• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dogumda gecelikmi;pijamamı

tuvanna07

Guru
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2009
170
10
318
Antalya
selam kızlar daha önce soruldumu bilmiyorum dogum çantamı hazırlıycam dogumdan sonra pijama takımımı,gecelik mi(elbise gbi) daha rahat olur yardım ederseniz sevinirimm:)))))))hastane için

gecelik.
zira sürekli hemşire geliyor dikişlere,kanamaya bakıyor.
doktor geliyor muayene ediyor.
o halde sürekli indir pijama kaldır pijama zor oluyor haliyle...

kesinlikle gecelik ben pijamayı eve geldikten sonra giydim
sürekli dikiş kontrol falan ediliyo bu yüzden gecelik

en rahatı geceliktir hastanede. hemşireler içinde öyle.alt tarafı temizliyorlar sürekli. pijamayı eve geldikten sonra giymenizi öneririm.

Ben 3 ay önce sezeryan doğum yaptım. Kesinlikle gecelik al yanına en az 2 tane, birde dikkat et sakın hamilelik öncesi kilona göre bir beden alma çünkü sezeryan doğumda bağırsaklar bir kez hava aldığı için doğumdan sonra sanki hiç doğum yapmamışsın gibi karnın oluyor..Göğüsten aşağısı bol inen bir gecelik al..Hayırlı doğumlar.

Yaa ben de gecelik ve üstüne sabahlık falan almıştım heyecanla , keyifle. Ama gelin görün ki giymeye fırsat bulamadım. Doğumdan hemen sonra o ameliyathane kıyafetleri var ya arkası açık onlardan giydirdiler bana iki tane ( biri önü diğeri arkayı kapatsın diye ). Ameliyathaneye götürmeyi unutmuşum heyecandan. Odaya gelince de giyemedim çok kalabalıktı ,insanlara çıkın diyemedim. Zaten akşam doğum yapmıştım , millet gider gitmez yorgunluktan bayıldım resmen , e sabah olunca da hazırlandım ve hastaneden çıktık. Eve geldik ben gündelik kıyafetlerimi giydim akşamına da misafirler geldi ... ikram falan derken benim doğum takımım kaldı öylece . Sevinsem mi üzülsem mi arada kaldım öyle.

Ama bence de kesinlikle gecelik olmalı :)

Ben de sezeryan oldum, yanıma hem gecelik hem pijama almıştım ama geceliği hiç giymedim.
ılk gün hastane kıyafeti kaldı üzerimde, o gece pijamamı giydim.
Bence kontrol için de pijama daha rahat, geceliği tümden kaldırmaktansa pijamayı aşağı sıyırıp dikişlerime baktılar gittiler kontrole gelenler.
Geceliği hiç giymedim bile.
Belki normal doğum yapacaklar için gecelik daha iyidir, ama sezeryande pijama bence.

canım normal doğum için kesinlikle gecelik hastanede pratik oluyo.çünkü arkadaşların da dediği gibi sürekli kontrole geliyo hemşireler.pijamayı giy çıkart yapamazsın zaten sürekli.pijama da eve gelince iyi oluyo....

1 hafta yattım hastanede
ilk 3 gün hep gecelik giydim
son günler ise hep pıjama
ama bikaç tane almanı tavsiye ederim çünkü kanama,terleme vs. derken çok sık değiştirmek gerekiyor
özellikle emzirme takımları (kenardan düğmeleri olanlar) çok rahat oluyor

ben sezeryanla doğum yaptım bence 2 tane gecelik iyi olur pijama götürsende lastiği dikişine gelir rahat edemezsin doğum sezeryanlaysa tabi.bide sabahlık al yanına yürüyüş yaptırırlarken giyersin.allah kolaylık versin:)

3 sezeryanlı dogum yaptım 2 sınde iç çamasırı bıle gıydırmedıler gecelık gıydırdıler 27 gun oldu dogum yapalı pıjama gıydırdıler hemde 6 saat sonra ank buyuk dogumda

Bende sezeryanla doğum yaptım yanıma pijama da almıştım. fakat gecelik çok daha kullanışlı 1 gece hastanede kaldım 2 gecelik kullandım. hastene sıcak oluyor gelip gidenler bebekle uğraşıyorsun terliyorsun hemen değiştirmen gerekiyor bunuda düşün. ayrıca sürekli kontrole geliyorlar pijama zor olur

cnm ben sezeryan ile doğum yaptım 3 AY önce.. kesinlikle pijama dyorum.. dikişler üstten olduğu için.. her seferinde geceliği yukarılara kadar sıyırmaktansa üstten açıveriyosun dikişini pansumanını yapıyorlar..
tavsiyem kesinlikle sezeryan ile doğum yapacaksan pijama.. ayrıca evdede sürekli pijama giydim.. çok rahat ettim..
sevgiler..

Back