• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doğum yaptım bebeğim yoğun bakımda :((

nurcandogu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2009
361
2
0
Diğer
Merhaba kızlar. pazar günü 37+5 de saat 21.38de suyu az olduğundan genel anesteziyle sezeryan oldum. Oğlum Ahmet-Poyraz 2.650 gr doğdu. İnanılmaz bir duygu gerçekten. yalnız çok hızlı nefes alıp veriyordu ve emmiyordu ne beni nede biberonu. doğumdan iki saat sonra aldılar bebeğimi benden. Enfeksiyon kapmış yavrum...
Bende iltihaplanma vardı ve geçmiyordu doktor bu yüzden olabileceğini en az haftasonuna kadar yoğun bakımda kalması gerektiğini söyledi. Kızlar ne olur bu durumları yaşayan varsa akıl versn bana. İnanın çok kötüyüm bebeğim orda yaşam mücadelesi veriyor beni ise eve yolladılar. Hergün saat 14-15 arası görebiliyorum bebeğimi çok çaresizim bebeğime birşey olacak mı ? yarıdm edin ne olurrr... ve nolur beni avutmayın doğruları söyleyin...
mafoldumben

canım çok geçmiş olsun
sana tek diyeceğim ümidini kesme
dua et rabbime sığın
allah ın izniyele evladını alıp sağ salim evine götüreceksin
sakın üzülme dirayetli ol
tekrar geçmişler olsun
rabbim evladını sana bağışlasın inşallah

canım endişe etme tedavi ederler bak bizim bebekler den 110 gün kalan var yoğunb akımda enfeksiyon geçince heömen alırsın bebişi kocamanda dğoğmuş maşaallah...telaş etme

bilmiyorum kızlar aklımdan hep en kötüsü geçiyor bebeğim orda yaşam mücadelesi veriyor benimde elimden hiçbirşey gelmiyor. günler saatlerde geçmek bilmiyor. dualarınızı eksik etmeyin ne olurr

doktordan geliyorum tedaviye ağır cvp veriyor bebeğim durumu hala kritik kafayı yicemm

öncelikle geçmiş olsun

içten söylüyorum sakın ama sakın umutsuz konuşma sen güçlü ol ki bebeğin bunu hissetsin annesine en yakın zamanda sağlıkla gelsin kafayı yicem kötüyüm cümleleri yerine rabbime sıgın vede bol bol dua et canım bak ben içten şu an dualara başladım ben henüz 8+ 3 haftalık hamileyim ve poyraz ismini bir oğlum olursa kısmetse koyucam diye düşünürüm hep bu anlamdada çok içten ve sıcak geldi bana dua arkadaşlar tanıyan tanımayan dua etsin ve hayırlısıyla rabbimin izniyle bebişimiz sağlıkla annesine gelicek

vede tedaviye geç cevap vermesi çok normal henüz bağışıklık sistemi çok taze be canım sakın sakın aklına kötü şey getirme sakın ama hep dua et vede güçlü ol canım benim dualarım o minik bebişle rabbim sana bağışlasın yavrunu :Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

Canım benim kızım 1 haftalıkken çok ağır griple yoğun bakıma aldılar.Ağır antibiyotik tedavisi gördü.
3 gün kadar yattı.Ama ben 3 saatte bir gidip besliyordum kızımı.
Sabah 8-11-14-17-20-23 saalerinde hep yanında olurdum.1 saat kadar beslerdim onu.Anlatırken bile kötü oldum:sinifsinif:
Orda bir anne vardı onunda bebeği aynı şekilde omuştu.1 aydır ordalarmış.Biz çıkarken o da çıkardı bebeğini.Lütfen ümitsiz olma canım.Allahın izni ile kısa sürede düzelir.
Ama beslenme saatlerini sen öğren.Hatta hastaneden yatak bile alabilirsin.O bayan öyle yapmıştı çünkü.

