doğum yapmış anneler size bi sorum var

tuana ecrin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2007
41
0
40
arkadaşlar doğum yaptığınız tarih doğru çıktımı yani şu nette gebelik hesaplayıcılarına goremı hesapladınız yoksa doktorunuzun dedıgı tarıhlerdemi doğurdunuz:teytey:

canim doktorun verdigi tarih 30 aralikti netteki hesaplayicilarda 31 cikiyodu ama ben araligin 28 de dogum yaptim simdi cok tatli bebisim var

zaten doktorun hesaplama sekli ile internette hesaplama sekli ayni..
bir gun gec bir gun erken gelir onun hesapla alakasi yok cunku cocuk erken gelebiliyor..
benim mesela 4 eylüldu 18 eylülde geldi..
Geldi demeyim gelmedi doktorlar cikardi mecbur kaldilar:)))

ben kendim tarih hesaplamadım. doktorum 10 mart demişti. 4 martta kızım sabırsız davranıp doğdu. bir rivyete göre kızlar 9 ay 10 günlük gebelik süresinin 10 gününü beklemezlermiş. ne kadar doğru bilmiyorum....

benım hesaplara gore 28 subat gozukuyordu ve erken oldu 6 subatta dogurdum

kızlar nasıl hesaplandıgını size anlatayım ve kendiniz hesaplayın son adet tarihinizden ay olarak 3 ay geri din ve 7 gün ekleyin size örnek vereyim
hesaplama:
mesela son adet tarihiniz 9 temmuz 3 ay geri git (temmuz haziran mayıs NİSAN ) geri gidince NİSAN oluyor 9 ÜZERİNEDE 7 ekleyin 16 oluyor demekki
beklenen dogum tarihi 16 nisan
SAT 3AY GERİ 7 GÜN İLERİ İNŞALLAH ANLATABİLİRMİŞİMDİR... a.s.
BU ARADA BELİRTEYİM BU BENİM ANLATTIĞIM DOKTORLARIN HESAPLADIGI ŞEKİLDEBİZDE OKULDA İKEN BÖYLE HESAPLAYIP GEBELER SÖYLÜYORDUK
İNTERNETTE NASIL BİLMİYORUM

benımde doktorum 20 kasım demıstı, ben de gun gun hesaplamıstım 8 kasım'a denk gelıyordu ama oglum 14 kasımda dogdu... doktorların soyledıgı tarıhten 1 hafta once dogum yapanlar cok, hayırlı bıt dogum ve saglıklı bır bebek nasıp etsın Allah...

saolun kızlarda bende netten hesapladım doğum tarihini nette 19 nisan diyor devlet hastanesindeki ultrasyonda 10 nisan dörtboyutlu ultrasyondada doktor bana dedıki martın sonu nisanın başında deı en gec nisanın 6 sı dedi şimdi ben neye bakim doktora sordugumda doktor bana dıyorki bebegın gelısımıne bakar bebek gelısımını tamamladıysa dunyaya gelır kımı dıyor haftasını bekler aman ne bılım kafam o kadar karıstıkı birde gurbetteyım annem ona gore gelıcek sımdı cagırsam kadını nısanın 19unda olursa 1 ay bos bos oturacak dogduktan sonra lazım bana annem ne yapacagımı bılmıyorum gurbette olmazsam hıc onemsemezdım ama uzaktayım kımsem yok yardımcı olacak bana ılk dogumum yaaaaa kızlar böle işte siz iiki dogurmuşsunuz

tuanacım bide şu var utrasyonda çıkan bebgin gelişimiyle alakalı gelişi nasılsa ona göre çıkıyo diye biliyorum. ama siz bence dr söylediğine inanın

saol öznurcum kafam allak bullak oldu ama dedıgın gıbı bebegın kemık gelısımı ıı dedı nasıp artık bide onunda gunu belıdırde işteee

Ben hiç ugrasmadim hesaplamaya..Kizimda doktorun verdigi tarihten 1 gun once oglumdada 1 hafta once dogum yaptim....Allah herkese hayirli saglikli evlatlar versin, cnlari ne zaman cekiyorsa geliyorlar iste..Siz her daim hazir olun yeter..... )))

benim netteki tarihim 9 aralıktı hastanede verdikleri tarihde 9 aralıktı bende 8 aralıkta doğum yaptım....nettede doğru çıkabiliyor

ilk oğluma mart 8 dedi 6 şubatta doğdu
ikinci oğluma 22 mart dedi 5 martta doğdu
valla benimkiler acele etti.

dr. bana aralığın 29 a tarih verdi oğlum 19 aralıkta geldi dünyaya nette 27 aralık diyordu. yani 39. haftanın sonuda doğdu sayılır. doktorun sana demiştir belki bebeklerin çoğu 38 ile 42. haftalar arasında doğuyorlar. şimdiden Allah yardımcın olsun sağlıkla bebişini kucağına alırsın inşallah.

benim dogum tarihini doktorum1 mart,internet hesaplayıcısı 2 mart olarak vermişti.doğumum 28 şubatta oldu. yani verilen tarihe göre 2 gün önce.ama zaten verilen tarihte dogum yapanların olasılığı baya düşük oluyo.3 gün 5 gün ya erken ya geç ama tabi yakın oluyor...

mesela benim SAT a göre 12 mart bugün 14 mart ve hala tık yok yani onların keyfi ne zaman olursa o zaman geliyorlar:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…