Doğumdan sonra kayınvalideniz..

bizde bebeğe her iki taraf da altın takar,anneye de kayınvalide bilezik.
ama tabi gücüne göre yani kolay değil herkes için hem bilezik hem bebeğe altın almak,doğum daha olmadı ama almazlarsa da sorun değil...zaten bebeğin beşiği,arabası,pusetini aldılar bile eşimin ailesi,bizimkiler de kıyafet ve banyo malzemelerini...

benim kayınvalidem bana bişi takmadı oğluma altın taktı.
kızınada bilezik yaptı.kız torununa yani

benim annemler bana bilezik oğlana ata altın taktılar.. ayrıca oğlnın mobilyası beşiği uyku seti battaniyeleri ve pekçok kıyafetinide onlar aldılar..maddı durumları annemlerle hemen hemen aynı olmasına rağmen kayınvalıdemler sadece tam altın bıde bı ıkı çift çorap aldılar..kayınvalıdem hava atmayı sever oyuzden sankı cok bısey yapmış gıbı altını daha hastanedeyken taktı bide oğlana onun aldığı çorapları giydirmiştik hastanede yine herkese bu çorapları ben almıştım dıye soylemeyide ihmal etmedi..ben onlar bişeyler taksın dıye cocuk doğurmadım zaten ama hem bızımkılerın yaptıklarını kucumsemeleri (annem bısuru yelek falan ormustu kayınvalıdemde amaaan buzamanda orme yelekmı kaldı gıbı laflar etmiş aldıklareı diğer seyleride beğenmemişti)hem sankı cok biseyler yapmış gıbı gelene gıdene aldığı bıkac cıft corabı anlata anlata bıtıtrememesini hemde gecen sene gorumcem doğum yaptığında ona aldığı onlarca şeyi bana ballandıra ballandıra bunuda ben aldım bundanda almıştım vb diye anlatmasını hazmedemiyorum..

boşveeer benimkine benziyor senin kayınvalidende. hiç kafamıza takmaya değmez. ben annemin değerini biliyorum onu haftada bir mecburiyetten ararken annecimle günde 3-5 kez konuşurum. eğer kendi evladı gibi davransaydı bende ona yaklaşırdım. bana 1 adım yaklaşana ben 5 adım yaklaşırım benden 1 adım uzaklaşandan ben 10 adım uzaklaşırım. kendileri bilir. benim bebeğim daha doğmadı ama doğduğunda sanmıyorum çorap bile alacağını onu bile almaz sadece küçük altın takar diye tahmin ediyorum. zaten ondan bişey beklediğim yok Allah kimseye muhtaç etmesin kendi yağımızda kavruluyoruz. herşeyini kendimiz alırız Allah ın izniyle

bizdede geline de bebeğede altın falan takılır ama benim akrabalardan gelen çok oldu ama eşimin akrabalarını bırak ailesinin bir tebriğini bile uymadım

Valla bızımkıler de bursalı ama sanırım bebege kunye takacaklar. Bızde ananenın annesı yasıyorsa o kunye takar anne baba bılezık. Ama kayınvalıdem de tutturdu ben kunye yapıcam bebege dıye sen bılırsın dedım. Kendı annem de bebege altın alıcakmıs bana da kolye ve bılezık sanırım

Valla benımkı de ne alırsak gerek yok dıye tepemıze cıktı. Dogum yaklastı benım annem bır valız esya getırdı kızıma,orgu yelekler zıbınlar tulumlar battanıyeler fılan. yoksa gerek yok dıye dıye bebısım donsuz kalıcak.Iykı de almıs Kaynanam bunları gorunce baya bı bozuldu gerek yok dıyemedı.Sımdı evde ıkı tane hırka ve yelek ormus. Gecen de komsular soruyo neler aldın torununa dıye. O da suklum puklum ananesı herseyını almıs saolsun ben bı tek hastane cıkısına benzer 4 parca bısı aldım dedı. Kendı annem seyahat setını aldı otokoltugu bebek arabası. O da besıgını de ben alıyım barı dedı.Şükür yıne saolsunlar.

Kayınvalideler göçmen. İlk doğumda kızım oldu bana bilezik taktılar. Annemlerde bebeğe ata takmışlardı. Herif bişiy almamıştı.
İkinci oğlandı kaynanadan bişiy görmedik. Annemler gene ata taktıydı. Herif gene bişiy almadı

bizde kız tarafı bebeğin her şeyini yapar (ilk doğan) hatta beşiğine varana alırlar. biz eşimle yatak ve dolabı aldık annemler kıyafetlerini, bebek malzemelerini aldılar. hatta dayımlar bebek arabası, buhar üfleyicisi gibi aletler aldı. görümcem ve eltim kızımıza örgüler ördüler. kayınvaldemler yapmak istediler ama bizdeki adeti söyledim. (kayınvaldem 70 yaşında da) herkes altınını taktı. yani çiçeğiyle takısıyla herkes herşeyi yaptı. BENİM EŞİM bana da kızımıza da o kadar söylememe imalarıma karşın hiçbir şey TAKMADI geçenlerde de ima ettim geç değil tak diye. ki anneye bir tane PIRLANTA TAKILIR hediye olarak bizde pırlanta anneye baba tarafından takılması gerekir. aslında normal bir altın yüzük de benim için olur :) nerdee!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…