Kızlar herkese geçmiş olsun öncelikle. Bende 10 yıldan fazla subakut tiroidit var. Genetik bir durum bu genelde. Ultrasonla bakıldı nodül yok fakat anti tpo değerim çok yüksek. Tsh değerimde değişiyor 7-6-5-4-3 arasında yani kafasına göre. Bir dönem tsh 7 iken gluteni kestim ve değerim 2-3 ayda 3 lere düştü. Doktor doktor gezdim açıkçası ve hiçbiri ilaç yazmadı. İltihap var dediler ve zamanla tiroid bezi çalışmayı durduracak ve ilaca başlanılacak denildi. Geçen ay endokrine gittim. Tsh 5 lerdeydi. ultrasonda sadece iltihap görüyorum dedi. D vitamini verdi :)) 2 aydır kullanıyorum vitamini. Sizdeki gibi bende de aşırı halsizlik, uyuma isteği, kas ağrıları, kulak ve boğaz ağrıları oluyor. Arada anksiyete de oluyor. Doktora gebelik düşündüğümü söyledim. Her ay kontrole gel ozaman değerine bakalım vs dedi. Mayısta kontrolüm var. Korkuyorum gebe kalırda düşük yaparsam vs diye. İlaç verilmeme kısmını anlamıyorum. Yüksek ve hiçbir şekilde düşmüyor tsh değerim. Selenyum takviyesi iyi geliyor diyorlar doktora soracağım bakalım.