• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doktor bulamıyorum ne yapacağım

zeynones

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2014
17.656
31.604
598
Arkadaşlar,

Vajinada bir mantar, bir enfeksiyon bir şey ile karşı karşıyayım muhtemelen. Adını ben değil doktor koyacak tabiki.
Ancak şu an bulunduğum şehirde tüm hastaneler pandemi hastanesi randevu alamıyorum. Özel hastaneleri aradım en yakın tarih 18 Eylül. Bir haftadır neredeyse bakıyorum belki denk gelir iptal olan bir randevu olur vs diye. Geciktirmeden tedavisi şart yazıyor internette, buradan da bazı arkadaşlarla konuştum o şekilde diyorlar.
Bugün ilk kez büyük bir acı ile karşılaştım. Ne yapacağımı da bilemedim aile hekimine gitsem yardımcı olur mu dersiniz? Bir yıl oldu bu mahallede yaşayalı daha aile hekimimizle de hiç görüşmedim o yüzden nasıl bir tepki ile karşılaşacağımı da bilmiyorum.

Bu tarz konuları annemle konuşmaktan hiç hoşlanmıyorum o sebeple ona da fikir sormadım. Sizden bi fikir alıp o şekilde hareket etmek istedim.

Ozel hastaneye direkt giderseniz sıkıştırırlar sizi araya
Babam ozel hastanede hekim, alaninda baska hekim de yok
Randevusuz gelenleri araya sıkıştırıyorlar mutlaka
Telefonla arasa geri cevirirler belki ama geleni cevirmezler
Aile hekimniz net bir teshis koyamaz bana kalirsa
Vajinal bir muayene gerekecektir yuksek ihtimal

Geçmişler olsun.
Allahım acil şifalar versin inşallah canım.

Elma sirkesi 3 bardağa yarım bardak ölçüsünde ılık suyla hafifçe yıkayın. Doktora gideceğiniz zamana kadar rahatlatır. Vajinanın ph dengesini bozmaz aksine dengeler. Araştırılabilir.

Aile hekimi vajinal muayene yapmıyor maalesef. Daha önce gitmiş biri olarak belirteyim ☺️Smear aldıklarını duydum ama hemşire mi alır doktor mu bilemiyorum. Hastalığının ne olduğunu hiçbirimiz bilemeyiz ama çok kaşıntın varsa doktora gidene kadar kaşıntını bir nebze azaltması için oceral veya zalain krem öneririm. Kesinlikle travazol veya travacort değil ama. Oceral ve zalain kortizon içermiyor, gönül rahatlığıyla kullanabilirsin. Travazol ve travacort ise tam tersi. Uzun süreli kullanımda deride incelme yapıyormuş doktorun dediğine göre. Bu arada özele gidip doktora rica edebilirsiniz, telefonla gerçekten umursamıyorlar.

Geçmişler olsun 🙏🏻

Şuan aynı dertten muzdaribim, ilk once üroljoye gittim kan idrar verdim ona göre enfeksiyon icin ilaç yazdı, kadin doğuma gidemedim yakın zamana randevu bulamadigim için, bende aile hekimine gittim, şikâyetlerime göre ilaç yazdı. Hem enfeksiyon hemde mantar olunca cok can yakıyor bambaşka bir acı

Aile hekime vajinal muayene yapmıyor, sadece şikayetlere göre ilaç yazıyor

Ben normalde bile çok spesifik bir hastalık için gitmeyeceksem aile hekimine gidiyorum. Aile hekimimiz gerçekten çok tecrübeli bir doktor, sizde bir deneyin derim.
Bende 2 kez mantar oldum, krem ve hap veriyorlar.
Geçmiş olsun size

Ben de vajinal mantar olmuştum teşhisini kendim koymuştum. Zaten mantar teshisi jolay bir sey ne olduğu acikca belli. Ben nornal aile hekimine gidip mantar dedigimde hic muayene etmeden travacort ve bir tane hap vermisti. Onun disinda sokaktaki bebelere de travacort kullaniyoruz.
Acı varsa baska bir sey olabilir ama mantar da siddetli kasinti ve dairesel kizarikliklar oluyor. Kimilerinde yanma da oluyormus.

Arkadaşlar,

Vajinada bir mantar, bir enfeksiyon bir şey ile karşı karşıyayım muhtemelen. Adını ben değil doktor koyacak tabiki.
Ancak şu an bulunduğum şehirde tüm hastaneler pandemi hastanesi randevu alamıyorum. Özel hastaneleri aradım en yakın tarih 18 Eylül. Bir haftadır neredeyse bakıyorum belki denk gelir iptal olan bir randevu olur vs diye. Geciktirmeden tedavisi şart yazıyor internette, buradan da bazı arkadaşlarla konuştum o şekilde diyorlar.
Bugün ilk kez büyük bir acı ile karşılaştım. Ne yapacağımı da bilemedim aile hekimine gitsem yardımcı olur mu dersiniz? Bir yıl oldu bu mahallede yaşayalı daha aile hekimimizle de hiç görüşmedim o yüzden nasıl bir tepki ile karşılaşacağımı da bilmiyorum.

Bu tarz konuları annemle konuşmaktan hiç hoşlanmıyorum o sebeple ona da fikir sormadım. Sizden bi fikir alıp o şekilde hareket etmek istedim.
aile hekiminiz vajinal spekulum ile sizi muayene eder ve akabinde muhtemelen antibiyotik/antifungal yazar. sizi rahatlatır diye düşünüyorum. geciktirmeyin,yaşam kalitesini oldukça bozan bir durum çünkü. geçmiş olsun :KK200:

Kaşınıyosan mantar olmuşsundur çok da über bi teşhis olmayacak doktorlar için
Aile hekimi de muayene etmeden ilaç verecek zaten şikayetleri dinleyip.

Hamileyken doktorum sirkeyi sulandırıp onunla yıkamamı tavsiye etmişti.
Normal zamanda ise tr....krem bu işin zaten demirbaşı. Eczacınız da önerecrektir.

Back
X