Doğuma Hazırlık doğumdan sonra işe devam mı veda mı??

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

SiBeL

oğlum ve kızım herşeyim
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2009
516
9
merhaba anne adayları,
bu konu daha önce açıldı mı bulamadım.buraya açıyorum o yüzden.
çalışan bir anne adayı olarak size sormak istedim.
doğum yaptıktan sonra işe devam etme zorunluluğu gerçekten olmayan anne adayları işe devam etmeyi düşünüyor musunuz, yoksa işe veda edip bebeğinizi kendiniz mi büyüteceksiniz?
biraz göreceli bir soru oldu ama durumu şöyle özetliyeyim;
ben işimden memnunum, kariyer olarak, ortam olarak asla ayrılmayı düşünmediğim bir yerdeyim şuan.yalnız kendimi bildim bileli bebeğimi hep kendim büyütmek istemişimdir.
zaten annem ve kayınvalidem bana uzak, bakabilmeleri için fedakarlık edip bende kalmaları gerekmekte.bakıcıya ise eşimle şiddetle karşıyız.hem bebeğimi kendim büyütmek istiyorum, hemde işten ayrıldıktan sonra kendimi boş ve gereksiz hissetmekten korkuyorum.bu konu kafamı çok meşgul ediyor.yasal iznimin başlamasına 1 ay 10 gün kaldı ne yapacağımı bilemiyorum arkadaşlar :gitme: mafoldumben

ben işten ayrılanlardanım aslında çalışmak zorundaydım ama malesef kızımın sağlık sorunları yüzünden çıtıö işim evime yakındı ve annem bakıyordu ama şimdi sorsan maddi sıkıntı hariç iyiki çıkmışım işten diyorum onunla vakit geçirmek çok güzel herşeyiyle ilgilenmek inan kimse annen dahil senin gibi bakamaz bebeğine ben bunu bizzat yaşadım gördüm eğer çalışma zorunluluğun yoksa bırak derim

başka bi topictede yazdığım gibi milyarlarca borcumuz var ve evimiz kira..buna rağmen bıraktım çalışmayı...öğretmenim ben,belki evde özel ders falan veririm..evet,çokkkkkkkkk maddi sıkıntımız var ama bebeğimin gözümün önünde büyümesi apayrı bişey,kendini işe yarar hissediyorsun merak etme....bencede maddi olarak bırakabiliyorsan bırak....

daha doğuma cok var ama,
bebişim olunca calısmayı bırakıcam
bebeğe annesinden baska kimse güzel bakamaz

bende zaten hamileliğimin 4.ayında bıraktım çalışmayı.riskli geçirdiğim için hamileliğimi..
şimdide çalışmıyorum..
ben anlaşmalı ayrılmıştım şirketten ssk mı ödüyorlardı sonra kriz dolayısıyla ödeyemeyeceklerini söylediler.tüm çıkış işlemlerimi yaptım.
ozamanda ısrarla söylediler doğumdan sonra gel dediler,şiimdide ısrarla arıyorlar.ama ben araç satıştayım.ve şu an çalışma saatleri dolayısıyla dönemem..
bunu belirtiyorum ne zaman hazırsan o zaman gel diyorlar..
bakalım ama en azında 1.5 yaşına gelene kadar evde oturucam belkide 2 sene.bilemiyorum

valla ben 6+6 haftalık hamıleyım esım sımdden bakıcı bakalım dıyor ama ben asla ızın vermıcem kaynana dahıl kımseyı ıstemıyorum bebegıme kendım bakacagım ama hamılelegımın sonuna kadar bı sorun olmadıgı surece devam etmek ıstıyorum bencede yavrumuza bızden daha ıyı bakan olmaz annesı varken neden bı baskası baksınkı bebeklerımıze

bu herkes ıcın degıskenlık gosteren bır durum
ama bır bebege annesınden daha ıyı kımse bakamaz bu tartısılmaz bıle

ben ısımın yakınlıgı ve cok rahatlıgı yanı ıstedıgım zaman cocugumun yanına gıdebılmem
6 ay boyunca gunde ıkı kez emzırmeye gıtmem sabah gec gelıp aksam erken cıkmam gıbı durumlarda calıstıgım ıcın
ve annemın cocuguma bakması ve lutfen calıs dıye ısrar etmesı uzerıne ıse dondum
donerken de ısıme gelmezse bırakır gelırım dıye gıttım hep ıse ve bırakmama gerek kalmadı
annem ogluma bır duzen oturttu benım evde oldugum saatler cocugum hep benım yanımda ve uyanıktı
benım cıkacagım saatlere uykusunu denk getırdı vs,
bugune kadar geldık
allahtan bır saglık sorunumuz olmazsa devam edıyoruz bakalım sımdılık

