• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğumdan sonra kayınvalideniz..

canım anornallık yok bursada kayınvalıdeler anneye hedıye alırlar bebeği bir sey takmazlar.
kayınvalıdemler bana bilezık yapmışlardı
annem hem bana hemde oğluma almıştı
ama her yerde adetler farklı oluyor canım

bana eşim bişey almadı :(. kayınvaldemler bebeğimize 2 çeyrek altın taktı hastane çıkışı bornoz 2 tane yelek 1 tane hırka 2 takım kıyafet 2 tane çıtçıtlı body 1 tane pijama aldı. eltime inci kolye takmışlardı ama bana takmadılar aynı inciden bana el öpme hediyesi takmışlardı düğünden sonra. annemler bebeğime künye taktılar banada burma bilezik aldılar ayrıca bebeğimizin bütün masraflarını karşıladılar odasından küvetine şampuanına kadar aklınıza gelecek herşeyi aldılar.

bizdede bebeğe takarlar benim kaynanam taktı gözüme soka soka
zatn bebeğe diye almamış kaynatam ölmüştü 1 sene önce o hep derdi gelinimle kızma tarla parasıyla bilezik alacam derdi onlarda o tarla parasını yediler bize vermediler
oda bişey uydurdu nagihan kuyumcuda düğünüm olurken kendi küpelerimi bozdurmuştum para yetmiyor diye 6sene geçmiş üstünden yeni aklına gelmiş içinden çıkmamışta güya oun için almış sonra aldığı küpeleri beğenmemişeler görümcem git altın al kedisi alsın ne istiyorsa diye artık bebeğe takı takmış oldu

K.validenin içinden gelirse yapar. Ben oğlan doğurdum, k.perim ve k.validem bebeğe altın taktılar. Eşim hem bebeğe altın yaptı, hem de bana netbook aldı.

bende ilk defa duyuyorum daha neler bebeğe takılır ki illada altın takılısın diye bi kaide yok bi hediyede alınabilir insanların durumuna bağlı aman takmadı diyede sorun yapmam

bizde de yoktur anneye hediye yapılması aman kimse hediye yapmasada sadece huzur verse bana dünyalara değerdi kimsenin yapacağı hediyede gözüm yok emin olun huzur daha önemli tabiki gönül almadır ama ben artık sadece lafla sözle iyilikle gönlüm alınsın istiyorum

walla ben nazlı gelindim :) kayınvaldem pırlanta kolye eşim beşi bir yerde annemde altın zincir taktı kayınpederim de cumhuriyet altını :)

Daha önce okuduğumda bazılarının eşlerinin ,kayınvalidesinin bir sürü takı taktıklarını söylediklerinde abartıyorlar diye düşünürdüm.Ben Rize'liyim.Bizde sadece bebeğe takı ve masrafları karşılanır.Ancak eşimin ailesi Bursa'lı.Kayınvalidem bana 5'i bir yerde taktı.Kızlarına bilezik takmış.Erkek çocuk doğuranlaraymış.

benımkayınvalıdemler bana altın takmayı bırak duğunun ertesi günü takılarımı almıştı kendıne hedıye etti benım takılarıkaydirigubbakcemile3

valla benim bildiğim bebeğe takılır. ama babanın canı ister bütçeside el verirse anneye hediye yapar diye biliyorum...

benimde kayınvalidem saolsun oğluma künye yaptı banada kelepçeli bilezik taktı saolsun kocacım hiçbişey almadı aklına gelmedi healde mart ayında tekrar doğum yapcam belki ozaman alır

kızlar benım ablamın kayınvalıdesı hem bebege hemde ablama bılezık takmıstı, ama benım kayınvalıdem ılk torunları olmasına ragmen hıcbırsey takmadılar hala uhde dir ıcımde, bızde gelıne bılezık takılır tabii ımkanlar dogrultusunda bende ımkanları oldugunu bıldıgım ıcın cok kırıldım

benim annemler bebeğe yarım altın ve beşik kıyafet vs. aldılar kayınvaldemlerde bebeğin arabası oto koltuğu kıyafet vs aldılar doğumda bana bilezik taktılar ama öyle kola takılcak cinsten değil hediyelik tarzında bişey bebeğede bişey takmadılar eşimde bana pırlanta yüzük aldı gerçi taksitini beraber ödüyoruz çünkü bende çalışıyorum:1:

kızlar konu doğru yerde mi bilmiyorum..sadece mrak ettiğim bi konu var..
doğum yaptığınız zaman kayınvalideniz veya anneniz size hediye veya altın taktı mı?
bizde normalde geline takı takılır ama eşim laf olupda şakasına annen hazırlıklara başladı mı dediğimde ne hazırlığı dedi.bende böyle böyle deyince bana hiç öyle bi beklentin olmasın bizde öyle bişey yok dedi..
bende sizlerdeki durumu merak ettim..

Merhaba genç anneler ve anne adayları...

Ben de kayınvalideyim. İkiz oğullarım ve ikiz gelinlerim var. Şimdi de hayırlısıyla bebeklerimizi bekliyoruz. Bir gelinim 7 aylık, diğeri 2 aylık hamile.

Hediyeleşmeyi adete bağlamamak gerektiğini düşünüyorum. Torunlarım için hazırlık yaparken, iki gelinime de içimden geldi beğendikleri bileklik, kolye ve küpeden oluşan günlük bir mini set aldım. Alınır alınmaz diye kural yoktur. Bazen maddiyat bazen de karşındakine verilen değerden kaynaklanır. Bazen de görenek söz konusudur. Mesela benim gelinlerime herşeyinizi kendi anneniz yapmak zorunda demişler, onlar da üzülmüşler:) Bunun kuralı mı olur kızlar, el birliğiyle hep beraber yaparız deyince çok mutlu oldular.

Size tavsiyem, bütün enerjinizi doğacak bebeğinize saklayın çoook ihtiyacınız olacak. Hediye vs olsa da olur, olmasa da. Allah sağlıklı doğum, sağlıklı ve hayırlı bebekler nasip etsin.Hepinize sevgiler.

Son düzenleme:
Bu biraz da maddi durumla, içten gelmesiyle veya gelin-kaynana yakınlığıyla alakalı bir şey.. Benim bildiğim bebeğe altın takılır, anneye ise yine altın veya bir başka hediye alınır, mesela hastanede giymesi için lohusa geceliği veya terlik gibi..
Benim kayınvalidem bana bilezik taktı, kayınpederim de bebeğe altın taktı...

benim kayinvaldem bana 22 ayar çok şık bir set taktı
kızımada hem babannesi hemde dedesi birer tane bilezik taktiler doğumda

geline takı takılması adet değildir ya hediyedir bence
kayınvalidem bana bilezik kayınpeder bebeğe künye kaynım cumhuriyet eşimde kolye almış
kayınvalidemle aramız hiç iyi değildi bebek onu 90derece döndürdü bebeğe bile yapmazlar diyodum hediye umrumda değil gerçekten bana ve bebeğe çok iyi bakıyo benden beter uykusuz ve hasta üstelik beni her gidişimde şaşırtıyo
emzirirken sırtım ağrımasın die masaj yaparken şok geçirmiştim

ah ah ne kaynanana kayın peterler varmış beeeeeeeeeeeeee peh peh pehhohaoldumsmileohaoldumsmile

Back