• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doğurganlık günlerinin belirtileri mutlaka okuyunnn

ades_ballibadem

Nirvana
Kayıtlı Üye
19 Mart 2008
2.757
78
688
İstanbul/Antalya
BİLKENT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK MERKEZİ

Adet döngüsü boyunca doğurganlık dönemlerinde rahim ağzından (serviks) gelen akıntının tipi ve miktarı, rahim ağzının biçimi ve kıvamı ile vücut sıcaklığında değişiklikler olur.

- Rahim ağzından gelen akıntının tipi ve miktarı değişir

Vajinada (hazne) çok kıvamlı olmayan, bol, şeffaf, kaygan ve iki parmak arasında uzayan bir akıntı olduğu günler (mukus uzaması), gebelik için elverişli günlerdir.

- Rahim ağzının biçimi ve kıvamı değişir

Adet günlerinin bitiminde sert olan rahim ağzı yumurtanın olgunlaşmasından 4 - 5 gün önce yumuşamaya başlar, parmakla dokunulmak istendiğinde vajinanın üst bölümünde hissedilir, yumurtlama olduğu günlerde rahim ağzı iyice yumuşar ve zor ulaşılacak derinliktedir.

Akıntının Niteliğini İzlemeye Dayalı Yöntem

Adet kanaması tam olarak bitince, birkaç gün vajinadan akıntı gelmez. Bu günler “KURU” günler sayılır.

Kuru günlerden sonra yapışkan, koyu kıvamlı ve pürtüklü az miktarda bir akıntı hissedilir. Rengi sarı ya da beyazdır. Bu akıntı bazen fark edilemeyebilir.

Yumurtlama günleri yaklaşırken akıntı artar, kıvamı incelir ve görünümü berraklaşır. İki parmak arasında uzayabilir. Vajinada “ISLAKLIK” olarak hissedilen bu ortamda spermler rahatlıkla 3 - 5 gün yaşayabilir, rahim içine geçer ve yumurtayı dölleyebilirler.

ISLAK GÜNLER DOĞURGAN GÜNLERDİR. GEBELİK İSTENİYORSA DÜZENLİ CİNSEL İLİŞKİDE BULUNULUR, İSTENMİYORSA İLİŞKİYE GİRİLMEZ.

Yumurtlamadan sonra akıntı yine değişir. Azalır, pürtüklü ve yapışkan olur. Vajina da yine KURU hissedilir. Bu ortamda spermlerin hareketleri güçleşir, rahim ağzından geçemezler ve yaşayamazlar.
.

· Vajinada ISLAKLIK hissedilince cinsel PERFORMANSA başlanır. İNCE KIVAMLI, UZAYAN, BERRAK GÖRÜNTÜLÜ AKINTIDAN SONRAKİ DÖRT GÜN, EN TEHLİKELİ GÜNLERDİR.
· Tehlikeli günler geçince adet görene kadar olan cinsel ilişkilerde artık gebelik riski yoktur.

Yalnızca vücut ısısını ya da rahim ağzının değişimini izleyerek gebelikten korunma da olasıdır. Ancak bunlar etkililiği daha az olan yöntemlerdir.

TAKVİM YÖNTEMİ
Standart Günler Yöntemi’nde adet sıklığı 26 ile 32 gün arasında değişen kadınlar adet başlangıcından itibaren 8 (sekiz) ile 19. (ondokuzuncu) günler arasında cinsel ilişkide bulunarak gebelikten sağlanabilir.

kızlar bende de bahsedılen o akıntıdan oluo ama yazıda iki parmak arasında uzayan demıs benımkı oyle degıl acaba bı sorun mu var

sağol canım paylaşım valla baka baka şaşı oldum ah bebeğim gel artık annene babana sensiz eksiğiz inşallah her isteyen anne baba olur biz bu ay adet biter bitmez başladık akıntımı takip ediyorum bakalım umarım tutar

kızlar 10.günden itibaren süekli akıntınızı kontrol edin çok basit akıntıyı parmağınıza alın iki parmağınızla bastırın ve parmaklatrınızı yavaşca açmaya başlayın uzadığını göreceksiniz,

bu akıntı zaten 1gün geliyor ,kaçırıyor olabilirsiniz

ya arkadaslar bu akıntı bende 4 gün geldi bu ay neden acaba adetime 7 gün falan ama asırı derece akıntımda war afedersiniz ama iç çamasırım bile cok ıslanıyo ne oldu bu ay bana we en önemlisi bu ay yumurtlama dönemi falan bakmadık tamamen herşeyi unuttuk

bende adetin ilk gününden itibaren 10-14. günler diye biliyorum
akıntı kısmı ilginçmiş

kızlar benimde birkaç aydır akıntım çok oluyor. geçen ay menogon iğnesi ile tedavi gördüm. akıntı çok oldu ama yumurta 16mm de kaldı. hamilelik olmadı yani. hamilelikle ilgili anlatılan tüm akıntılar aynen vardı bende ama neden olmuyor bilmiyorum. gerçi Allahım hayırlısını versin. Hepimiz için...

