Çocuk Hastalıkları Doktor arayışı...

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Kaçıncı haftada doğdu?
Kıyamam ya, söz konusu bebekler olunca çaresizlik çok zor
Dili olsa belki anlatacak derdini...
Hazır İstanbul'a geliyorsan 1 doktorla sınırlı kalmayın bari..
30 haftalıkken doğdu.
Evet bir kaç doktora gideceğim inşallah.
Cok zor..
Minikler sağlıktan ayrılmasın.

benim 3 yasindaki kardesimin boyle bir sorunu vardi, ben uzakta oldugum icin cok hakim degilim ama konusulmustu. bildigim kadariyla ona lavmani 5 gun yapip sonra 2 hafta yapmiyorlardi, bir de devamli surup iciyordu. gun kurusu kayisiyi pure haline getirip cevizle yediriyorlardi. simdi oyle bir sorunu kalmadi sanirim gayet rahat kendisi tuvalete gidebiliyor.

ama onun da doktoru istanbuldaydi diye hatirliyorum, sorup yazarim buraya.

Bizde de doğal kayısı (sapsarı olan değil) ve kara erik kurusunu ıslatıp püre olarak yedirmek ve suyunu içirmek çok fayda sağladı. Günde bir kere veya 2 kere yetiyordu. Makat çatlağı bile olmuştu bunlarla birlikte hem düzene girdi hem yaraları iyileşti bi daha tekrarlamadı

Netten cok arayışlara girdim.
Öneriler geldi. Uyguladım.
Hurma siyah erik kayisi kaynatıp blender yapıp zeytinyağı ile karıştırıp verdim.
Kucuk mama kavanozu kadarını bir günde bitirdiği halde etki etmedi bir kaç gün sonra ben yine lavmana mecbur kaldım inanır mısınız?

Enteresan bir durum bilmiyorum.

Mesela hurma çok sever.
Bir bütün hurma yiyor. Bebek o yeter diyorum yardımcı olur kesin. Bekle bekle.
Yok yok yok.
Inanin anlamak zor.

Allah acil şifalar versin kuzuya.
Arkadaşların yazdığı gibi ona faydalı olacak besini deneme yanılma yoluyla bulmanız gerekecek.
Mesela bizde patates işe yaramıştı. Patates yedirdiğimde kaka rahat çıkıyordu.

kızım ilk ek gıdaya geçtiği zamanlarda yaşadık bu kabızlık olayını Allahım ne zor bir şey doktor tavsiyesi ile fitil vermiştim bir kaç defa o ağlar ben ağlardım çok şükür alıştıkça yeme düzeyini oturttukça düzeldi. uzun sürmedi. Üste kalması için konunun yorum yazmak istedim inşallah en yakın zamanda çaresi bulunur.

Kayısının faydasını biz şahsen görmüştük eminim denemişsinizdir...

Bende bir yaşına kadar bu sorunu yaşadım kızımda bizim doktorumuz yürüyünce hareketlen ince geçer dedi .bizim çok şükür 1 yaşından sonra düzeldi bende çok mecbur kalmadıkça fitil vermek istemiyordum doğal yolla çözmek istiyordum müdahalesiz inşallah çözersiniz .

Çocuk Cerrahiye gittiniz mi?

Hayır gitmedim.
Farkli bir kaç çocuk doktoruna gittim.
Biri proftu iste.
Her muayenede rahat yarim saat tüm detaylarla inceler anlatırdı. Makatta hafif çatlak da var demisti bu arada o. Kremler vs.. Kullandık. Ama sonunda lavman kullan bosver rahat ol demesi beni rahatsiz etti. Bıraktım.

Bende bir yaşına kadar bu sorunu yaşadım kızımda bizim doktorumuz yürüyünce hareketlen ince geçer dedi .bizim çok şükür 1 yaşından sonra düzeldi bende çok mecbur kalmadıkça fitil vermek istemiyordum doğal yolla çözmek istiyordum müdahalesiz inşallah çözersiniz .

Benim kızım henüz yürümüyor.
Ama hareketli bir çocuk.
Insallah bizim sorunumuz da çözülür. Sagolun.

