• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğumdan itibaren bebeğini mama ile besleyen var mı kızlar ?

Doğumdan beri sütüm az oldugu icin kullaniyoruz. Hipp cambiotic kullaniyoruz. Gaz sorunu ekstra yapmadi. Ama ilk 3 ay sab simplex gaz damlasi kullandik ve 3 ay dolunca biraktik. Uykusu masallah ilk gunden beri çok düzenli. Yedikten 1 saat sonra yatiyor. Gece ise acikinca uyaniyor. Yiyip yine yatiyor. Kilo alimi iyi. Doktorumuzun dedigi olcude kullandik. Emzirdigim icin bazi ogunlerde mama vermedik. Süt yoksa mama verdik. Süt dolmasi icin mama zaman kazandiriyor.

Doğumdan beri sütüm az oldugu icin kullaniyoruz. Hipp cambiotic kullaniyoruz. Gaz sorunu ekstra yapmadi. Ama ilk 3 ay sab simplex gaz damlasi kullandik ve 3 ay dolunca biraktik. Uykusu masallah ilk gunden beri çok düzenli. Yedikten 1 saat sonra yatiyor. Gece ise acikinca uyaniyor. Yiyip yine yatiyor. Kilo alimi iyi. Doktorumuzun dedigi olcude kullandik. Emzirdigim icin bazi ogunlerde mama vermedik. Süt yoksa mama verdik. Süt dolmasi icin mama zaman kazandiriyor.
Merhaba maşallah güzel gidiyor o zaman bebeğiniz 🥰
Ne zaman alarm kurup beslemeyi bıraktınız? Gündüz kendisi acıkıp uyanıyor ağlıyor ama gece bıraksam daha uyuyacak gibi ki birkaç kez alarmı duymamışım o da uyumuş beslenme saati geçmiş ☹️

Ne zaman alarm kurup beslemeyi bıraktınız? Gündüz kendisi acıkıp uyanıyor ağlıyor ama gece bıraksam daha uyuyacak gibi ki birkaç kez alarmı duymamışım o da uyumuş beslenme saati geçmiş ☹️
Gece onun uyanmasiyla beslemeyi tam 3. ay dolunca yaptik. Bazen 5 bazen 6 saatte uyaniyor. Gündüz 4e çıktı

Tecrübesizim ilk bebeğim.Mamayı yedikten sonra uykuya geçmekte sorun yaşıyoruz. Kundakta ellerini kollarını açmaya çalışıyor emzik veriyorum mesela uykuya geçer gibi oluyor ama emziği atıp gene huysuzlanıyor kısa bir süre sonra. Karnı mı tam doymuyor yoksa gazı mı oluyor anlayamıyorum. Bu süreçte de agzımız da aranıypr. 14 günlüğüz.
Bebekler doğum kilosuna ikinci haftada ulaşmasını beklenir. Eğer doğum kilosundaysa doyuyordur. Bebekler mama içip uyumasını beklemeyin her bebeğin mizacı başkadır. Bazısı uyur bazısı ağlar alisamaz sıcaklık ister anne kuzusu o daha sarıp sarmalayan kucaginizda. Tentene durun .gogsunuzde uyutun. Madem emziremiyirsunuz onu sıcaklığından mahrum etmeyin.

Doğumdan itibaren mama ile besleyen var mı kızlar. Hangi mamayı kullandınız? Gaz sorunu oldu mu? Ne kadar mama veriyorsunuz? Uykuları nasıldı?
Doğumdan beri mama kullanıyorum malesef sütüm yok ilk Aptamil kullandım gaz problemi yaşadım ardından sma kulandim memnundum ondan sonra hipp i denemek istedim denedim çok memnun kaldım şuan onunla devam ediyorum ilk başta 30la başladım zaten zamaanla o bitiriyor aç kalma belirtileri gördükçe arttirdim şuan 2 aylık 120 CC yeterli geliyor bide kilo başına 30 CC olmalı diye biliyorum

Tecrübesizim ilk bebeğim.Mamayı yedikten sonra uykuya geçmekte sorun yaşıyoruz. Kundakta ellerini kollarını açmaya çalışıyor emzik veriyorum mesela uykuya geçer gibi oluyor ama emziği atıp gene huysuzlanıyor kısa bir süre sonra. Karnı mı tam doymuyor yoksa gazı mı oluyor anlayamıyorum. Bu süreçte de agzımız da aranıypr. 14 günlüğüz.
Agzinin aranması normal çünkü şuan yapabildiği tek şey emmek çünkü iki saate bir 30 CC yeterli gelir büyük ihtimalle ama baktınız devam etmek istiyor bir 30 cc yap hepsinide içemez zaten şuan midesi bir kiraz tanesi çünkü gazını çıkartın sonrasında ayaklarını karnını çeke çeke ağlıyorsa kasiliyorsa genelde gaz sancısı oluyor onun için gaz damlası başlayabilirsin

