Dogumun yaklastigini anlarız

Bunlar normal bende 30 lu haftalara girince olmaya başlamıştı

41.haftaya girerken normal dogum haptım ne sancı ne nişan hiçbir belirti yoktu.doktor artık bebek büyüdüğü için suni sancı verdi.sizinki daha çok erken.uykunun tadını çıkarın =)

Hiç düzensiz sancım olmadı direk 2 kere 15 dakika da 1 geldi ve sonra hep 5 dakikada 1 doğum yarıyı geçmiş vaziyette hastaneye gittim öyle çokta ağrım olmadı ne bağırdım ne bişey hatta arabaya bindiğimizde kendi annem ve eşim stresliydiler bende açın müzik dedim şarkı söyleye söyleye gittim

40+3 de dogmustu kızım ve ben bir gece öncesi muayeneden eve gelip sanırım hic doguramayacgım demıstım o kadar belirti yoktu o gune kadar. İçime dogana gelırsek 37-38 haftada dogururum ben diyordum :)

Merhaba benim ilk gebeliğim de hersey gayet normaldi 35. Haftada yuruyus yapıp eve geldik wc girdim nişan yani mukus geldi anlamadık tabı ozaman ama ertesi gün kontrole gittim rahim ağzı incelmis tikac düşmüş bugun de olabilir 10 içinde de dedi doktor ve 36+2 de gece suyum geldi oglum ters olduğu için sezeryana aldılar hic bı şikayetim sıkıntım yoktu erken gelmesi için.Ama son 2 hafta çok bel ağrısı olmuştu şimdi yine 2. Ye hamileyim 29. Haftadayim

Merhaba sana tavsiyem öncelikle çantanı hazırla o aklında kalmasın. Ben 40+2 de doğum yaptım. Arkadaşların dediği gibi önce Nisan dediğimiz sıvı geliyor ilk başta pembemsi sonra daha koyu fark edersin illaki. Sonrasında sancilaron olacak. Doğum sancısı uyutmaz rahat ettirmez bende öyle oldu. Ben su görmedim sen görebilirsin. Ağır bir şey yapma dinlen bol bol. Doğumdan sonra sana enerji lazım. Bir de herkesin doğum öyküsü kendine özgüdür. Rahat olmaya çalış ve nefes tekniklerini öğren işine yarayacak. Allah sana ve bebeğine sağlık versin. Allah Sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin

Benim gebeligimde 28haftadan itibaren kasılmaların başlamıştı sanki doğuracak gibiydim bir anda olurdu ama 39+5te doğdu doğmadan 2 gün once karnımın alt kismi ağrımaya basladi akintim çoğaldı ve o ağrı sanki adet ağrısı gibi gitmedi

Merhaba bende kızımda 40+0 da normal doğum yaptım. Bir gün öncesinde arkadaşlarında dediği gibi pembemsi nişan gelmişti. Gece mide bulantısı ve ishalle uyandım başta üşüttüm sandım. Sonra ağrılar gelmeye başladı. Dokturumla önceden tabi konuşmuştuk su gelmezse, kanama olmazsa ya da herhangi bir farklı durum olmazsa ağrıların arasındaki sıklık 5 dakika olunca doktorumu arayıp hastaneye gidecektim diğer durumlarda hemen gitmek gerekiyor hastaneye. Tam ağrılarım 7 dakikaya düştü suyum geldi o sırada da ağrılar birden 4 dakikaya düştü doktorumu aradım ve hemen hastaneye gittik. Hastaneye gittiğimde 9 cm açılmıştı hemen doğuma aldılar normal yolla sağlıkla kucağıma aldım kızımı. Her doğum farklı hikaye tabi ama ben öyle çok uzun uzun saatler ağrı ya da doğum sancısı çekmedim. İlk ağrımdan 5 saat sonra falan kızım kucağımdaydı. Ben devlet kurumunda çalıştığım için doğuma 3 hafta kalaya kadar çalışmıştım son 3 haftada da her gün dışarı çıkıp dolaştım. Öyle yürüyüş yapmak gibi değil de gezmeye çıktım diyelim avm bile geziyordum :) Birde herkes erken gelir dedi dedi ama tam gününde doğdu. Bence çantanızı hazırlığınızı tamamladıysanız kafanız rahat olsun günü beklemeye çalışmayın ya da erken gelecek diye beklerseniz günler daha uzun süreymiş gibi geçmek bilmez. Rahat olun, hem karnınızda sağlıkla durabildiği kadar durması da daha iyi, daha çok gelişir büyür sonra da sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah :)

2-3 hafta önceden anlamak mümkün değil. Nişan bile gelse 1 hafta içerisinde herhangi bir zamanda başlayabiliyor doğum. Ama başlayınca anlarsınız, merak etmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…