nurcan, benim kızımda 34. haftanın içinde aniden suyumun gelmesi sonucu sezeryanla doğdu, çok şükür şimdi 12 aylık...
doğum sonrası hemen bana vereceklerini 34 haftalık doğacağı için sorun olmayacağını söylediler ama doğumdan sonra solunum güçlüğü çektiğinden hemen küvöze almışlar, 1 hafta küvözde kaldı, karşılaşabileceği bütün olumsuzluklara önlem olarak hemen antibiyotik tedavisine başladılar, enfeksiyon olabilir dediler, damar yoluyla ilaçları verildi, elleri ayak altları hep iğne ve kabloydu yavrumun...biz hastanede kalmaya devam ettik,taburcu etmek istedikleri halde...çünkü 3 saatte bir süt sağıp veriyordum,şırıngayla veriyorlardı, 2400 gr doğdu,hastaneden çıkardığımızda 2200 gr. idi.doğduktan hemen sonra biraz veriyorlar şişlikleri iniyor ya...hastne özeldi,oda ve yatak ücretini ödedik 1 hafta kendi isteğimizle eşimle birlikte hastanede kaldık, şansımızdan yoğun bakımda bizim bebeğimizden başka bebek yoktu o hafta,bu nedenle 3 saatte bir bebeğimi görmeye emzirmeye gittim ememiyordu pek ama göğsüme yatırıyorlardı bir kaç dakika kadar kokumu alsın diye...4-5 gün sonra solunumu normale döndü, antibiyotiğede olumlu cevap verdi ve emmeye bile başladı azar azar, 7 gün sonrada normal odaya alıp bir gün denediler ,herşy yolunda gidince çıkardılar, şimdi kocaman kız oldu çok şükür...
biraz uzun yazdım ama okuyunca dayanamadım aynı sıkıntıyı yaşayan biri olarak...canımm güçlü ol onun şimdi sana çok ihtiyacı var ve sonrasında inşallah eve çıkınca zorlu bir bakım süreçleri var hijyen vs. açısından ...onun için bırakma kendini ve lütfen hep olumlu düşün, 1 tek an bile kötü düşünce geçirmedim ben aklımdan...hep kızımı alıcaz evimize birlikte gidicez dedim...ama sen sanki en kötüsüne alıştırmaya çalışıyorsun kendini...lütfen böyle yapma tabii biraz lohusalıktanda kaynaklanıyor bu duyguların ama güzel düşünelim iyi olsun di mi canım...allah miniğinin ve senin yardımcın olsun,sağlıkla kucağına almak nasip etsin inşallah...

nurcan, benim kızımda 34. haftanın içinde aniden suyumun gelmesi sonucu sezeryanla doğdu, çok şükür şimdi 12 aylık...
doğum sonrası hemen bana vereceklerini 34 haftalık doğacağı için sorun olmayacağını söylediler ama doğumdan sonra solunum güçlüğü çektiğinden hemen küvöze almışlar, 1 hafta küvözde kaldı, karşılaşabileceği bütün olumsuzluklara önlem olarak hemen antibiyotik tedavisine başladılar, enfeksiyon olabilir dediler, damar yoluyla ilaçları verildi, elleri ayak altları hep iğne ve kabloydu yavrumun...biz hastanede kalmaya devam ettik,taburcu etmek istedikleri halde...çünkü 3 saatte bir süt sağıp veriyordum,şırıngayla veriyorlardı, 2400 gr doğdu,hastaneden çıkardığımızda 2200 gr. idi.doğduktan hemen sonra biraz veriyorlar şişlikleri iniyor ya...hastne özeldi,oda ve yatak ücretini ödedik 1 hafta kendi isteğimizle eşimle birlikte hastanede kaldık, şansımızdan yoğun bakımda bizim bebeğimizden başka bebek yoktu o hafta,bu nedenle 3 saatte bir bebeğimi görmeye emzirmeye gittim ememiyordu pek ama göğsüme yatırıyorlardı bir kaç dakika kadar kokumu alsın diye...4-5 gün sonra solunumu normale döndü, antibiyotiğede olumlu cevap verdi ve emmeye bile başladı azar azar, 7 gün sonrada normal odaya alıp bir gün denediler ,herşy yolunda gidince çıkardılar, şimdi kocaman kız oldu çok şükür...
biraz uzun yazdım ama okuyunca dayanamadım aynı sıkıntıyı yaşayan biri olarak...canımm güçlü ol onun şimdi sana çok ihtiyacı var ve sonrasında inşallah eve çıkınca zorlu bir bakım süreçleri var hijyen vs. açısından ...onun için bırakma kendini ve lütfen hep olumlu düşün, 1 tek an bile kötü düşünce geçirmedim ben aklımdan...hep kızımı alıcaz evimize birlikte gidicez dedim...ama sen sanki en kötüsüne alıştırmaya çalışıyorsun kendini...lütfen böyle yapma tabii biraz lohusalıktanda kaynaklanıyor bu duyguların ama güzel düşünelim iyi olsun di mi canım...allah miniğinin ve senin yardımcın olsun,sağlıkla kucağına almak nasip etsin inşallah...

