Merhaba Anne adaylari:) bi cok konu gördüm burda, ben de kendi bilgilerimi paylasmak istedim sizinle. 35. haftalik hamileyim, doguma hazirlik kursuna gittim, yurt disinda yasiyorum...
8 x 3 saatlik bi kurs bu, kursu verende hastanede yetkili olan bir ebe, yalniz öyle siradan bi ebe degil, her alanda sertifikalari mevcut, doguma hazirlik, dogum sonrasi bebek masaji, emzirme, bebek besleme vs. gibi bi cok kurs veriyor... ayrica dogumdan sonra 8 hafta boyunca ev ziyaretleri de yapiyor, size her konuda kendi evinizde yardimci oluyor...
Doguma hazirlik konusunda bi cok bilgi edindim..
Öncelikle bi cogumuzun korktugu catinin kesilme olayi icin dogumdan 6 hafta önce özel bir yagla masaj yapmaya basliycakmisiz. Orda eczanelerde mevcut mu bilmiyorum, adi "cati masaji" yagi olarak geciyor, bu yag catinizin yumusamasini ve daha esnek bi hale gelmesini sagliyor. Yagi bas parmaginiza damlatip her gün 5 dk boyunca catinizi hafif bi baskiyla ovuyorsunuz... cok basit bi olay...
Bunun disinda, doguma 4 hafta kala bögürtlen yapragi cayini icmeye baslamamizi tavsiye etti.. bu da kaslarimizin gevsemesini sagliyor, dogumu kolaylastiriyormus, düzenli bi sekilde her gün 2-3 Bardak icerseniz... Fakat dikkat etmeniz gereken bi nokta var o da bu cayin dozunu abartmamaniz, aksi taktirde sancilarin gelmesini saglayip erken doguma yol acabilrmis...
Bir diger konuda keten tohumu, her gün keten tohumunu yogurtla karistirip yerseniz, bebegin cikacagi yerde vicik vicik bi sivi olusturuyormus ve bebegin cikmasini kolaylastiriyormus... bildiklerim bu kadar...
tabii bu dediklerim normal dogum düsünenler icin gecerli...
Allah yardimcimiz olsun mafoldumben