• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık doğumhaneler

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

joplin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2011
21
0
36
İstanbul
arkadaşlar...

bu başlıkta mümkünse herkes bildiği hastanenin doğumhanesinden bahsedebilir mi? hastanelerin genellikle doktorları, hemşireleri ya da odalarının konuşulduğunu (yazıldığını) gördüm. doğumhaneler hakkında pek yazıya rastlayamadım. mesela normal doğumda, doğumhanede birkaç kadınla birarada mı doğum yapılıyor, nasıl oluyor? herkes kendi tecrübesini, gittiği hastaneye göre yazarsa bence harika olur.

ben medipol'de cevahir hanımın "hastası"yım. doğumu da orada yapacağım yüksek ihtimal. ama mesela, öyle saatlerce doğumhanede kalıp sancıl çekmek istemiyorum. nasıl oluyor, birileri tecrübelerini aktarırsa hepimiz için faydalı olacaktır.

teşekkürler...

normal doğum yapacaksan eğer sancın başladığı gibi hemen hastaneye gitmemeni tavsiye ederim .sıklaştıktan sona git çünkü hastane ortamına gittiğinde senden daha kötü sancı çekeni gördüğünde kötü olursun .

normal doğum yapacaksan eğer sancın başladığı gibi hemen hastaneye gitmemeni tavsiye ederim .sıklaştıktan sona git çünkü hastane ortamına gittiğinde senden daha kötü sancı çekeni gördüğünde kötü olursun .

evet, ben bebeğin kafası göründüğü vakit evimden çıkmak istiyorum aslında :) umarım mümkün olur...
başka kadınlarla aynı anda bağrış çağrış olmak da korkunç da bir de tek başıma bile olsam o yatağa bağlı doğumu beklemek asla istemem. serum merum da istemiyorum ben zaten. bu koşulları öğrenmek istiyordum aslında. şansını zorlayan, istediğini alabilen, ne biliyim mesela serum isteiyorum deyip de takılmamasını sağlayabilenler var mı aranızda? özellikle medipol deneyimleri benim için önemli.

medical park ile ilgili yaşanmış bir durudan da bahsedeyim... arkadaşım normal doğumla çocuğunu doğurduktan sonra haliyle kucağına verilmesini istiyor ve hastane personeli şiddetle buna karşı çıkıyor. neden? anne çocuğu düşürürmüş, sorumluluk alamazlarmış!!! ama düşürmesin diye yanına özel bakım hemşiresi tahsis ederlerse olurmuş, o da ÜCRETLİYMİŞ!!!! dönüp dolaşıp gelinen nokta bu arkadaşlar. ben en azından bu noktadan sonra hastane standartlarımı bu gibi aptalca ve ezber bir cümleyle olması gereken doğal süreci bana yaşatmayacak bir hastanede doğum yapmak istemiyorum. tüm bunları konuşun doktorunuzla, hastane yetkilileriyle...

ooofffff offfffffffff en büyük kabus bu zaten, doğumhane - sancı odası arasında olmak. sancı odasına alınıyorsun,yakınların yanında yok, tanıdığın bi kimse yok, kesilmeyi bekleyen dana gibi,hem acı çek hem tek başına, ebeler hemşireler seninle ne kadar sevgi dolu şefkat dolu o sırada ihtiyacın olan duyguyu verebilir ki? işi olarak bakıyo ona, hele bi de yorgunsa vardiya değişimleri bilmem neler... of ya... zırt pırt açılma var mı yok mu muayenesi, işin kötü yanı ben astım hastasıyım arkadaş, ya beni anlamazlarsa? ya derlerse " sabret sabret az kaldı bişey olmaz, oksijen veririz geçer meçer"... Tv seyrediyolar orda, yani tamam onlar için olağan bir durum , sıradan bir gün olabilir, ama bizler için hayatımızın dönüm noktası, unutulmayacak tek anı belki de... ee aç bacakları bekle bekle, ıkın bekle olmadı ıkın sıkın, çok tuhaf bir psikoloji ya, gecelerce gözüme uyku girmiyor, aklıma geldikçe kafayı yicek gibi oluyorum, sırf bu yüzden sezaryen ister olup, gideyim yatayım uyuşayım kalkayım geleyim odaya tamam... kendimi aciz hissediyorum sancı odası doğumhane ebe üçgenleri arasında, güven duymuyorum, kendimi rahat hissetmiyorum, yav nasıl rahat olucam ki zaten, çok mu alışığız açıp beklemeye... hem hadi doğurdum çataldayım, e kanama başladı benim altımı temizleyip nasıl önlem alıcaklar odama giderken bu bir, ikincisi diyelim ki sancı odasındayız yatıyorum sancım var suyum geldi ya da kanama geldi ya da lavman denilen olay, ya oralar batar ederse, nasıl tutçam kendimi kendime nasıl bakıcam, ya herşey stres geliyor bana, nasıl olcak? biri bize anlatsın ya uf :(