sağol canım haklısın güçlü durmam lazım ama içim yanıyor elimden de birşey gelmiyor. Bende özelde doğum yaptım. Ancak ememiyor bebeğim hala sondayla veriyorlar yemeğini azar azar. Orda kalmamı istemediler çünkü bebeğş her gün saat 14-15 arası 10-15 dakika görebiliyorum başka göstermiyorlar. Emziremiyorum kucağıma dahi alamıyorum rabbm yardımcımız olsun :çok üzgünüm:

Canım benim kızım 1 haftalıkken çok ağır griple yoğun bakıma aldılar.Ağır antibiyotik tedavisi gördü.
3 gün kadar yattı.Ama ben 3 saatte bir gidip besliyordum kızımı.
Sabah 8-11-14-17-20-23 saalerinde hep yanında olurdum.1 saat kadar beslerdim onu.Anlatırken bile kötü oldum:sinifsinif:
Orda bir anne vardı onunda bebeği aynı şekilde omuştu.1 aydır ordalarmış.Biz çıkarken o da çıkardı bebeğini.Lütfen ümitsiz olma canım.Allahın izni ile kısa sürede düzelir.
Ama beslenme saatlerini sen öğren.Hatta hastaneden yatak bile alabilirsin.O bayan öyle yapmıştı çünkü.

ne güzel bebeğine dokunabilmişin ben ne kucağıma alabiliyorum nede emzirebiliyorum. Günde sadece 15 dakika görebiliyorum bebeğimi çok zordayım dayanamıyorum meleğim orda bense evdeyım...

öncelikle geçmiş olsun

içten söylüyorum sakın ama sakın umutsuz konuşma sen güçlü ol ki bebeğin bunu hissetsin annesine en yakın zamanda sağlıkla gelsin kafayı yicem kötüyüm cümleleri yerine rabbime sıgın vede bol bol dua et canım bak ben içten şu an dualara başladım ben henüz 8+ 3 haftalık hamileyim ve poyraz ismini bir oğlum olursa kısmetse koyucam diye düşünürüm hep bu anlamdada çok içten ve sıcak geldi bana dua arkadaşlar tanıyan tanımayan dua etsin ve hayırlısıyla rabbimin izniyle bebişimiz sağlıkla annesine gelicek

vede tedaviye geç cevap vermesi çok normal henüz bağışıklık sistemi çok taze be canım sakın sakın aklına kötü şey getirme sakın ama hep dua et vede güçlü ol canım benim dualarım o minik bebişle rabbim sana bağışlasın yavrunu :Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

çok sağol canım tüm dua edenlerden allah razı olsun... bebeğime kavuşayım o sağlıklı olsun başka birşey istemiyorum. Doktor durumu iyileşiyor ama çok ağır cvp veriyor dedi kaplde mi problem var diye kalp grafiğini çekeceklermiş bi kaç güne...

yavrum kıyamam ben ona
Nurcancığım inşallah Allah şifasını verecektir
üzülme.
biz onun için dua ederiz inşallah tez zamanda çıkar hastaneden..
moralini bozma..

Allah en kısa zamanda şifa versin,kavuştursun sizi.Çok güçlü ol annesi,güçlü ol ki sütün gitmesin,yavrun günden güne sütünle çok daha iyi olacak.Dualarımız seninle...

Allah bebeğinizin yardımcısı olsun
en kısa zamanda kucağınıza alın inş.
bende 30 haftalık hamileyim bendede iltihap sorunu var ama dr. bunun için ialç vermiyo bol su içmemi söyledi
açıkcası biraz korktum şimdi
allah bütün hamilelerin yardımcısı olsun

Back