• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğumdan sonra göbek kalıyor mu?

Genetik yapı aslında. Kimisinde hiç kalmaz kimisinde kalır. Ama kimden duyduysam korse güzel toparlamış. Bir de sıkılaştırıcı jel+korse ikilisini beraber kullanıp güzel sonuç alanlar var. Bende biraz kaldı ama anormal bir göbek olarak değil yani. Hamilelikte 20 kilo almıştım ben. 10 kilosu 2 hafta sonra hemen gitti. 10 kilosu kaldı. Ben de vermek için bir sey yapmadım açıkçası yapsaydım kalmazdı belki. Kiloya bağlı da olan normal bir göbek görünümü var sahsen bende… kimi arkadaşım da 2-3 sezaryen olmasına rağmen dümdüz karınları var. Belli olmuyor bu

Eğer her zaman ince belli armut vücut tipliyseniz ve ailenizdeki kadınlarda da doğum sonrası göbek kalmamışsa genetik olarak bence kalmıyor ama zamanla iniyor. Benim 1 yılı geçmeden kaybolmuştu ama en çok rahatsızlık veren şey karın derisinin gerginliği yoktu ilk zamanlar böyle derim gevşemiş gibiydi. O da düzeldi şimdi ikinciyi doğuracağım bakalım 😄

geçen mart 3. sezeryan doğumumu yaptım..her doğumdan sonra korse giydim eminim ki faydası oldu 2 doğumda hiç göbeğim kalmadı..3. doğum sonrası tüp ligasyonu da yaptırdığım için ağrılarım çok olduğundan geç korse giydim bunda hafif bir göbeğim kaldı spor yaparım geçer amann( ne sporu bütün gün deli gibi koşturuyorum) dediğim az miktar göbeğimle mutluyum 😄ailem de genetik olarak göbekli olan sadece babam sanki 5 çocuğu babam doğurmuş gibi..

En korktuğum şey doğumdan sonra göbek kalıyor mu 😔
Vucut yapisiyla ilgili. Ben sezeryan olmama ragmen kalmadi. Ama ilk 4-5 ay vardi ve gevsekti. Oyle kalicak diye cok korkmustum. Sonra toparladi hamilelik oncesi haline geri dondu. Kimi sariyormus yada korse kullaniyormus. Bunun ise yaradigini soyluyorlar. Ben bilmedigim icin kullanmamistim. Oncesinde siki bir karniniz varsa toparlar.

Back