• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doğumdan da korkuyorum ama en çok da...

kardelenn35

bebeğim iyiki doğdun ...
Kayıtlı Üye
29 Mart 2008
1.436
0
116
İzmir
slm herkese .ALLAHm nasip ederse ağustosta doğm yapacağm. Epud.sezeryan düşünüyorm. çok korkuyorm doğumdan en çok da LOĞUSALIK DÖNEMİNDE KOTU BİŞİ OLURMU DİE KORKUOM.. ama artk herşeyin tedavisi var demi arkadaşlr yaa napcam ben bu korkularla:1no2:fisfisfis

slm herkese .ALLAHm nasip ederse ağustosta doğm yapacağm. Epud.sezeryan düşünüyorm. çok korkuyorm doğumdan en çok da LOĞUSALIK DÖNEMİNDE KOTU BİŞİ OLURMU DİE KORKUOM.. ama artk herşeyin tedavisi var demi arkadaşlr yaa napcam ben bu korkularla:1no2:fisfisfis

Allah yardımcın olsun ve hayırlısıyla bebeğini kucağına alırsın inşallah.size tavsiyem normal doğumu tercih edin.ben de annemin baskılarıyla sezeryan oldum.hiç memnun değilim.bebeklerde solunum ve allerjik şeylere sebep oluyor.sezeryanda loğusalık dönemin daha zor geçiyor çünkü normal doğumda hormonlar vasıtasıyla herşeyin bir düzen içinde olduğuna inanıyorum.sütün bile gelmiyorhemen herşeyin düzenini A llah ne güzel yapmış doğum esnasında bebek bile yavaş yavaş doğuma hazırlanıyor annede anneliğe sezeryanda çocuk hop diye dışarda.yine iyi araştırın hiç korkmayın

inşallah normal doğum yaparsın..gönlüm bundan yana..tabiiki rabbim ne demişse o olurda...
birde sezeryan gerçekten zor canım resmen ameliyata giriyorsun...
ama bu sefer bende normal doğurmak istesemde olamazsa da epirudural istiyorum..tamamen uyumak istemiyorum ..oğlumda çok zorluk çekmiştim..ayılamadım oğlum emmedi sütüm gelmedi ooooo bissürü iş...rabbim herkese kolaylık versin ...

tatlım loğusalık döneminde kötü ne olabilir ki?
sezeryan olursan en fazla 1 hafta ağrın olur o kadar

hergün onlarca insan normal yada sezeryan bi şekilde doğum yapıyo allah sabrını verir mutlaka.allah o yolda kimseyi eğlendirmesin vakti geldimi bi avazda kurtarsın benide (amin)

Walla şekerler, ben korkmıyordum da, sizleri böyle okuyunca bir telaş sarıyor beni de....

ben de şimdi 36.haftadayım. az kaldı yani, özellikle loğusalıkta raghat edeyim diye normal doğum istiyorum. dikiş atsalar bile 1-2 günde toparlanıyorsun. bir de eşime sıkı sıkı tembihledim, bak dedim loğusalıkta hormon düşüşü oluyor, beni oyalan lazım, bana mesela her gün çiçek getir, güzel sözler söyle, çikolatalar al, bebekle ilgilendiğin kadar benimle de ilgilen, böyle anlaştık. Umarım depresyona girmem :)))

Bir de eşim akrabaları yönlendirecek. Anneler de çok fazla bizi sıkboğaz etmesin istiyorum. Ayrıca mutfağa içecek barı açacağız ona karar verdik. herşey ortada olsun, herkes istediği içeceği alsın veya yapsın, bizden kimse hizmet beklemesin. benim bebekle, çevremdekiler de benimle ilgilenmeleri gerekiyor, misafirlerimiz de anlayışla karşılarlar umarım.