arkadaşlar size bişe sormak istiyorum şuan inanın kafam çok karıştı ve yardımınıza ihtiyacım var... :( ben şimdi 25 haftalık gebeyim gebeliğimin ilk gününden itibaren sincan lokman hekim hastanesine gittim arzu hanıma ama bugün eşimin bir müşterisi demişki benim iki çocugum var biri zekai tahir burak hastanesinde doğdu biride lokman hekimde demiş keşke lokman da dogurmasaymıştı rezil oldu eşim demiş zekai tahir burak daha ii falan demiş oraya gidin demiş... ben bu saatten sonra doktorumu değiştirirsem paniklerim diye düşünüyorum çünkü şuanki doktoruma karşı bir güvenim var ama sonuçta en iyi şekilde doğumda yapmak istiyorum salı günü zekai tahir burak hastanesine gidip bakmayıda düşünüyorum sizce ne yapmalıyım lokmana devam mı edeyim yoksa diğer hastaneyede gidip muayene olup ortama bir bakayım mı:59:

ben iki doğum yaptım her ikisindede nedense hasdtanede tek doğuranım başka sancı çeken yok :) ve bu ikinci doğumumu 10 gün önce yaptım eşim ve ilk oğlumla gittim kimseye haber vermedim benim ailem başka şehirde eşimin ailesi burda onlarad haber vermek istemedim iyikide tek gitmişim yani yanımda olsalar ne yapıcaklar sancımı azalıcak yani bence doğum meselesi kısmet nasip işi sen memnun kalırsın bir başkası ebeden doktordan memnun kalmaz

ooofffff offfffffffff en büyük kabus bu zaten, doğumhane - sancı odası arasında olmak. sancı odasına alınıyorsun,yakınların yanında yok, tanıdığın bi kimse yok, kesilmeyi bekleyen dana gibi,hem acı çek hem tek başına, ebeler hemşireler seninle ne kadar sevgi dolu şefkat dolu o sırada ihtiyacın olan duyguyu verebilir ki? işi olarak bakıyo ona, hele bi de yorgunsa vardiya değişimleri bilmem neler... of ya... zırt pırt açılma var mı yok mu muayenesi, işin kötü yanı ben astım hastasıyım arkadaş, ya beni anlamazlarsa? ya derlerse " sabret sabret az kaldı bişey olmaz, oksijen veririz geçer meçer"... Tv seyrediyolar orda, yani tamam onlar için olağan bir durum , sıradan bir gün olabilir, ama bizler için hayatımızın dönüm noktası, unutulmayacak tek anı belki de... ee aç bacakları bekle bekle, ıkın bekle olmadı ıkın sıkın, çok tuhaf bir psikoloji ya, gecelerce gözüme uyku girmiyor, aklıma geldikçe kafayı yicek gibi oluyorum, sırf bu yüzden sezaryen ister olup, gideyim yatayım uyuşayım kalkayım geleyim odaya tamam... kendimi aciz hissediyorum sancı odası doğumhane ebe üçgenleri arasında, güven duymuyorum, kendimi rahat hissetmiyorum, yav nasıl rahat olucam ki zaten, çok mu alışığız açıp beklemeye... hem hadi doğurdum çataldayım, e kanama başladı benim altımı temizleyip nasıl önlem alıcaklar odama giderken bu bir, ikincisi diyelim ki sancı odasındayız yatıyorum sancım var suyum geldi ya da kanama geldi ya da lavman denilen olay, ya oralar batar ederse, nasıl tutçam kendimi kendime nasıl bakıcam, ya herşey stres geliyor bana, nasıl olcak? biri bize anlatsın ya uf :(

doğum sırasında büyük tuvaletini yapan bile var tıp dünyası böyle şeylere alışkın aslında oralar batarsa batsın sen zaten bebk çıktıktan sonra hasta bezi takıp seni odaya alıyolar sen sadece doğum anında kendini biraz rahat bırak sadece kendi sağlığın ve bebğin sağlığını düşündüğün için doğum anında öyle şeyleri düşünmüyosn

medical park ile ilgili yaşanmış bir durudan da bahsedeyim... arkadaşım normal doğumla çocuğunu doğurduktan sonra haliyle kucağına verilmesini istiyor ve hastane personeli şiddetle buna karşı çıkıyor. neden? anne çocuğu düşürürmüş, sorumluluk alamazlarmış!!! ama düşürmesin diye yanına özel bakım hemşiresi tahsis ederlerse olurmuş, o da ÜCRETLİYMİŞ!!!! dönüp dolaşıp gelinen nokta bu arkadaşlar. ben en azından bu noktadan sonra hastane standartlarımı bu gibi aptalca ve ezber bir cümleyle olması gereken doğal süreci bana yaşatmayacak bir hastanede doğum yapmak istemiyorum. tüm bunları konuşun doktorunuzla, hastane yetkilileriyle...