Konu aktif kalsın diye yazıyorum bi fikrim yok umarım en kısa zamanda iyileşir yavrucak.

ah nomunomuchua nomunomuchua biz de aynı dertten muzdaribiz
bizimki yapıyor ama gözleirnden yaş gele gele ağlaya ağlaya
doktor tavsiyem yok konu üstte kalsın diye yazıyorum
biz de düzenli olarak probiytik kullanıyoruz
nbl, KL ile başlayan bir şey en son da şimdi symbiosis mi ondan aldık
eczacı değiştirip kullanın demişti
ilk prebiyotiğini de doktoru vermişti.

geçmiş olsun

doktor önerim yok

çok fazla çözüm önerim de yok

ama kuruyor kaka anladığım kadarı ile

popodan zeytin yağı ile yumuşatsan

büyüklere pamuğa zeytinyağı koy poponun içine azcık itele denir ama bebeğe nasıl yapılır bilemedim

hani mumun ipi gibi

bir de diyelim ki bugün lavman yaptınız boşaldı

yarına kadar da bol bol yumuşatıcı şeyler yedirmek lazım ama bebek olunca yiyecekler sınırlı

kayısı mevsimi aslında, bir kaç gün sabah akşam yedirsen

kendi halledinceye kadar biraz ishal dahi olabilir ama belki vücut boşaltımı da unutmuştur

yürümüyor ama ılık suda da oynatabilirsin

havuz gibi olur hatta kova bile olur

maksat oralarına ılık su değsin

bağırsakları için bence gastroenteroloji uzmanına gitmek iyi olabilir

doktor ismi öderim yok ama tüm sindirim sistemi onların uzmanlık alanı özel çocuk gastroenteroloji uzmanları da var ama her yerde yoktur

üniversite hastanesi vs oluyor, onlar da çok ağırlarını görünce basit gelebiliyor

bir de bazı bebeklerde alerjiler de kabızlık yapabiliyor

büyüyünce geçer annesi, çok sıkma canını :))

Kan grubuna gore beslenmeyi araştırabilirsiniz diye düşünüyorum. Belki de yedikleri gerçekten onun için ağır geliyordur.

Hayır gitmedim.
Farkli bir kaç çocuk doktoruna gittim.
Biri proftu iste.
Her muayenede rahat yarim saat tüm detaylarla inceler anlatırdı. Makatta hafif çatlak da var demisti bu arada o. Kremler vs.. Kullandık. Ama sonunda lavman kullan bosver rahat ol demesi beni rahatsiz etti. Bıraktım.
Çocuk Cerrahiye götürün bence çocuğu. Bağırsaklarına ve anüs girişine bakılsın.

Oğlum da aynıydı. Lavman ve fitille kaka yapıyordu. Çocuk doktoru Dupholac verdi ondan sonra kendisi kaka yapmaya başladı. O zaman doktor hala kaka yapmazsa çocuk Cerrahiye gideceksiniz demişti. Çocuk kaka yapmaya başlayınca götürmedik. Oğlum 2 yaşına geldiğinde bağırsak düğümlenmesi yaşadık. Meğerse bağırsağında fazladan bir parça varmış. İlk başta çocuk Cerrahiye gitsek farkedilecekmiş. İhmal etmeyin bence.

Çocuk Cerrahiye götürün bence çocuğu. Bağırsaklarına ve anüs girişine bakılsın.

Oğlum da aynıydı. Lavman ve fitille kaka yapıyordu. Çocuk doktoru Dupholac verdi ondan sonra kendisi kaka yapmaya başladı. O zaman doktor hala kaka yapmazsa çocuk Cerrahiye gideceksiniz demişti. Çocuk kaka yapmaya başlayınca götürmedik. Oğlum 2 yaşına geldiğinde bağırsak düğümlenmesi yaşadık. Meğerse bağırsağında fazladan bir parça varmış. İlk başta çocuk Cerrahiye gitsek farkedilecekmiş. İhmal etmeyin bence.

Cok geçmiş olsun.
Peki o parça icin ameliyat mi oldu sonra oglunuz? :(

Back