dogumdan çok korkuyorumm destege ihtiyacım var:(

nurcan006

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2010
21
0
86
Ankara
doguma 3hafta kaldı ve ben geceleri korkudan uyuyamıyorum gözümü kapadıgımda dogum aklıma geliyor çokmu zor dogum lütfen yardım edineyvahedigeldismile

Sakin ol bacım, ne bu korku. :hulya:

Herşey kendiliğinden gelişecek zaten, panik yapma:umursamaz:

4,5 ay önce sezeryanla doğum yaptım..son gece birazcık korkum oldu o kadar..
hastanede tüm sevdiklerim en başta eşim elimi tutarak uğurladı beni ameliyathaneye
ameliyathaneye girince doktorum hep yanımdaydı..
bana hadi uyuyorsun dedi ve uyudum :)
bir uyandımki '' hadi kalk bebeğin ağlıyo'' dediler ve kucağıma bir bebek koydular
böylece odama geldim..herşey çok güzeldi..
hatta doktoruma doğum buysa her sene bir tane doğururum dedim :)
bunu kısaca anlattım belki rahatlamana yardımcı olur diye..

korkulacak hiçbişey yok inanki,doğumdan sonra bebeğini ve eşinin gözlerindeki mutluluğu düşün canım..
herşey yolunca gidecektir olumlu düşün rahat ol..

şimdiden sağlıklı doğumlar dilerim sağlıcakla bebeğini kucağına alırsın inşallah

çok tşk ederim inşallah herşey kolay olur

heralde ben kadar korkan olamazdı yalvarıyodum sezeryana giderken uyutun beni epidurel istemiyom diye ne haykırış ama görmen lazım şimdi sor ne hatırlıyon hiç bişey haaa pardonn bebğimin o ilk ağlamasını o ilk sesi korkumu o da ne yaa boşveeerrr inan düşündüğün gibi olmuyo şimdi diyorum ki doğurmak hikayeymiş asıl iş emzirmekte büyütmekte

canım korkma bukadar ..........kimseyede kulak asma çevrende herkes bişey söyler bide hamilelere ALLAH KURTARSIN demiyolar mı sinir oluyorum ..........sanki ölecek hasta ! tamam demek istedikleri o olmasada zaten hamile insanın kafasında bi sürü soru işareti var muhakak tuhaf olacaklardır.........Allah gayretini verir :) meleğine kavuşcaksın hiç düşünme..geçen arkadaşım doğum yaptı telde konuştuk öyle dendiği gibi zor işkence gibi değilmiş nasıl korkutmuşlar beni dedi .........hiç üzme kendini stres yapma meleğini kucağına alınca herşeyi unutacaksın :)

çok teşekkürediyorum sizlere peki normal dogumla ilgili bilgi verebilirmisiniz bana ben normal dogum düşünüyorum ve daha önce bi düşük yaptım o yüzden korkuyorum?

buarada hayırlı doğumlar sağlıkla al bebeğini kucağına bide zevkli yanlarını düşün işin bebeğine ilk giydirceklerini düşün giyceğin geceliği düşün hastanede nasıl çikolata ikram etsek acaba kimler gelir bebeğimle ilk pozum çok önemli aman iyi çeksinler de kendini doğuma endeksleme o an herşey yoluna giriyo zaten oan sen bi prenses oluyosun çok özel oluyosun herkez destek veriyo zaten rahat ol

oooo böyle korkarsan olmaz ki ama bebişide strese sokarsın.inan ki korkulacak hiçbişey yok.ben 20 dakkada doğurdum.normal doüum oldu ve gerçketen çok kolay oldu tabi canın yanacak ama o anı yaşamak herşeye değer.
korkutmak gibi olmasın ama bence sen doğum sonrasından kork.uykusuz,yorgun geceler seni bekliyor.şimdi uyu uyuyabildiğin kadar,nasılsa sonrasında uyuyamayacaksın.hadi hayırlısıyla,sağlıkla al bebiş kucağına inşallah.kaydirigubbakcemile3

zaten yapmaya çalıştıgım şeylerden biride bu kendimi rahatlatıcak konular bulmak ama birden ne oluyorsa dogum aklıma geliyor ve karamsar düşünmeye başlıyorum

tşkederim geceleri uyumak zorlaştı artık midem çok kötü birşekilde yanıyor sabahlara kadar uyamıyorum:)klava:

tşk ederim geceleri uyusam uyuyamıyorum çünkü midem felaket yanıyo

çok teşekkürediyorum sizlere peki normal dogumla ilgili bilgi verebilirmisiniz bana ben normal dogum düşünüyorum ve daha önce bi düşük yaptım o yüzden korkuyorum?