O bizde de oluyor kuzum bıraksak 7/8 saat uyur ama Allah korusun şekeri düştüğü içinde uyuyorlar yüzden ben 1.5 saate kuruyorum alarmı

O bizde de oluyor kuzum bıraksak 7/8 saat uyur ama Allah korusun şekeri düştüğü içinde uyuyorlar yüzden ben 1.5 saate kuruyorum alarmı
Kaç günlüksünüz canım? İlk haftalarda ben 2 saatte bir besliyordum sarılık değeri sınırdaydı zor uyandırıyorduk. O risk geçtikten sonra bir daha kan şekeri düştüğü için mayışıp uyuma olmuyormuş doktorumuz söyledi 😅 sanırım uykuya geç daldığı için ağır uyuyor uyuyunca, gündüz de tavşan uykusu bir uyuyor hop açıyor gözleri... Gece acısı çıkıyor galiba

Ben varım Aptamil kullanıyorum ama son 5 gündür gazımız artık maalesef
Sma optipro kullanıyoruz doğduğundan beri öyle aman aman bir gazımız olmadı yine de gazımız var, her bebekte oluyor bir miktar bağırsak sistemleri gelişmediği için sab simplex damla kullanıyoruz doktorumuz önerdi.
Golden goat deniyoruz şimdi bakalım o gaz yapacak mı? 💁

aptamil prosyeneo tavsiye ederim
Gaz sorunu olmuyor ve kilo aldırıyor
Biogai ve sab simplex damla destekli ilerledim 6 aya kadar şu an 9 aylığız hiç anne sütü almadı
Düz aptamil
Hipp combiotic
Sma comfort
Hepsi gaz ve kaka sorunu yaramıştı

Kaç günlüksünüz canım? İlk haftalarda ben 2 saatte bir besliyordum sarılık değeri sınırdaydı zor uyandırıyorduk. O risk geçtikten sonra bir daha kan şekeri düştüğü için mayışıp uyuma olmuyormuş doktorumuz söyledi 😅 sanırım uykuya geç daldığı için ağır uyuyor uyuyunca, gündüz de tavşan uykusu bir uyuyor hop açıyor gözleri... Gece acısı çıkıyor galiba
27 günlük olduk kuzum mamayı değiştirdim birde damla aldım gaz için

Hipp 1 combiotic kullanıyorum, maalesef sütüm olmadığı için hiç emmedi gibi bşr şey. Bazen çok kusuyor ve gaz var genelde. Ben besledikten sonra hemen yatırmam, bir süre omzunuzda ayakta sırtını ovun ve hafifçe bel kısmına masaj yapın. Benim bebeğim geğirdikten sonra çok rahatlıyor. Ayaklarının altına da gün için Dr masaj yaparsanız kakasını da rahat yapıyor, en azından bizde öyle. Bir de kuzenim söylemişti ben çok faydasını gördüm bu yöntemin, bebeğinizi ayakta başı omzunuza gelecek şekilde tutun. O zaten anne sıcaklığını aradığından kendini yerleştiriyor ve teninize değecek bşr yer muhakkak buluyor. Siz de vücudunuzda yavaşça u çizerek hareket edin. Bu arada ninni ya da şarkı söylerseniz, bizimki tsm çok seviyor :) , çok rahat uykuya dalacaktır. Kucağa alışır diye üzülmeyin bir süre sonra yalvarsanız da gelmeyecek 🥰

aptamil prosyeneo tavsiye ederim
Gaz sorunu olmuyor ve kilo aldırıyor
Biogai ve sab simplex damla destekli ilerledim 6 aya kadar şu an 9 aylığız hiç anne sütü almadı
Düz aptamil
Hipp combiotic
Sma comfort
Hepsi gaz ve kaka sorunu yaramıştı
Merhaba biogai hangi saat diliminde verdiniz? Ben her akşam 6 da veriyorum 5 damla dogru mu? Bizde şimdi sab simplex ile birlikte biogai kullanacağız, nasıl kullandınız hangi zamanlarda bilgi verirseniz mutlu olurum 🤗

Benimki %70 anne sütü, %30 mama aldı. O yüzden ölçü veremem ama 2 yıl aptamil kullandım. Gaz sorunu yoktu, reflüsü vardı, kısmet. Uykusu çok maceralıydı ama gazla veya mamayla ilgili bir konu değildi.

Damla günde kaç sefer kaç damla bana 15 damla 4 sefer biraz fazla geldi

Damla günde kaç sefer kaç damla bana 15 damla 4 sefer biraz fazla geldi
Bana da fazla gelmisti fakat doktor bu şekilde kullanmamizi söyledi. Aksi takdirde hiçbir etki göstermez dedi. Gerçekten çok faydasini gördük. 3 ay dolduğu gün de damlayi biraktik. Doktor bakalim duruma demisti. Çok şükür ihtiyac duymuyor bebegim.

Back