doğumdan sonra kuyruksokumu denilen yerdeki kemiğin ağrıması?

moonquin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2010
251
7
46
40
Manisa
ya sizde de bu oldumu? normal doğum yaptım, epidural. kuyruk sokumu denir ya hani ordaki kemiğim hala ağrıyor oğlum 5 aylık oldu... bunu yaşayan var mı? hala oturup kalkarken hızlıca oturup kalkamıyorum yavş yavaş kalkıyorum, bazen gerçekten çok ağrıyor... bir arkadaşımda böyle olmuş 1 senede ancak geçiyor, sonrasında da zaman zaman ağrıyabiliyor bile demişti...

merhaba..
aynı sorundan bende acı çekiyorum :)
doğumdan kaynaklı olduğunu iddia ediyordum,eşime söyleyip duruyordum inanmıyordu..geçermi geçmezmi diye endişe ediyorum...bir yere oturmaya korkar oldum, zira kalkması zor oluyor acı veriyor...
siz bu konuda doktorunuza danıştınız mı?
bu konuda bilgisi olanlar var mı?

kuyruk sokumu kemiği normalde hareketli bir kemiktir ve doğumda arkaya doğru esneyerek bebeğin başının çıkmasına yardımcı olur. bazen çocuklukta düşme gibi durumlarda bu kemik kırılır ve kişi farkına varmadan tekrar kaynar doğumdada bebeğin başı geçerken tekrar kırılır ve yine yerine kaynar bence sizin yaşadığınız sorunda bu.. bir süre sonra geçer şikayetiniz çok fazla oturmamaya özen gösterin oturdukça daha çok ağrır

bende de var aynı sorun 4 ay önce normal dogum yaptım dogumun hemen sonrasına batmaya basladı 2 ay cok fecı agrıdı üstüne hıc oturamadım fılm falan cekıldı kırık ykmuş sımdılerde ıyıyım üstüe uzun süre oturmadıkca agrı olmuyo zamanla tamamen gecer ıns

bende ynı sorunu hamileyken yaşadım geecti şimdi cok şükür dikkat edin sert bi yere oturmayın hatta agrınız ciddi ök

Bende epidural normal dogum yaptim ve ilk 2 hafta agrim oldu oturamiyordum.. sonradan geçti. Hatta öle ki kuyruk sokumu di$inda kalçam her oturup kalktigimda küt diye ses çikariyordu baya böle kalçam bo$taydi sanki vidalarindan çikmi$ gev$ek bi haldeydi ama onlari atlattim çok $ükür.

Size gelince evet dogum sonrasi bu ya$aniliyor yukarida arkada$ bahsetmi$... Otururken yum$ak ortasi delik olan bir mindere oturmanizda fayda var doktorlar bunlara izin veriyor eger geçmezse doktora gidebilirsiniz.

ben 27 şubatta spinal sezeryan oldum..bebğimi emzirmeye çalışırken kendimi sanırım çok kastım ve belimde çok ağrım vardı çok şükür şimdi geçti...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…