bende medicalparkta doğum yaptım çok memnun kaldım ve gece 3 te doğumum başladı ben medicalpark gaziantepte doğum yaptım orda doktor doğumu var ben inanmadım önce doktorun geliceğine kadın geldi doğumumu yaptırdı

evet, ben bebeğin kafası göründüğü vakit evimden çıkmak istiyorum aslında :) umarım mümkün olur...
başka kadınlarla aynı anda bağrış çağrış olmak da korkunç da bir de tek başıma bile olsam o yatağa bağlı doğumu beklemek asla istemem. serum merum da istemiyorum ben zaten. bu koşulları öğrenmek istiyordum aslında. şansını zorlayan, istediğini alabilen, ne biliyim mesela serum isteiyorum deyip de takılmamasını sağlayabilenler var mı aranızda? özellikle medipol deneyimleri benim için önemli.

sakın öyle bişey yapma çok geç hastaneye gitme mazallah yolda doğurursun zaten sancıların düzenli gelirse gidersin sürekli saat tu kaç dk bir geliyo sancı benim 15 dk bir geldi önce sonra 5 dk bir gelince gittim normalde doğum 10 dk 3 sancı gelirse doğum olucak anlamına geliyo eğer hastane çok yakınsa 3 sancı gelince gidersin

peki, genelde nasıl işliyor doğumhanelerde süreç? işte, çocuğu doğar doğmaz -anında- kucağa almak istemek çok mu şartları zorlayan bir istek oluyor? ya da ne biliyim o çatala yatmak istememek, en son anda doğumhaneye gitmek, serum takılması istememek... bu tür talepleriniz oldu mu arkadaşlar? hangi hastane durumu nasıl karşılıyor? hastanelerin doğumhanelerini ve tavırlarını tanımaya çalışıyoruz hep birlikte...

peki, genelde nasıl işliyor doğumhanelerde süreç? işte, çocuğu doğar doğmaz -anında- kucağa almak istemek çok mu şartları zorlayan bir istek oluyor? ya da ne biliyim o çatala yatmak istememek, en son anda doğumhaneye gitmek, serum takılması istememek... bu tür talepleriniz oldu mu arkadaşlar? hangi hastane durumu nasıl karşılıyor? hastanelerin doğumhanelerini ve tavırlarını tanımaya çalışıyoruz hep birlikte...

vallahi ben doğar doğmaz kucağıma istemedim o an kendi derdime düşmüştüm ki odaya geldik bebği emzirdim fazla bakmadım kime benziyo nasıl bişey diye toparlanınca kucağıma istedim çatala zaten doğum anında yatırıyorlar niye yatmıycaksın ben onu anlamadım birde genelde serum takıyorlar içerisinde suni sancı ve ağrı kesici var diye biliyorum doğumu hızlandırıyor bu yüzden

sanci odasından daha korkunç bir yer görmedim.:53:
hiç doğum yapmamış, yeni evli biri olarak, başka kimse uygun olmadığı için refakatçi gittim. bebeği karnında ölenler, sancı çekip açıklığı olmayanlar.... bağırış, ağlama... hele açıklık muayenesinden küfrederek çıkan hamileler...

hep şakayla karışık "psikolojimi bozdunuz. doğuramayacağım" derdim. gerçekten o odaya hiç düşürmesin Allah. hele iki kız vardı. doğum haftalarında bebeğin öldüğünü öğrenmişler.:59: sezeryana almıyor doktor. o kadar sancıyı, zoru ölü bir bebek için çekiyorlardı. onlar için o kadar dua edip ağladım ki...

hala aynı şeyleri yaşayacağım diye ağlayarak uyanıyorum...
Allah hepimize sağlıklı ve kolay doğumlar nasip etsin.