Ha bir de dondurucuyuya hazır yemekler doldurmaya başlıyorum. Yemek sorunu aza indirmek lazım, ilk günlerde onlardan bol bol yararlanırız.
Sonuçta annem ve kayınvaliden yemek yapmakla değil, benim moralimi düzgün tutmakla ilgilensin, ben de bebekle ilgileneyim ...ne şımarık ama öyle yapmak lazım bence..:lepi:

canım korkulacak bişi yok ben sezeryan yaptım çokta memnun kaldım normal yapabilirim diysan normal yap ama lohusalıkta ben kötü bişey yaşamadım önceden nasılsm aynıydım

ben epidural sezaryan oldum ayni gun 3saat sonra dus alip hastanede fink atiyordum ne aci ne sizi oldu normal dogursam anca okadar olurdu aslinda ben suda dogum yapicaktim herseyim hazirdi kizim son haftasi ters donunce ep.sez. oldum ama hem dogumda hem logusalikte memnun kaldim hele logusalik yasadim mi yasamadim mi anlamadim 15gunluk degildi kizim parkta esim ben kizim cimde guneslendik merak etme icini rahat tut en guzel zamanin keyfini cikar

canım ALLAH hayırlı dogumlar nasip etsin inşaallah.ben de epidural sezeryan ile dogum yaptım,çokta memnun kaldım.kendini şartlandırma,hayırlısı ile lohusalıgıda atlatırsın,aglıcakla kal tatlım.

Canım,hiç kötü şeyler düşünme.bende nisanda epiduralli sezeryan oldum.çok memnun kaldım.aynı gün kalktım,hastanede gezdim.ağrım olmadı.ertesi gün eve geldim,çok rahattım.lohusalıkta çok rahat geçti.sadece yeni anne olduğum için oğlum ağladığında niye ağlıyor anlamıyordum tabii.işte buna dayanamıyordum.
ama etrafımdaki herkese de epiduralli sezeryani tavsiye ediyorumm..sen kafana takıp,düşünme.hep olumlu düşün canım..allah yardımcın olsun..

arkadaşlar epidural ve spinalin farkı nedir? benimde henüz normal yada sezeryan olacağı belli değil ama doktor sezeryan gibi diyor merak ediyorum şimdiden napmalıyım? eeğer normal doğum olmayacaksa hiç bir fikrim yok sezeryan için....

yardımlarnız için gerçekten teşk.ederm.. ben sorunsz ama psikolojk olarak sorunlu bi hamilelik geçiriyorm ve psikolojk destek almaya başladm. işte doğumda ya kanamam durmasa durduramasalar ya doğmdn sonra enfksyn kaparsam die korkuom ama o kadar titizim ki valizimi hazrlıcam mesela 15 adet iç çamasrı aldm hepsini yıkadm ve yüksek ısıda ütüleyeceğim .. emzirme sütyenlerm ve geceliklermi de aynı şekilde:(( amma abartıyosn demezsinz demi dünyada bi sen mi doğm yapıon da demeyn napıımmm işte:(

Canım lohusalık döneminden niye korkuyorsun ki.. Bence doğumdan da korkma doğum sonrası çekeceğin sancıdan kork (dermişim) :roflol: Şaka şaka..Bende epidural sezeryanla doğum yaptım doğum rahattı ama sonrasında biraz sıkıntılarım oldu..O da benim sezeryanı iyi araştırmamamdan (acemilik diyelim ) kaynaklandı ve refakatçimden birde..Neyse neticede Allah'a çok şükür kısa zamanda toparlanıp kalktım ayağa..Görümcem benim yürüdüğümü görünce "ben seni 15 günden önce kalkamaz diye düşünmüştüm" dedi.. (O kadar kötü haldeymişim demek ki) Lohusalık döneminde sana çok yakın olan biri mümkünse annen baksın sana..O zaman daha kolay atlatırsın çünkü o dönemde onlardan başka kimse anlayamıyor insanı..Annem bana 10 gün falan baktı ondan sonra bebeğime ben kendim baktım çok şükür..Aklına kötü şeyler getirme. Herşey çok kolay olacak..Bende depresyondan çok korkuyordum ama olmadı çok şükür..Allah kimseye kaldırabileceğinden fazlasını yüklemiyor..Allah bebişine sağlıklı bir şekilde kavuşmanı ve onu hayırlı bir evlat olarak yetiştirmeni nasip etsin canım..Ayrıca 15 iççamaşırı fazla çünkü sezeryan olan kadınlar zaten ameliyatta çok kan kaybediyor o yüzden doğum sonrası kanamaları az oluyor bana 3-4 tane yettide arttı bile..Hem epidural çok kolay bir doğum ben anlamadım bile nasıl doğum yaptığımı..Sonrasında da kendine özen gösterirsen ve kırkın çıkana kadar ağır işlerden, ağır kaldırmaktan uzak durup bol bol dinlenirsen hiçbir sorun yaşamazsın..Ayrıca doğumdan sonra bol bol yürümeye gayret et ki gazın kolay çıksın..Yanına ıhlamur al ve ilk gece iç bir iki bardak ( hastanede vermeyi unutabilirler) Gazını çıkarırsan hiç zorlanmazsın..Ben çıkaramadığım için sıkıntı çektim işte..