cnm ben 4 kasımda normal doğum yaptım inan ki korkacak hiçbir şey yok ben hamileliğim boyunca sürekli çok kolay doğurucam dedim öyle de oldu doğum hikayelerinde doğum öyküm mücizem diye yazdım onu mutlaka oku moral bulacaksın
özellikle doğum denince sancılardan korkuluyor benim nişanım gece geldi sabaha kadar evdeydim eşim de annem de uyudu ben evde gezindim doğumun evrelerini okudum sabah 9da dr çağırmıştı 8de suyum geldi 1 saat yol gittik o yolun son anlarında artık sancı değil ama kasıklarımda müthiş bir baskı hissettim ve ıkınma isteğim oldu zor zaptettim kendimi. hast.ye gidince hemen dr muayene etti apar topar giydirdiler beni ve doğumhaneye gittim içinde ağrı kesici olan serum bağladılar dr geldi sonra kendimi dr a bıraktım o ve ebeler ne derse onu yaptım bi yandan dr ve ebelerle muhabbet ettim hiç bağırmadan nazlanmadan doğurdum bebek doğunca zaten senin işin bitiyor bacağıma bir iğne yapıldı sonra dikiş için yapılan iğneyi hiç hissetmedim bile dikişleri de çok az hissettim bu kadar cnm uyanıktm hep epidural almadım alamadım son anda gitmiştim çünkü direk odama çiıkıp bebeği emzirdim sütüm hemen geldi hemen ayağa kalkıp tuvalete gittim yürüdüm
dikişler de acımıyor sadece rahatsızlık veriyor dr onu da beş gün sonra alıverdi sonra ne ağrı ne sızı.
umarım sen de rahatça doğurursun cnm
kendine güven
ve doktora bırak gerisi geliyor zaten
umarım çok uzun olmamıştır

ha bu arada taha0203 e katılıyorum ben emzirirken çok acı çektm hiçbir çare işe yaramadı göğüslrim nerdeyse kopacaktı ve şunu dedim doğum değil ama emzirmek çok zormuş:))))

ha bu arada taha0203 e katılıyorum ben emzirirken çok acı çektm hiçbir çare işe yaramadı göğüslrim nerdeyse kopacaktı ve şunu dedim doğum değil ama emzirmek çok zormuş:))))

evet katılıyorum çokkkk zor çok çektim ve şimdi bebem emmiyo daha 2.5 aylıkmafoldumben

nurcan bende hamıleyım bende bazen korkuyorum ama sora kendı kendıme dıyorumkı
ammaaannn kedıler kopekler 3 er 5 er doguruyor benmı doguramıcam evelallah catır catır dogururum dıyorum
panık yapmak ıstemıyorum cunku bu bebege gecerse bebek mızmız olur dıye korluyorum
sakın gecen hamılelıklerde bebekte sakın oluyormus

Ilk önce saglıklı mutlu bir dogum diliyorum sizin için,hiç korkmayın normal dogum çok güzeldir malesef kelimelere dökemiyorum,bende çok korkuyordum ama boşaymış,doktorunuzla ve ebenizle konuşun onlar size yardım edecektir,ama çok korkacak bir şey yok inanın,ben yoldaki çoçuklara bakardım ve derdimki bukadar zor olsa kimse dogurmazdı,onun ilk aglaması ilk kucagınıza alma ilk nefes bunları yaşamak bambaşka,ben bir daha dogum yapacagım ve yine normal olsun istiyorum,allah sizede hayırlı saglıklı dogumlar nasip etsin.

kendine moral vermek için o doğum devresinin bitecegini hastaneden eve geldiğini bebeğini bir hatta 2 aylık falan oldugını o günleri düşün inan bana korksanda korkmasanda bir gün olacak ilk düşüneceğin kazasız sağlıcakla kucagına almak oldugunu düşün bu acılarında biteceğini aklının bir kenarından çıkarma....allah kolaylık versin doğumda

evet katılıyorum çokkkk zor çok çektim ve şimdi bebem emmiyo daha 2.5 aylıkmafoldumben

cnm ben zeytinyağının iyi geldiğini duydum hem zararı da yok silmek de gerekmiyor üşenmessem süreceğim.
benmki hala emiyor bakalım azimliyim inş atlatacağız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…