bizde süreç şöyle oldu:

eltimin günü geçmişti ve sancı yoktu. hastaneye gittik(kayseri kadın doğum hastanesi) giriş, muayene, nst derken yukarı sancı odasına aldılar. sadece 1 kişi refakatçi alınıyor. tabii eşler dışarda. 12 saat falan kaldık. sancı yok.. 17:00 gibi gitmiştik. ertesi gün sabaha kadar bekledik. sabah suni sancı verildi. serumla koldan. eltimin sancılar sıklaştı. tabii bu arada bir kaç saatte bir topluca ebe odasının önünde sıraya girip içerde açıklık muayenesi oluyorlardı.
öğlen nst ye bağlandı. sancılar sıklaşmış. bu arada tuvalet için izin almış. ( nst ye refakatçi alınmıyor.) onu tuvalete götürdüm, kapının önündeyken adını bağırdı hemşire. acil sezeryana alıyoruz diye. şok olduk. bebeğin kalp ritmi bozulmuş. apar topar ameliyathaneye aldılar. ebe bana bebeğin eşyalarını getirmemi söyledi. içeri verdim. beni ameliyathane çıkışı lan koridora yönlendirdiler.

40 dak. sonra eltim sdyede, yanında minik arabada da bebiş geldi. odasına götürdük. içerde olanları bilmiyorum tabii. epidural olmuştu. doktor çok şakacıymış...vs.
bebeği ben tuttum, kendi hareket edemiyordu fazla. 13:30 da çıkmıştı bu arada. sonda çıkarılınca hemşire yürütmemi söyledi. çok zordu...canı yanıyordu ama bir şey öğrendik ki, ne kadar çabuk ve çok yürürsen, o kadar çabuk normal hayata dönülüyor. o gece hastanede yattık. sabah da 10 gibi çıktık...aklımda kalanlar..

kızlar bu anlattıklarınız devlet hastaneleri mi? özel hastanelerde de aynı durum sözkonusu mu? ben küçük bir hastanede doğum yapıcam öle kalabalık bağıran inleyen kadınların olacağını hiç sanmıyorum. daha önce 2 defa aynı hastanede kaldım hemşirelerin davranışları falan çok hoşuma gitmişti o zaman. bence kendinizi korkutmayın eninde sonunda bu bebekler doğacak ve bizim psikolojimiz direk doğumu etkiliyor. eskiden insanlar evde doğum yapıyodu bu günkü imkanlara sahip değillerdi. doğanın kanunu çoğalmak ki vücut kendini her şeye hazırlıyor. biz abartıp hayatı zorlaştırıyoruz..
zamanı geldiğinde gözümüzü kapatıp akışına bırakmak en doğrusu hastane personeli her şeyi hallediyo acı çekilir elbet ama sonu mutlu bitecek..

ne kadar anlamsız ve saçma sapan şeyler yazmışsınız doğum yapmamış ve şunları okumuş olaydım ölmeyi bile düşünürdüm...ben 3 ay önce doğum yaptım özel bir hastahanede kendi odamda sancı çektım başka sancı çekenleri görmedim haliyle eşim annem hep yanımda bana destek oldular hemşireler çok ilgiliydi ne sorduysam ne arzu ettiysem hemen yerine geldi dr rutin zamanlarda gelip kontrol ediyordu ayrıca ben ne zaman dokturumu gormek ıstıyorum dediğimde anında çağırdılar bir tek doğumhaneye tek girdim orada da 2 ayrı odada doğum için alan vardı boyle çatal falanda değil gayet modern bir doğum masası, sürekli yanımda bir ebe birde sağlık personeli vardı ebe kontrollerimi yaparken sağlık personelide hem benı rahatlatıyor hem de nefes almaktan kuruyan dudaklarımı pamukla ıslatıyordu bir an olsun elime bile bırakmadılar...he unutmadan doğumhaneye annem girmek istediğinde yanıma aldılar 2 dk benı görüp çıktı...