Henüz anne olmadığım için mi bilmiyorum ama ben işimi bırakmazdım. Sonuçta hayatın neler getireceği belli olmaz. Şimdi işi bırakır da 40'ımdan sonra kendi ayaklarım üzerinde durmam gerekirse o yaşta iş bulmak çok zor olur. Bu biraz doğmamış çocuğa don biçmek gibi biliyorum ama herşeyi düşünmek lazım. Henüz 5 aylık evliyim ve 1 yıl sonra ben de bebeğim olsun istiyorum ve aklımda olan 4 ay doğum izni ve 1 yıl ücretsiz izinle bebeğime 1,5 yaşına kadar kendim bakıcam ve sonra işime dönücem. Haklısınız bir çocuğa annesinden daha iyi kimse bakamaz ama benim annem de çalışıyordu ve ben bunun eksikliğini hiç hissetmedim

ben 11 gun önce doğum yaptım,iznimeylülde bıtecek öğretöenım,ama 1 yıl ucretsiz izin alıp en azından yıl kendım buyutmek ıstıyorum arkadan yaz tatılı 1,5 yaşına falan gelecek ınşallah.ama tamamen bırakmayı düşünmüyorum.

ben 11 gun önce doğum yaptım,iznimeylülde bıtecek öğretöenım,ama 1 yıl ucretsiz izin alıp en azından yıl kendım buyutmek ıstıyorum arkadan yaz tatılı 1,5 yaşına falan gelecek ınşallah.ama tamamen bırakmayı düşünmüyorum.

canım ne güzel çözüm bulmuşsun, umarım dilediğin gibi gelişir herşey.bebeğine de sağlıklı, mutlu ve başarılı bir hayat diliyorum, Allah analı babalı büyütsün, darısı başımıza..

arkadaşlar bir türlü karar veremiyorum bende.gönlüm işi bırakmaktan yani tabii ama sonra özlemekten korkuyorum işimi.herhalde bebeğimi kucağıma aldıktan sonra böyle düşünmem ama bilemiyorum çok kafamı karıştırıyorum bu konu :sinifsinif:

ben de tüm izinlerimi kullanacağım en büyük isteğim doğumdan sonra çalışmamak annemler başka şehrde oturuyor benm yanmda kalacaklar ama nereye kadar? kayınvalidem sağlık sorunları nedeniyle gelemez üstelik çok da yaşlı. annem de oldukça yaşlı. hiç içim elvermiyor ama annem bakacak işte. ben de bebeğim 10 aylıkken filan çalışmaya tekrar döneceğim sanırım umarım gerek kalmaz :KK43:
evden yapabileceğim ya da daha esnek saatli bir işim olsaydı hem çocuğuma bakar hem de çalışırdım hep bunu istedim ama kısmet.
çocuğun tüm zamanını alacak zaten, bence de şart değilse çalışma...

ben de tüm izinlerimi kullanacağım en büyük isteğim doğumdan sonra çalışmamak annemler başka şehrde oturuyor benm yanmda kalacaklar ama nereye kadar? kayınvalidem sağlık sorunları nedeniyle gelemez üstelik çok da yaşlı. annem de oldukça yaşlı. hiç içim elvermiyor ama annem bakacak işte. ben de bebeğim 10 aylıkken filan çalışmaya tekrar döneceğim sanırım umarım gerek kalmaz :KK43:
evden yapabileceğim ya da daha esnek saatli bir işim olsaydı hem çocuğuma bakar hem de çalışırdım hep bunu istedim ama kısmet.
çocuğun tüm zamanını alacak zaten, bence de şart değilse çalışma...

teşekkürler şekercik,

inşallah çalışmana gerek kalmaz seninde.doğumdan sonra belki bazı fikirler geliştirebilirsin evden belki internet üzerinden yapılabilecek bir iş olabilir bilemiyorum tabi ama düşünmek lazım hem hobi hem maddi olarak katlı olur.hayırlısıyla doğum yapalımda Allah yardım eder inş bizlere..

henüz çocuğumuz yok, ama olunca kendim büyütmek istiyorum.
zorlanmamak için doğuma kadar, kenara para koymayı düşünüyoruz zaten.
2-3 sene ara veririm ya da yarı zamanlı bir iş yaparım. o anki durumumuza bağlı.

