Doğuma Hazırlık doğumdan sonra işe devam mı veda mı??

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Bende çalışıyorum ve bana kalsa bebiş doğduktan sonra en az 2 yaşına kadar bakmak ama çalışmak durumundayım - ev almayı düşünüyoruz ve bu durumda çalışmak zorundayım.

Bebek kreş yaşına gelince bende tekrar çalışma hayatına dönerdim ama maalesef...

Sağlık olsunda, herşey olacağına varır diye düşünüyorum - yada kendimi avutuyorum :)

aynen canım ya....

içim parçalanıyor nasıl bırakıp gideceğim bebeğimi ben:KK43:

annem gelecek ama kadıncağız da çok yaşlı, anneme de kıyamıyorum:KK43: ben bakarım diyor ama içim hiç rahat değil.CADIARZU
hem her şeyine birebir tanık olmayı da ne kadar isterdim! Allahım işlerimizi yoluna koy nolur:KK43:
:sinifsinif:

amin:Saruboceq::teselli:

bu konu benimde kafamı karıştıran bir konuydu. ben hemşireyim, 3 yıldır iş hayatındayım ve iyi bir okulda okul hemşireliği yapıyorum. sağlık sektöründe çalışan bir dolu arkadaşıma göre o kadar avantajlı bir durumdayım ki, işi bırakmak düşünebileceğim en son şeydi. bebeğim mi işim mi diye düşünecek olursam bebeğim işimin önüne geçecek gibi geliyor. çok şükür durumumuz fena değil. ama doğuma kadar ne olur bilemiyorum hele bu krizde... allah yardımcısı olsun herkesin. şartlar uygun olduktan sonra hayatı zorlamanın, zorlaştırmanın gereği yok bence. o yüzden bebeğimi kreş yaşına 2 yaşı yeter herhalde getirip iş hayatına geri dönmeyi düşünüyorum allah kısmet ederse...

bir kitapta okumuştum.. insanlar planlar yapıyorlar, planları alt üst olacak diye fedakarlık yapmıyorlar. ama hayatlarını altının üstünden güzel olabileceğini düşünmüyorlar gibi bir şeyler yazıyordu. hayırlısını Allahtan dileyelim...

bu konu benimde kafamı karıştıran bir konuydu. ben hemşireyim, 3 yıldır iş hayatındayım ve iyi bir okulda okul hemşireliği yapıyorum. sağlık sektöründe çalışan bir dolu arkadaşıma göre o kadar avantajlı bir durumdayım ki, işi bırakmak düşünebileceğim en son şeydi. bebeğim mi işim mi diye düşünecek olursam bebeğim işimin önüne geçecek gibi geliyor. çok şükür durumumuz fena değil. ama doğuma kadar ne olur bilemiyorum hele bu krizde... allah yardımcısı olsun herkesin. şartlar uygun olduktan sonra hayatı zorlamanın, zorlaştırmanın gereği yok bence. o yüzden bebeğimi kreş yaşına 2 yaşı yeter herhalde getirip iş hayatına geri dönmeyi düşünüyorum allah kısmet ederse...

bir kitapta okumuştum.. insanlar planlar yapıyorlar, planları alt üst olacak diye fedakarlık yapmıyorlar. ama hayatlarını altının üstünden güzel olabileceğini düşünmüyorlar gibi bir şeyler yazıyordu. hayırlısını Allahtan dileyelim...

amin canım tabiki hayırlısını diliyoruz öncelikle.
yani bebeklerimize annemiz kayınvalidemiz bile baksa mutlaka hayatımız zorlaşacak, birçok şey değişecek, düzenimiz değişecek birkere bunlar bir yana..bebeklerimizi görünce zaten bu konudali tereddütümüz direkt ortadan kalkacak eminim..arkadaşlarımda böyle söylüyor.evet işimizden de vazgeçmek kolay değil uzun yıllardır çalışıyorum çokda memnunum ama hem bebeğimin bakımıyla ilgili net birşey yok ortada annem uzak kayınvalidem de öyle ve henüz bana bir çözüm önerisi de sunmadılar açıkçası zaten annem rahatsız ama kayınvalidemden de ses çıkmayınca eşimle karar verdik bırakıyorum.hem zaten bebeğimi görünce onu bırakamayacağıma eminim.
yeni doğum yapan bir arkadaşım var hamileyken işten ayrılmıştı, çalışıyor olsan bırakabilir miydin diye, o kadar küçük ve o kadar sana muhtaçki bırakamazdım kesinlikle diyor.ayrıca annesi çalışan bir arkadaşım var o da kesinlikle bırakma diye her seferinde söylüyor, sürekli bu eksikliği hissetmiştim okuldan bomboş eve gelip hazır yemek bulamamak çok dokunurdu diyor.yani ben karar verdim ama şuan işten ayrılacağım için açıkçası üzülüyorum ama geçecek, bebeğim gelince dünyam değişecek biliyorum.az kaldı zaten alışacağım bu duruma.inşallah hepimiz için hayırlısı olsun.

X