ben 2 ay önce oğluşumu eyüp haliç hospitalde normal doğumla kucağıma aldım kadinlarkulubunde bi arkadaşımın tavsiyesiyle çok memnun kaldımm doğumum çatalde gerçekleşti normal doğum old için sancılarım sıklaşınca gittim muayenem yapıldı 5cm açıklık dediler ve çok az sunii sancı verip hemen doğum hazırlıkları yapıldı lavman doğum kıyafetleri gibi.. ve ilk doğuma ben girdim doğum odasında tek başımaydım yani benden başka hasta yoktu ayrıca hastane personeli çok ilgiliydi özellikle ebe çok iyiydi bana bayaa destek olmuştu ALLAH razı olsun ayrıca fiyatta çok uygun 150 lira başka hiçbir ücret yok bebeğin tüm doğum sonrası testlerde içinde ayrıca 1 hafta sonra gidilen muayenede ücretsiz hem benim hemde bebeğin muayenesi
doğum anına gelince tabiik zordu candan can çıkıo olacak okadar ıkınmak çok zor okadar çok ıkndımki basur oldum doğum esnasında ayrıca hamilelikte kullandığım düşük önleyici iğneler benim olması gerektiğinden daha çok ıkınmamı gerektirdi çünkü dokulaRIM çok sıkılaşmış dr doğum esnasında öyle dedi bebk çıkınca rahtlıosun ama dikşler çok zordu yine doğum yapmakatan korkmuyorum ama basurun doğum sonrası verdiği acıdan ve dikişten korkuyorum ayrıca bebk hemşireside vardı bebekle hep o ilgilendi doğunca temizleyip bana öptürdü 8 saat sonra eve gidebilirsin istersende 24 saat kalabilirsin dediler ben evimi istedim ve eve geldim eğer 24 saat kalsaydım fiyat değişmeyecekti yine aynı 150 lira zorunlu sezeryan 350 lira bu hastanede daha fazla bilgi isterseniz özelden yazarsanız cevaplarımm allah tüm hamişlere kolay doğum nasip etsin

sanci odasından daha korkunç bir yer görmedim.:53:
hiç doğum yapmamış, yeni evli biri olarak, başka kimse uygun olmadığı için refakatçi gittim. bebeği karnında ölenler, sancı çekip açıklığı olmayanlar.... bağırış, ağlama... hele açıklık muayenesinden küfrederek çıkan hamileler...

hep şakayla karışık "psikolojimi bozdunuz. doğuramayacağım" derdim. gerçekten o odaya hiç düşürmesin Allah. hele iki kız vardı. doğum haftalarında bebeğin öldüğünü öğrenmişler.:59: sezeryana almıyor doktor. o kadar sancıyı, zoru ölü bir bebek için çekiyorlardı. onlar için o kadar dua edip ağladım ki...

hala aynı şeyleri yaşayacağım diye ağlayarak uyanıyorum...
Allah hepimize sağlıklı ve kolay doğumlar nasip etsin.

bizde süreç şöyle oldu:

eltimin günü geçmişti ve sancı yoktu. hastaneye gittik(kayseri kadın doğum hastanesi) giriş, muayene, nst derken yukarı sancı odasına aldılar. sadece 1 kişi refakatçi alınıyor. tabii eşler dışarda. 12 saat falan kaldık. sancı yok.. 17:00 gibi gitmiştik. ertesi gün sabaha kadar bekledik. sabah suni sancı verildi. serumla koldan. eltimin sancılar sıklaştı. tabii bu arada bir kaç saatte bir topluca ebe odasının önünde sıraya girip içerde açıklık muayenesi oluyorlardı.
öğlen nst ye bağlandı. sancılar sıklaşmış. bu arada tuvalet için izin almış. ( nst ye refakatçi alınmıyor.) onu tuvalete götürdüm, kapının önündeyken adını bağırdı hemşire. acil sezeryana alıyoruz diye. şok olduk. bebeğin kalp ritmi bozulmuş. apar topar ameliyathaneye aldılar. ebe bana bebeğin eşyalarını getirmemi söyledi. içeri verdim. beni ameliyathane çıkışı lan koridora yönlendirdiler.

40 dak. sonra eltim sdyede, yanında minik arabada da bebiş geldi. odasına götürdük. içerde olanları bilmiyorum tabii. epidural olmuştu. doktor çok şakacıymış...vs.
bebeği ben tuttum, kendi hareket edemiyordu fazla. 13:30 da çıkmıştı bu arada. sonda çıkarılınca hemşire yürütmemi söyledi. çok zordu...canı yanıyordu ama bir şey öğrendik ki, ne kadar çabuk ve çok yürürsen, o kadar çabuk normal hayata dönülüyor. o gece hastanede yattık. sabah da 10 gibi çıktık...aklımda kalanlar..

canımm yengemde kayseri doğum hastanesinde yaptı doğumunu memnundu ama dediğin gibi refakatçı almıyolar ve son ana kadar sancı çekitirip normal doğum olmasını bekliyolar çok şkür yengemin aksi giden bişeyi olmadı yeğenim 5 yaşında şuan

kızlarr şunuda yazmayı unuttum odalar tek kişilikti ve bebek yoğun bakım üniteside var bilginize..

ayrıca canımm bende medikal park sultangaziye gidiyodum çok kalabalık diye bıraktım odalarda tek kişilik olanda vardı ancak fark ödemen gerekiyodu

Back
X