncesinde yapilan mudahale dogumu erken baslatabilir.
Bebek ultrasonda ondeyse erken dogar genelde. 1 hafta veya birkac gun cihazdan cihaza degisebilir.
Doktor cok onemli, ozellikle normal dogum yanlisi bir doktor bulun. Doguma bizzat girmesi de onemli

Doğumda yanıma kimsi girmedi zaten erken doğum ve sezeryan oldu ki girebilseydi bile kimseyi istemezdim..
Kesi olayı genelde darlık varsa atılıyor ki etrafmda hemen hemen herkeste oluyor bu.. şöyle ki kesi atılmazsa zaten yırtılma oluyor.. vajinal muayeneyi bilmiyorum 33. Haatfa oldu dogumum...
Genleda çocukla ilgili bilgiler ultrason tarafından gözlemleniyor. Gelişim geriliğiyle ilgi değil .. Birinin cihazı çok iyidir diğerinin ki eskidir ve 1 haftadan bir sıkıntı olmaz..

Cevabınız için teşekkür ederim. Kesi atılınca daha fazla derinlik olduğunu okudum. Bir beze makas vurup çekmek ve direkt yırtmaya çalışmak gibi. Bu yüzden da kafama takıldı. Bunun ülkemizde %90larda olması doktor hatası olarak bakılıyormuş. İnsan ister istemez sorguluyor %10 kıyaslayınca çok yüksek fark.

Cevabınız için teşekkür ederim. Kesi atılınca daha fazla derinlik olduğunu okudum. Bir beze makas vurup çekmek ve direkt yırtmaya çalışmak gibi. Bu yüzden da kafama takıldı. Bunun ülkemizde %90larda olması doktor hatası olarak bakılıyormuş. İnsan ister istemez sorguluyor %10 kıyaslayınca çok yüksek fark.
Bilmiyorum. Görümcemde 4 çocuğu var 2si ikiz çatalı genişti hiç kesiği yoktu..eltimde hep kesmişler.. görümcemin arkadaşı kesiler yüzünden ortası delik yastkta oturabiliyordu.. ben sezeryan olduğum için diğer kesiyi bilemyorum

Merhaba, doguma eşi alan hastane cok azdir. Genelde almazlar.
Cati muayenesi diye bir sey yok aslinda. Dogum basladiginda acilmaya bakilir, catinin musait olup olmadigi o zaman belli olur. Daha oncesinde yapilan mudahale dogumu erken baslatabilir.
Bebek ultrasonda ondeyse erken dogar genelde. 1 hafta veya birkac gun cihazdan cihaza degisebilir.
Doktor cok onemli, ozellikle normal dogum yanlisi bir doktor bulun. Doguma bizzat girmesi de onemli

Gittiklerim özeldi ama bilemem tabii virüs ne olur alırlar mı almazlar mı.. Ben o soğuma kısmına anlam veremedim.

37de kontrole çağırılan çok kadın var. Vajinal muayene oluyorlarmış. Doğumda da bakarken parmağını sokuyor doktor. Bu fikir beni rahatsız ediyor doğrusu. Normal deseler de pek vakit ayırdıklarını düşünmüyorum. Koştur koştur muayeneye girip koştur koştur tekrar ameliyathaneye geliyorlar. Çok fazla hasta alıyorlar aslında. Saat 10a 3 hastaya sıra veriyorlar sırf para için. Devlet bile veremez bunu.

Bu arada ilk dogumda kesi atilir. Kesiden korkmayin. Kontrolsuz yirtik olmasin diye atiliyor. Hissetmiyorsunuz bile

Evet aslında kontrolsüz olması daha kötü tabii. 3 günde geçecek belki 1 ay sürüyor öyle ama gereksiz de bir kesi durumu var deniyor ülkemizde. O kesi atılınca da belki hiç yırtılma olmayacaktı ya da kesi var diye daha çok ilerledi deniyor. Doktorun zihniyeti mühim diyorlar.

Gittiklerim özeldi ama bilemem tabii virüs ne olur alırlar mı almazlar mı.. Ben o soğuma kısmına anlam veremedim.

37de kontrole çağırılan çok kadın var. Vajinal muayene oluyorlarmış. Doğumda da bakarken parmağını sokuyor doktor. Bu fikir beni rahatsız ediyor doğrusu. Normal deseler de pek vakit ayırdıklarını düşünmüyorum. Koştur koştur muayeneye girip koştur koştur tekrar ameliyathaneye geliyorlar. Çok fazla hasta alıyorlar aslında. Saat 10a 3 hastaya sıra veriyorlar sırf para için. Devlet bile veremez bunu.
Eşinizi siz tanirsiniz sogur mu sogumaz mi. Ama dogum olayi enteresan bir olay. Oyle iki ikinmayla olmuyor, insan ister istemez bagiriyor, ikinirken tuvaletinizi yapabiliyorsunuz. Ben olsam esim girsin istemezdim.
Dogum sirasinda vajinal muayene normal, zaten orasi acildigi icin hissedilmiyor bile.
Bana sorarsaniz gozunuzu korkutmayin. Turkiyede isini cok iyi yapan ebe hemsireler var. Cogu yaglarla masaj yapip acilmaya yardimci oluyor. Dikis de iyilesip gidiyor zaten

Evet aslında kontrolsüz olması daha kötü tabii. 3 günde geçecek belki 1 ay sürüyor öyle ama gereksiz de bir kesi durumu var deniyor ülkemizde. O kesi atılınca da belki hiç yırtılma olmayacaktı ya da kesi var diye daha çok ilerledi deniyor. Doktorun zihniyeti mühim diyorlar.
Siz imkaniniz varsa nefes egzersizi icin ders alin. Anne guzel nefes alip verir ikinirsa dogum kolay oluyor

Eşinizi siz tanirsiniz sogur mu sogumaz mi. Ama dogum olayi enteresan bir olay. Oyle iki ikinmayla olmuyor, insan ister istemez bagiriyor, ikinirken tuvaletinizi yapabiliyorsunuz. Ben olsam esim girsin istemezdim.
Dogum sirasinda vajinal muayene normal, zaten orasi acildigi icin hissedilmiyor bile.
Bana sorarsaniz gozunuzu korkutmayin. Turkiyede isini cok iyi yapan ebe hemsireler var. Cogu yaglarla masaj yapip acilmaya yardimci oluyor. Dikis de iyilesip gidiyor zaten

Anladım. Çok teşekkür ederim. Kendimi strese sokuyorum belki de. Endişe ediyorum maalesef.

Devlet hastanelerinin hic biri iceriye es yada baska birini almiyor. Vajinal muayene gerekliyse yaptirilmali saglik bu.. doktorun ilgisini istiyorsaniz muayenehane tercih edeceksiniz ama bu da pahali bir durum. Hastaneler yogun malesef yapacak birsey yok. Hastane yonetimi surekli baskida cunku

X