Doktorları genelde araştırarak giderim, fakat sigortam kapsamında Aralık ayında testlerimi yaptırayım diye, çok fazla araştırmadan nasılsa genel testleri yaptıracağım diye randevu aldım. Maalesef bu şekilde tanışmış olduk. Tüp Bebek uzmanı doktorumuza smear testi için geldim, uzmanlığınızı bilmiyordum fakat testlerde yardımcı olabilir misiniz dediğimde, istediğim testi yaptı, fakat üzerine 4 tane daha kültür testi istedi, buraya kadar her şey normal; normal olmayan kısmı ise AMH testi var, yapalım yumurtalığınız kalitesine bakalım dedi. O güne kadar bilmiyordum. Bu test ve yumurtalık kalitesi için farkındalık yarattığı için teşekkür ederim. Teşekkür edemediğim yer ise tutum ve cümleleri oldu, 1 'in altında çıkarsa direk Tüp Bebek tedavisine başlayalım dedi. Ancaakk,denediniz mi, çocuk düşünüyor musunuz, ne kadardır evlisiniz vs vs ne sorulabilirse işte, sorması gerekmez miydi. Hadi diyelim sormadı, testin sonucu 1'in altında geldi, yinede cümlelerinde nereye kadar zorlayacak kendisini diye gittim. Aynı tavır ile, çok olumsuz bir durum, direk başlayalım tedaviye olunca, dayanamayıp beyefendiye ben sordum, öncelikle bana sorular sormanız gerekmiyor mu diye, hormon tedavisi diye bir şey yok mu, yumurtalık kalitesi veya sayısını arttırmak diye bir tedaavi yok mu? Bulat Bey bana çok ters konuşuyorsunuz dedi. Empati yapılırsa ne demek istediğimi anlayacağınızı düşünüyorum. Ben her gün Hamile olan veya olmak isteyen insanlarla beraber değilim ve benim başıma ilk defa gelen bu durumun tutumu bu şekilde mi olmalıydı? Sorduğum sorulara ise cevabı var fakat asla olumlu sonuç alınmadı, artmadı veya kalitesi artmadı oldu. Çok yakın bir tanıdığım ise yumurtalık artışı tedavisi olmuştu. (Tabiki herkesde aynı sonucu veremez uygulamalar farkındayım fakat burada ASLA cümlesi normalin üzerinde NET bir cevaptır.) Sonuç olarak yıllarca kendi alanında mesleğinizi okumuş olabilirsiniz fakat psikoloji diye bir bilim de vardır. Bu unutulmamalı bence. Farkındalığım arttı elbette fakat doktor olarak tercih etmemenizi tavsiyelerime eklemek isterim.