Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
rabbim oncelikle sag salim bebegine kavusmayi nasip etsin
ben 2 ay once yaptim.Ilk bebegimdi.
Hersey normaldi. 38.haftaya girdigim gun sabah uyanmama yakin sicak bir seyler hissettim.Hemen lavaboya gittim,netten arastirdim nisan gelmesi dedikleri durummus.Hafifde lekelenmem gun icinde devam etti.
O gunun aksami hastaneye gittik ve acilamanin olmadigi soylendi.Eve donduk,tum gece hafif sancilarim devam etti.Sabaha karsi 5 gibi hastaneye yeniden gittigimde acilmanin 6 cm oldugunu soylediler.Oglene dogruda kizima kavustum![]()
39. haftada doğdu 29 mart beklerken 21 martta geldi ayın 20sinde kontrolüm vardı çatı muayenesi yaptılar 1 cm açılma varmış. ne ağrı ne sızı ne nişan ne su, gece 2ye kadar da en ufak br sancım olmadı. saat 3te 4dakikada bire düştü damla damla kanamam oldu tavalete gittiğimde. hastaneye gittik açılma 3cm olmuş ama doğumum öğlen 11.20de oldu. sancılar öyle birden gelip çığlık falan attırmıyor rahat ol hafif hafif başlıyor ve gerçek sancıya dönüşmesi 4-5 saat alabiliyor. filimlerdeki doğum başlama sahnelerinin tamamı yalan yanisuyun gelpde bile gitsen hastaneye rahat rahat yetişirsin, özellikle ilk doğumda yolda doğurma ihtimalin neredeyse yok.
38+6 da ben normal kontrole gittim,doktor iki üç santim açılmamın olduğunu söyledi ve bugün seni göndermeyelim doğurtalım dedi
sonra odaya alındım ve suni sancı verildi,açılmam ilerlemeyince suyum patlatıldı sonra açılmalar başladı,5 cm. olduğunda epidural takıldı ve açılmanın artması beklendi.açılma 9-10 cm olduğunda doğumhaneye alındım ve bikaç ıkınmayla kızıma kavuştum
kolay bi doğum oldu allahıma çok şükür,şimdide 5 haftalık hamileyim,bu sefer senin düşündüğün gibi evde sancımı çekmek istiyorum,birde böyle deneyelim
sanada kolay ve hayırlı doğumlar diliyorum...
merhaba,saglıklı dogumlar dılıyorum oncelıkle...ben 2 aylık bı kız bebıse sahıbım,36 hafta 4 gunluk dogdu benım bebegım.Hamılelıgım problemlı oldugu ıcın 34.haftada da yatmıstım hastanede,o zaman tansıyon yukseklıgıydı sorunum,tansıyonumu normale çekıp yolladılar ve bır gece (36.haftamızdaydık)uyumak ıcın yatagıma yattıgımda sıddetlı bel agrıları hıssetmeye basladım.Dr'um kasıktan gelecek agrının yalancı sancı oldugunu ancak belden gelırse cıddıye alınması gerektıgını dogum sancısı olabılecegını soylemıstı.Sancı şiddetlenınce esıme ve anneme bılgı verdım ve gece 1.30 cıvarı hastanenın yolunu tuttuk.Ultrason ve tansıyon olcumu ve ardından nst.Dogumhaneye alındım fakat orada da o 1 gece kalıp kata cıkarıldım.Dogumu ertelemeye calısıyorlardı halıyle.4 gun sonunda nst de sancı cıktı tekrar,aynı zamanda 24 saatlık ıdrarda proteın artınca tekrar dogumhaneye alındım.Bebegım tehlıkeye gırdıgı ıcın sezeryanla dogum yaptım.36 hafta 4 gunluk bebgım 3 kılo dogdu...umarım dogum belırtılerı konusunda yardımcı olabılmısımdır.
cnm güzel bir konu açmışsın...deneyimli arkadaşlardan duymak gerçekten insanı rahatlatıyor.
ben de 39+3 deyim doktor normal doğum görünüyo herşey yolunda bebeğin keyfi yerinde bekleyeceğiz heran gelebilir dedi. artık sabırsızlıkla bekliyoruz bebişi hergün belki bugün doğururum ümidiyle geçiriyorum günleri. ilk hamileliğim çok merak ediyorum sürekli burdan doğum hikayelerini okuyorum acaba bende belirti var mı diye bakıyorum.bu başlığı görünce evet tam benim aradığım cevaplar dedim fakat o kadar doğum yapan arkadaşlardan olsun tecrübelilerden olsun çok az yorum yapan cevap yazan olmuş lütfen bize biraz ışık tutun bu günlerden siz de geçtiniz son günler geçmez derler ya aynı o durumdayız biraz daha cevap lütfeeeeeeen....Kod:
deneyimli arkadaşlar doğumlarınızı anlatın lütfennnn... bende 37 haftalığım 2 gündür bebeğim hiç kıpırdamıyor. bugün doktor herşeyin yolunda olduğunu söyledi bazı bebekler böyle olabiliyor dedi. Artık oğluma kavuşmak istiyorum.
benim doğumum 37+0 da oldu bi önceki gün kontrolüm vardı. nst de hiç sancı belirtisi çıkmamıştı ve doktor bebek hala yukarda rahat olabilirsin doğumuna en azından 10 gün var dedi. ertesi sabah uyanıp lavaboya gittiğimde şarıl şarıl suyum gelmeye başladı. aslında şimdi düşününce anlıyorum kontrol günü sanırım nişan gelmiş az bi sıvı akmıştı ama anlam verememiştim tecrübesizlik işte. doktorumu aradım suyum gelince hastaneye geç geliyorum dedi ama o hala ihtimal vermiyor doğumu beklemiyorduk. sezeryan olmam gerektiğini söylemişti çatı muaynelerimde ben diretmiştim normal istiyorum diye hemen ayağa kalkmak istiyordum ama yapamazsın dedi sonuçta o sabah hastaneye gittik ve bikaç saat içinde bebeğim kucağımdaydı emziriyordum. genel anestezi oldum ama çok çabuk ayıldım dozunu ona göre ayarlıyorlarmış doğum olduğu için doğumhaneye gidip tüm hazırlıklar yapıldıktan sonra verdiler narkozu. ben girdikten 15 dk sonra bebeğimi görmüş babası. 1 saat geçmedende beni odaya aldılar hafif çakır keyif gibiydim, bebişimi verdiler kucağıma harika bir andı mucize gibi.
34 haftalik dogum yaptim ben iki gun boyunca evdee sancim vardi dogum ihtimali gecmedi hic aklimdan
doktora gittik biseyin yok deyipp gönderdiler sabaha kadar uyumadim yine
10 dk. bir sancim geliyordu sabah 6 da SIklasti tekrar gittik acilmam pek yoktu ama dogum baslamisti
sancilari aynen adet sancisi gibi hissediyorsun belden geliyor ve cok afedersin popon acio
benden nisan falan gelmedi suyum hastanede patladildi epidural dogum yaptim cok rahatti
bebegin kafasi cikmayana kadar bisey hissetmiyorsun tavsiye ederim
allah bi avazda kurtarsin canim _![]()