Nasıl yani çok mu kötü
İlk gebeliğim doğumuma bir ay kaldı,, doğum sancısı nasıl oluyor,, cok mu berbat oluyor lütfen biraz anlatır mısınız merak ediyorum...
gulerek dogum yapan arkadasa masallah :) benim hep regli sancisi gibi basliyo, giderek kuvvetleniyo ama son dogumumda ben sanci olarak degil de deniz dalgasi olarak gorsellestirmeye calismistim, yine internetten okudugum bir teknikti, cok isime yaradi, bir de yine sanci geliyo aman cok fena dayanamiycam filan degil de bebek asagiya dogru ilerliyo, dogum kanali aciliyo, her sanciyla bebegime daha da yaklasiyorum filan diyodum icimden, ha bir de birak vucudun yapmasi gerekeni yapsin, rahatla rahatla diyip durdum kendi kendime, cok faydali oldu sancilarla basa cikmamda benim, aciya degil de bu acinin aslinda olumlu olduguna ikna ediyorsun kendini, tavsiye ederim
mrb canım sen de ben gibisin kendiyle konuşup ikna edenlerden....bende aynen öyle yaptım hiç panik korku yaşamadım.....hep biraz sonra kucağıma alacağım diye düşündüm...bi an doğumhane kapısında irkildim hemen kendimi topladım...normal hayatta da her konuda böyleyim kendimi yöetirim...vel hasıl kolay bi doğum yaptım eşim bile şaşırdı....
masallah arkadasim sana da, doguma psikolojik olarak hazirlanmak cok onemli, biz normal dogum yapmak icin yaratilmisiz, fizyolojik yapimiz boyle, milyonlarca yildir insan nesli bu sekilde ilerlemis ama ne yazik ki son zamanlarda basta doktorlar sonrada diger anneler cok korkutuyolar anne adaylarini, normal olan anormal imkansizmis gibi anlasiliyor, Allah herkese nasib etsin normal dogumun guzelligini, sagligini ve de kolayligini amin :)
amin canım............valla 40 doğum yapsam normal yaparım 2. den sonra pratiğe döktüm
benm çok kötü geçti ama sonuç çok güzel unutturuyo o sancıyı
ilk bebekse normaldir canim, ilkler biraz nazli oluyo, gerci ilk bebegini iki saatte doguran bir arkadasim da var ama uzun surmesi normal, benim de ilk bebegimde dogumum 24 saat surmustu, aman hic doguramiycam sanmistimturkiyede olsaydim kesin gitmistim sezeryana bebek gelmiyo, yok catin dar yok bebegin kafasi buyuk bilmem ne diye ama cok sukur yurtdisinda gunlerce de surse bebek kalp atislarinda bir bozulma olmaigi surece bekliyolar, sonunda aldim inatci kizimi kucagima cok sukur
hahaha, aynen ben de, benim de 3. cok kolay oldu Allah'a cok sukur, sabaha karsi 5 gibi su kesem yirtildi (tabi ben o saatte pek ayamadim ne oldugunu ilk kez bu sekilde basladi dogumum cunku :) 8 gibi hastanedeydik 11.30 ta minik oglum kucagimdaydi, cok sukur Allah hepimizin evlatlarini bizlere saglikla bagislasin, bekliyenlere de tez zamanda hayirlisiyla nasib etsin, amin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?