• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğumdan Sonra Regl?

darksoulriver

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2008
3.912
2
116
Diğer
8 aylık bir bebeğim var ve ben hala regl olmadım. Acaba emzirdiğim için mi bu süre bu kadar uzadı bilmiyorum.
Daha uzun sürebilir mi bu durum?

ben de emziriyorum ve 45 günlükken olmuştum, bi arkadaşım 11 aya kadar olmamıştı, kafana çok takılıyorsa bir doktora sor derim ama herkesin vücudu aynı zamanda toparlanmıyor..

ben doğumdan 2,5 ay sonra olmuştum ve hep düzenli devam etti. ama doktorum 1 yıla kadar olmayabilir demişti. hamilelikten sonra hormonlar daha düzene oturmamış olabilir. benim doktorum normal demişti yani.

süt korur diye bi laf vardır ama ne derece doğru bilemem :44:
süt korur mu korumaz mı bilemem ama bizim ufaklıktan dolayı otomatikman korunmuş oluyoruz. hamile kalırsam ancak çiçekler gibi tozlaşma filan yoluyla olabilir :1:
ben doğumdan 2,5 ay sonra olmuştum ve hep düzenli devam etti. ama doktorum 1 yıla kadar olmayabilir demişti. hamilelikten sonra hormonlar daha düzene oturmamış olabilir. benim doktorum normal demişti yani.
emzirdiğiniz halde 2,5 ay sonra mı adet oldunuz? ben en son doğumdan 1 hafta sonra gitmiştim doktoruma. o gün bugündür gidemedm :) o yüzden sizlerden fikir edinmek istedim

bugün okuldaki arkadaşlarla da konuştuk aynı konuyu, birinin doğumundan 7 ay geçmiş birinini 11 ay hala olmadılar , bebekleri de çok emen bebekler değil...benim 4 defa olduğumu duyunca çok şaşırdılar, yumurtalıklarım hemen düzene girmiş, 1 seneye kadar girmeyebilirmiş..

tamı tamına 15 ay olmamıştım..:52::53:

8. ayında doktora gittim, çok rahatsızsan ilaç vereyim adet olursun, ama kendi ritmine bırakırsan daha iyi demişti... her ay hamile miyim korkusu çok kötüydü ve bazen menepozda gibi sıcaklık basıyordu...

ben kızımı 2 yıl emzirdim.reglde 9.ayda oldum
sütüm koruyordu 2 yıl boyunca korududa
şu an yaşamış oldugun çok dogal bir durum
kayınvalidem 2 yıl emzirme suresi boyunca hiç regl olmazmış.endişe etme:34:

doğumdan sonra 35 gün lohusalık zamanım oldu 10 gün ara verdim ondan sonra rütin regli dönemim başladı
süt korur diye bişey yok arkadaşım bi çokkkkk tanıdğım hep bu zmanda hamile kaldı dr böyle bişey olmadığını üstüne basa basaaa söylüyor benden tavsiye güvenmeyin

benim doktorumda süt asla korumaz, ona güvenmeyin kendiniz korunun dedi, yine de 1,2 hafta geciktiğinde acaba hamilemimiym korkusu duyuyordum...eşeğinizi sağlam kazığa bağlayın eğer hamile kalmak istemiyorsanız, işi şansa bırakmayın :)))

bu kişinin bünyesi ile alakalı bir durum.ben çabuk gebe kalan biriyim dogumdan sonra hemen gebe kalmak ıstememe ragmen olmadı sütüm korudu.sütümü kestigim ay gebe kaldım.bundan daha açıklayıcı bir sey olamaz herhalde.doktorlar tabikide oyle derler.elbetteki sütüm koruyor diye önlem almamamızlık olmaz

süt korumasına güven olmaz çünkü kadın regl olmadan önce doğuma elverişli olur sonra o ay regl olur.... yani süt koruyor diye güvenirken birden hamile kalabiliriz... ayrıca regl olan kadının yumurtalıkları çalışıyor olduğuna göre heran hamile kalabilir....
tedbiri elden bırakmamak lazım...:49::49:

canım bende bu ay adet oldum yanı bebegım 10 aylık ve ılk defa oldum dogumdan sonra,normal oldugunu soyluyorlar,simdilik bir sorun yok ama temizlendim ve 15 gun sonra tekrar oldum,artik bu dert basladiiiii,ne guzell rahattimm ... Sende olursun yakinda sikinti yapma :34:

dogumdan 45 gün sonra tekrar regl oldum dr um yumurtalıklarımın düzene girdigini cabuk toparlandıgını söyledi ve sakın süt korur diye rahat davranma süt korumaz hemen hamile kalabilirsin demisdi ve bende emzirdigim icin hap alamadım ama spral taktırdım yani hic rahat yüzü göremedim:(herkesin bünyesi farklı tabi ama 1 seneye kadar normal diyorlar

Hepinize cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar. Bir sorum daha olacak.Adet olduktan sonra göbek küçülmesi oldu mu peki? Bende biraz göbek kaldı. Gerçi dert edilecek kadar değil. Azıcık fırsat bulup spor yapsam çabucak gider. Ama merak ettim?

Back