Doğumdan sonra kayınvalideniz..

bizde anneye yalnızca annesi ve kayınvalide ve eşi hediye takar..
eş dost sadece bebeğe..
hasetliklerinden bana takmadılar
zaten düğün sonrası ve doğum sonrası eş dostlarının verdiği hiç bir hediyeyi iletmediler
yada eş dostları yok kimse tarafından sevilmiyorlar
her iki durumda da acıyorum

Benim eşim bilezik kayınvalidem cumhuriyet altını taktı birinci doğumda ikincide de altın künye. Bu kişiyede bağlı bir şey benimkilerle diyaloğumuz çok iyi. Allah razı olsun.Ama herkes böyle değil.

annem bana burma bilezik, kızıma isminin yazılı olduğu künye taktı, aynılarını abimin eşine de yapmıştı.
kayınvalidem kızıma tulum almış bana da bilezik taktı.
eşim de doğum hediyesi olarak beğendiğim bileziği almıştı daha hamileyken.

istege baglı bır durum bence kırılıp kusme boyle bısey yapmazlarsa bebege takılması daha mantıklı

benim kayınpeder eltim doğum yaptığında iyisinden bilezik,kayınvalidem tam altın,biz bebeğe künye ve çeyrek altın taktık.Bana ne yaparlar takarlar mı bilmem ama takmazlarsada kendileri bilirler.eşim elinde olursa benim herşeyimi alır zaten,Allah onu başımdan eksik etmesin.

ay ay okuyunca konuyu bi hoş oldum valla.... bırakın hediyeyi benim sevgili kayınvalidem doğuma gelmeye bile tenezzül etmedi.doğum yaptım 1 hafta sonra 1 çeyrek ve bebeğe 2 pijama alıp geldi sonrada 2 ya sonra geldi daha sonrada oğlum 8 aylık olunca geldi daha daha sonrada 2 hafta önce yani oğlum 12 aylık olunca geldi...üstelik arabayla 45dk süren biyerde oturuyo yaaa.5 yıllık evliyim yeni düşündük bebek şimdi oldu ne var sanki bunda demi... kayınvalidem herdefasında niye yapmıyonuz yapında sevelim,sen çalışıyon ben bakarım işimin adı ne der dururdu.aslı astarı yokmuş of of.Allah muhtaç etmesin

benimkiler sağolsun koskocaman bir hiiiiiiççççç taktılar. annemler oğlana tam altın taktı, zaten herşeylerini annemler aldı oğlumun, ablam bebek arabasını aldı bi de çeyrek taktı. bana takmadılar bişey ama istemezdim zaten, yaptıkları yeter. Allah onlardan razı olsun.

İki bebeğime de altın taktı kayınvalidem. Annem ise altın takmadı ama onun yerine bebeğin karyolasını aldı. Şifonyerini aldı. Yorganı yastığı, nevresimi falan düzdüğü çeyiz de cabası Altından daha değerli:)

Son düzenleme:
Benim eşim bilezik kayınvalidem cumhuriyet altını taktı birinci doğumda ikincide de altın künye. Bu kişiyede bağlı bir şey benimkilerle diyaloğumuz çok iyi. Allah razı olsun.Ama herkes böyle değil.

Diyalog da iyi maddi durumda iyi herhalde.:)
Allah daha çok versin

Kayınvalidem bana bilezik Elif'e de büyük altın taktı.
Görümcem Elif'e bilezik taktı.
Eşim set aldı.
Annem bana kolye Elif'e de altın taktı.Ayrıca bizde adettir. İlk çocuk olunca gelinin annesi çocuğun odasını yapar.Annem sağolsun neredeyse tüm kıyafetlerini, beşiğini ve bilimum ihtiyaçlarını çıldırmış boyutlarda abartsıyla aldı :)

Biz de adet hem bebeğe hem de 9 ay onu taşıyan anneye yapılması. İllaki maddi değeri olacak diye bişi yok. Ama kayınvalidenin durumu olmasa bile bi demet çiçek alsa bi teşekkür etse geline o bile yeter.

Bızde de oyle.Anneye bılezık ,bebege kucuk altın vb takılır.Kız erkek onemlı degıl. Zaten kayınvalıdeme sorsan hıc adetlerı yok.Mevlıt bıle yapmıcak yanı.Buyuk anane bızde kunye yaptırır bebege,kaynana ve anne bılezık takar.Kaynanam da ılla kunye alıcam ben dıyo.Ben de ıcımden aman ne alırsan al dıyorum

bu kadar mı olur benım kayınvalıdemde mevlut yapmayım dıye elınden gelenı yaptı tabıı annem annanem falan herseyı hallettı mevludumu yaptılar kayınvalıdemde mısafır gıbı geldı herkesten once kactı gıttı, ınsan ıcınede cıkmadı zaten ben cocugu uyutayım dıye ıcerıye bır kactı tam 3 saat cocugu ayagında salladı