Canım Allah gönlüne göre versin.Dua ediyorum sizlere ben de hamile kalamıyorum ama ikinci çocuğuma birincisi 5 yaşında Rabbim isteyen herkese versin!(loveli dileklerim senin için sevgiler)

Narennnnnnnnnn ilahi güldürdün beni,Allah iyiliğini versin senin emi:))))))))))))))))))))))))))))))))

evet kızlar ya artık bebk lazım bize inşallah bu bilgiler işe yarar ,
benden sadece 1gün geldi diye farkettim ama belki 1-2gün öncedende vardıda ben son gün farketmişte olabilirim

yani napıyoruz bu akıntıyı görünce hergece çayır çimen oooo :)))))

BİLKENT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK MERKEZİ

Adet döngüsü boyunca doğurganlık dönemlerinde rahim ağzından (serviks) gelen akıntının tipi ve miktarı, rahim ağzının biçimi ve kıvamı ile vücut sıcaklığında değişiklikler olur.

- Rahim ağzından gelen akıntının tipi ve miktarı değişir

Vajinada (hazne) çok kıvamlı olmayan, bol, şeffaf, kaygan ve iki parmak arasında uzayan bir akıntı olduğu günler (mukus uzaması), gebelik için elverişli günlerdir.

- Rahim ağzının biçimi ve kıvamı değişir

Adet günlerinin bitiminde sert olan rahim ağzı yumurtanın olgunlaşmasından 4 - 5 gün önce yumuşamaya başlar, parmakla dokunulmak istendiğinde vajinanın üst bölümünde hissedilir, yumurtlama olduğu günlerde rahim ağzı iyice yumuşar ve zor ulaşılacak derinliktedir.

Akıntının Niteliğini İzlemeye Dayalı Yöntem

Adet kanaması tam olarak bitince, birkaç gün vajinadan akıntı gelmez. Bu günler “KURU” günler sayılır.

Kuru günlerden sonra yapışkan, koyu kıvamlı ve pürtüklü az miktarda bir akıntı hissedilir. Rengi sarı ya da beyazdır. Bu akıntı bazen fark edilemeyebilir.

Yumurtlama günleri yaklaşırken akıntı artar, kıvamı incelir ve görünümü berraklaşır. İki parmak arasında uzayabilir. Vajinada “ISLAKLIK” olarak hissedilen bu ortamda spermler rahatlıkla 3 - 5 gün yaşayabilir, rahim içine geçer ve yumurtayı dölleyebilirler.

ISLAK GÜNLER DOĞURGAN GÜNLERDİR. GEBELİK İSTENİYORSA DÜZENLİ CİNSEL İLİŞKİDE BULUNULUR, İSTENMİYORSA İLİŞKİYE GİRİLMEZ.

Yumurtlamadan sonra akıntı yine değişir. Azalır, pürtüklü ve yapışkan olur. Vajina da yine KURU hissedilir. Bu ortamda spermlerin hareketleri güçleşir, rahim ağzından geçemezler ve yaşayamazlar.
.

· Vajinada ISLAKLIK hissedilince cinsel PERFORMANSA başlanır. İNCE KIVAMLI, UZAYAN, BERRAK GÖRÜNTÜLÜ AKINTIDAN SONRAKİ DÖRT GÜN, EN TEHLİKELİ GÜNLERDİR.
· Tehlikeli günler geçince adet görene kadar olan cinsel ilişkilerde artık gebelik riski yoktur.

Yalnızca vücut ısısını ya da rahim ağzının değişimini izleyerek gebelikten korunma da olasıdır. Ancak bunlar etkililiği daha az olan yöntemlerdir.

TAKVİM YÖNTEMİ
Standart Günler Yöntemi’nde adet sıklığı 26 ile 32 gün arasında değişen kadınlar adet başlangıcından itibaren 8 (sekiz) ile 19. (ondokuzuncu) günler arasında cinsel ilişkide bulunarak gebelikten sağlanabilir.

sağol canım.kısa,net ve anlaşılır olmuş.bu bilgiler nette var ama karmaşık.inşallahhhh:ecrin_bebek::emir_bebek:

aynı şeyler; kasıkta ağrı,akıntı gerçekten yumurta akı gibi göğüslerde değişilkik bende her ay oluyor bide cinsel istekte artış oluyo bende 1 yada 2 gün sonra o aşırı istek geçiyo sizdede oluyomu?

Selam benim reglim 4 gün gecikti 3.gün test yaptm sonuç negatif çıktı 4.gün sonunda beyaz koyu kıvamlı akıntı geldi ve sonrasında reglim başladı fakat mide bulantılarım var sık sık küçük tuvalete çıkıyorum ve aşırı derece koku hassasiyetim var ben akdeniz anemisi olduğum için tedavi oldum bundan yaklaşık 5ay önce kesintisiz bi şekilde gelen reglim yüzünden 3 ay boyunca düzenleyici ilaç ve azaltıcı ilaç kullandım iki gündür şiddetli süren kanamam var ve aynı sorunları yaşama korkusu ile azaltıcı ilacımı içtim ve hiç yok denecek miktarda kanamam azaldı fakat gebelik belirtilerinin hepsi halâ sürüyor bu konuda bilgisi olan biri varsa lütfen bana yardımcı olabilir mi? :-(

Back