canım icin oyle rahat edicekse oyle yap tabi ama fazlada takma kafana hicbisey olmazzzzz
hepimiz dogum yaptık bak allaha sukur enfeksiyon falan kimse kapmadi
onun icin hastanede zaten vajinana ilacli suyla temizliyorlar

Ben mart ayında epidural sezeryan oldum. Bir aha doğum yapsam bir daha epidural sezeryan olurdum. Sezeryandan sonra bol bol yürümenizi , gazınızı tutmamanızı ve asla kabız olmamanızı önerim.Şimdiden bebeğiniz hayırlı olsun. Güle güle büyütün

bu iletileriniz gerçekten beni rahatlattı.. ALLAH hepinizin bebiişşlerine ve sizlere sağlıklı uzun ömürler versn ... teşkr ederm yardmlarnz içinnn:)

canım korka allahım yardımcın oluyoo... hiçç kötü şeyler düşünme ..allah yardımcımız olsun..

CANIM HİÇÇ KORKMA NORMAL DOGUMDAN BEN OKADAR ÇOOK KORKUYORDUMKİ HEP SEZARYAN OLMAK İSTİYORDUM NORMALDEN KORKTUGUM İÇİN TAM GÜN ALDIK SEZARYAN GÜNÜNÜ BEKLİYORDUM FAKAT KIZIM ERKENDEN GELDİ O DR İZİNDEYMİİŞ VE BEN EYVAHHH NAPCAM DEDİM AMA DR BENİ OKADAR İKNA ETTİKİ NORMAL OLMASI İÇİN BEBİŞ AŞAGIDAN GELİYORR :emir_bebek::sm_cool: 5 CM AÇILMIŞ BEN HALA NORMAL OLMAZZ DİE TUTTURMUŞTUM AMA SAĞOLSUN DR. İKNA ETTİ VE TAMAM OZAMAN EPİDURAL YAPARIZ DEDİ VE BEN EPİDURAL NORMAL DOGUM YAPTIMM HİÇ BİŞEY HİSSTMEDİM VE KIZIMIN MİS KOKULUMUN GELİŞİNİ GÖRDÜM ÇOOK GÜZEL BİŞEY NORMAL OLMASII HERKESE EPİDURAL NORMAL DOGUMU ÖNERİYORUMM

Allah nasip ederse bende eylül ayında doğum yapıcam kızlar.Ama ben esas doktor sezeryan derse diye çok korkuyorum.İki yıl önce apandist ameliyatı oldum ve spinal anestezi yaptılar ameliyata psikolojim alt üst bir vaziyette girdiğim için sanki beni canlı canlı kesiyolar gibi hissettim ve ameliyattan sonra 7 gün korkunç baş ağrısı çektim sonra düzeldi ama bende acayip sinir bozukluğu yarattı bu durum.Neyse işte bu kötü tecrubenden sonra şimdi evladımı normal doğumla dünyaya getirmek istiyorum ve doktorum sen kilolu bi hamilesin sezeryan yapalım der diye aklım çıkıyo Allah herkeze hayırlısını nasip etsin inşallah .

Back