Ben işimden de olmak istemiyorum bebeğimden de bazı durumlar var karışık olan eğer onlar yerine gelirse çalışmaya devam edicem ama tabi en az altı ayı evde geçirmeyi düşünüyorum , bizim de maddi olarak benim çalışmama ihtiyacımız var ama en az 6 ay hhiç bir şey umrumda olmayacak ... Sonrasında ise bebişimin ihtiyaçları için ve de onun daha iyi şartlarda büyümesi için çalışıcam ....

bende senin gibi yapacagım zeytincim dogum iznimden sonra ücretsiz izin isticem evde durabildigim kadar durmaya çalışıcam sanırım en fazla bebegim 6-7 aylık olana kadar sonra işe devam edicem bebegime daha iiyi bir gelecek için

benim ücretsiz izin gibi bir şansım olsaydı keşke ama şirket 4 ay dışında izin vermiyor
4 ay zamanda bana çok az geliyor.bebeğimi bırakıp işe gidemezmişim gibi geliyor.ne yapsam nasıl yapsam çok kararsız bir durumdayım.Allah hepimiz için hayırlı olanı nasip etsin, hayırlı olana yönlendirsin inş..

ben henüz hamile değilim seneye düşünüyoruz. Ev eşimin ailesinin kira ödemiyoruz. Borcumuz harcımızda yok ama yine de bebek olduktan sonra çalışmaya devam etmeyi düşünüyorum. Doğmadan iki üç ay evvelinden işten ayrılıp doğduktan sonrada bir sene felan çalışmayacağım. Bu arada açıköğretim okuyorum üniversitem bitmiş olacak. Eşim üniversitede kimya hocası bende üniversitede sekreterim şu an. Okul bitince de işçi kadrosuna geçeceğim çıkış saatlerimi çok geç değil zaten öğle tatillerimizde uzun o yüzden öğle tatillerinde de eve gidip gelebilirim. Bakıcıya brakacağım bir süre kayınvalidem rahatsız ve yaşlı annem şehir dışında yaşıyor mecburen öyle olacak ama 3 yaşında da üniversitenin kreşine yazdırcam gözümün önünde olacak. Sonuç olarak onların bebekken bize ihtiyaçları olabilir ama büyüyüp çevre edinmeye başlayınca gözleri anneyi görmüyor bile bir kenara itiliyorsunuz. Ayrıca çocuk bakmak ev işleri dışında da işe yaramak istiyorum kendi ayaklarımın üzerinde durabilmek. Mazallah eşime birrşey olsa bir yaştan sonra nerde nasıl iş bulur, çocuğuma bakarım diye düşünüyorum. O yüzden baştan ekonomik olarak rahat olmak istiyorum kaygısızca çünkü bu zamanda paraya ihtiyaç var iyi bir okul eğitim için. Hem uzun zaman değil kaliteli zaman önemli olan. Bunu da sağlayabileceğimi düşünüyorum.

çalışıyorumm................-tatlicadiarzu-

kim istemezki evde oturup bebişine bakmayı
ama herkesin imkanları farklı:uhm:

çalışıyorumm................-tatlicadiarzu-

kim istemezki evde oturup bebişine bakmayı
ama herkesin imkanları farklı:uhm:

aynen canım ya....

içim parçalanıyor nasıl bırakıp gideceğim bebeğimi ben:KK43:

annem gelecek ama kadıncağız da çok yaşlı, anneme de kıyamıyorum:KK43: ben bakarım diyor ama içim hiç rahat değil.CADIARZU
hem her şeyine birebir tanık olmayı da ne kadar isterdim! Allahım işlerimizi yoluna koy nolur:KK43:
:sinifsinif:

27+5deyiz...doğumumuz ekimde inşllh... öğretmen olduğum için ilk dönemi sorunsuz kapatıcam şubattan itibaren de hazırana kadar ücretsiz izine ayrılcam...ondan sonra da 2 ay tatil...prensesim de nerdeyse yaşına girmiş olcak...yaa küçücük bebek nasıl bırakılır da gidilir...ben kıyamam sanırım...

X