Eskisehirliyim bizde doguran kadina sadece annesi ile kocasi hediye verir, kayinaile bebege imkanlar dahilinde ama bolca altin yapar. 8 aylik hamileyim, gecen gun kayinvalidem bebege ne yapayim, bilezik olmaz herhalde bilezik kadar sari lira (resat altininin kucugu galiba ve nefret ederim) yapayim dedi. Ben de siz bilirsiniz dedim. Dugunde de ne yapayim demisti, gene siz bilirsiniz demistim. 4 tane tingirdak taki bilezigiyle yerlere goklere sigdiramadigi bir besibiryerde takti, hepsinden nefret ettim. Daha dugunde gelinligimi yirtarcasina yolup aldi. Evine gittigimde arada bir bozdurmadim haberin olsun diye gozume seriyor, her firsatta da cok aldik cok ettik hikayesi yapiyor. Hic tarzim olmadigi hic alakam olmadigi halde sirf millet satilmadigini gorsun diye bayramlarda giydigim kot ve kazagin ustune takayim diye zorluyor. Yalniz allah var bebek mobilyasi ve araba icin 2000 tl vermisti. Yani bizimki pek sakinmiyor ama kendisine minnet duyalim lafini sozunu etsin istiyor.

Annemler ablama ilk dogumunda taki (neydi hatirlamiyorum) ikinci dogumunda ev esyasi hediye etmislerdi. Bebege de bolca kiyafet vs. ile tam altin yapmislardi. Bana ne takacaklar sormadim, cok yaslandiklari ve zevklerine guvenemedikleri icin birsey alamadilar ama altini saglam yaparlar diye tahmin ediyorum. Esime de taaa ilk evlendigimizden beri dogumda birsey hediye etmesi gerektigini empoze ediyordum:))) Saka bir yana pirlanta cok severim, esim de elinden geldigince beni mutlu etmeye calisir, her birsey alacak oldugunda cocuk dogurayim o zaman alirsin derdim. Bakalim takacak herhalde birseyler.

valla anneye eşi bebeğe ananeler babanneler takar da biz de kayınvalde tarafı daha bir çöp takmadı:) annem bilezik amcam ve amca kızım birer lira taktılar... arkadaslar bile getirdiler de kayınvaldeciğimlerden daha tık yok:)

Aynen canım.Benım burda tanıdıgım yok,zaten e.. nın de teyzelerı ablası gelemez uzaktalar calısıyorlar dedi. Yapsak yapsak mahalleden 7-8 kısı cagırır okuturuz bı kuran dedı.Zaten senın ancak bu odada 7-8 kısı sıgar dedı.Ki kendı evı kalorıferlı evını acıp yapabılır aynı apartmandayız.Benım kendı annemın tarafı boşnak bebek mevlıtlerı onlarda dugun gıbı olur.Anne kuafore gıder,beyaz saten gecelık gıyer,anne ve bebek yatagı suslenır kapı ve oda suslerı takılır,bebege mevlıt kıyafetı gıydırılır,gelınlıge benzer.Buyuk mevlıt olur,Ardından teyp acılır herkes kurtlarını doker Annem kayınvalıdeme sen burda kımı cagrırsan cagır,ben de gelırım tabı kardeslerımle ama ben de memlekette mevlıt yapıcam ayrıyetten deyıp adetlerı saydı.Kaynanam da atladı e burda yap o zaman o mevlıtı dedı.Annem de 7-8 kısı ıcın koca mevlıt yapamam,benım kendı esım dostum dolu hepsı buraya gelmez zaten dedi.
Gecen gun de kaynanam esıme dıyo zederdı memlekette de mevlıt yapacakmıs.Esım de yapacak tabı annesının ılk torunu nasıl ıstıyorsa yapsın hatta ben haftasonu yapsın da ben de gıdeyım ıstıyorum anne dedı.Ardından kaynanam e saclarını da yaptırcaklarmıs,bı de saten gecelık gıycekmıs dedı sankı esım laf edıcek gıbı.Esım de gıyerse gıycek dedı. E gecelık de alıncak o zaman dedı.Alla alla anne ıs gecelıge kalsın dedım ben de. Zööönnnk destek bulamadı kımseden.

bizdede anneye bilezik falan takarlar kayınvalidede takar annede takar eşide takı takar ayrıca bebeğede künye falan takılır ama bizim kayınvalide sanmıyorum bana bişey takacağını ancak bebeğe küçük altın falan takar heralde onuda herkese göstere göstere sanki dünyada torununa küçük altın takan bi kendisiymiş gibi gururla takar heralde :))

benim k.valide eşime taktı,o doğurdu yaa

bu ne böyle yaaaaa aslan oğlumun tohumlarıyla oldu bu bebek der gibi çok komik hiç duymamıştım böylesini neler öğreniyoruz sen ne tepki verdin eşin falan karıma taksana anne demedimi

bana kayınvalıdem bılezık taktı bebege ceyrek takacakmıs ne zaman evıne gıttıgımızde...bu bayram takar artık:)

aaa evet eş de takar esımde guzel bır kolye aldı..ama kaynanam kıskanıp ben 3 tane dogurdm bırsey takan olmadı dedı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…