Doğumdan sonra kayınvalideniz..

konsol

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2010
130
0
96
İstanbul
kızlar konu doğru yerde mi bilmiyorum..sadece mrak ettiğim bi konu var..
doğum yaptığınız zaman kayınvalideniz veya anneniz size hediye veya altın taktı mı?
bizde normalde geline takı takılır ama eşim laf olupda şakasına annen hazırlıklara başladı mı dediğimde ne hazırlığı dedi.bende böyle böyle deyince bana hiç öyle bi beklentin olmasın bizde öyle bişey yok dedi..
bende sizlerdeki durumu merak ettim..

İlk defa duyuyorum geline altın verildiğini...
Ne takılırsa bebeğe takılır..

bebeğe altın takılabilir anne kayınvalde eş dost ama anneye eş takar diye biliyorum altın bilezik yüzük kolye gibi bir hediye olabilir ama tabi imkanlar doğrultusunda ama kayınvaldeninde taktığını duymuştum geline bazı yörelerin adetlerinde ama icraatte hiç görmedim

bebeğe takılır diye biliyorum bende kayınvalidem kızıma bilezik takmıştı annemde küpe bana sadece eşim doğum hediyesi almıştı

bazı yerlerde gelinede takılır özellikle erkek bebek doğurmuşsa aslında adet olarak değilde hediye olarak bize bebek verdin deme gibi bişidir bu
benim kaynanam beni bırakın oğluma bile bişi takmadı 17 senelik eski bir bebek çantası içinede kızının oğlundan kalam bikaç zıbın falan koyup geitrdi bende kabul etmedim
bence eşin öle deiyse pek bişi beklem bekleyiş içnde olurda bişi getirmezlerse daha çok üzülürsün eşin alır belki benim eşim bana bilezik almıştı

sizde anormallik yok, bizde de kız doğurursan yüzük, erkek doğurursan bilezik aınırmış eskiden:)))

bizde de olmadı öyle bişi ama eniştem ablama bilezik takmıştı doğum hediyesi, kaynanası da sanırım taktı bişi ama ne oldunu tam hatırlamıorum...
ben eşime sölemedim bişi, onlar da eşim de takmadı
:)

valla bnde alınır dıye bılıorum gelınede bışey takarlar bebeğede ama benım kaynanam oğlumakunye taktı fıyatını söyleyerek..bana ne kaynpederım nekaynanam nede kocam bışey hedıye etmedııı....

ay benim eşim hiç bilmez böyle şeyleri illa söylicem... ozaman da bi önemi kalmıo ki...

eşim zaten alıcak hatta istediğin özel bişey var mı diye sordu..
ama ne biliyim yani kayınvalidede annede bi jest yapmalıdır bence...
gerçi bende zaten bu zamana kadar sevgili kayınvalidemden bişey görmedim

Banada kayınvalidem yarım altın takmıştı,kaynımda yüzük almıştı..Yani o kişinin adetlerinde varsa daha doğrusu kayınvalidenin içinde varsa takar..

Adet mi bilemiyorum ama kayınvalidem bana inci set yaptırdı doğumumda ben inciyi seviyorum diye.Kızımada kayınpederimle ikisi birer yarım altın taktılar onun haricinde kızıma aldıkları ve şu an hala yaptığı masraf hariç.
ama yapmasaydıda canı sağolsun derdim,benim ona saygım malla mülkle değil kişiliğiyle ilgili.

bizde bebeğe takılır..ama eşim doğum hediyesi güzel bi kolye ve küpe seti almıştı...

Akrabalar bebeğe eşi anneye sanırım.3 ay önce yeğenim doğum yaptı öyle yaptık biz bebeğe aldık hediye eşide anneye adı

bizde doğum yapan anneye eşi alır doğum hatırası olarak..
diğer kişiler bebeğe alır ne alacaksa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…