• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dogum yapmıs anneler normal mi sezeryan mı

tecrübeli anneler normal dogummu sezeryan mı

• normal dogum

OY: 23 39,0%
  • sezeryan

OY: 16 27,1%
  • epidural normal dogum

OY: 10 16,9%
  • epidural sezeryan

OY: 10 16,9%

• Ankete Katılan
    59

shannon

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2007
1.587
844
648
Eskişehir
kızlar dogumuma yalnızca 2 hafta kaldı normal dogum istiyorum ama bebegim ya zamanında gelmezse diye korkuyorum ve sezeryan olacakmısım gibi geliyo cünkü bebegim kilolu siz dogum yapmıs arkadaslar olarak ne önerirsiniz biliyorum ikisininde avantajları ve dezavantajları var ama acaba hangisi daha iyi olur

canıım eğer bebeiğn 4 kilodan fazlaysa bence sezeryan yap gerçi doktorun sana en doğrusunu söyler ama 4 kilonun üstündeyse normal doğumda seni zorlayabilir allah yardımcın olsun hayırlı doğumlar dileriim.

bende sezeryana karar verdim ya rüyalarıma giriyo artık bu sabahta bi korkuyla uyandım rüyamda diri diri alttan kesiyolardı :(

vallahi bende normal istedim ama sorunda yoktu hastanede normal yapan kadın yanımda doğurunca vazgeçtim zaten bende renk falan attı beni hemen sezeryana aldılar ama yinede normal doğum sağlıklı ssezeryana göre

canım ben 21 gun once sezeryan oldum cok rahat bı dogumdu gercekten cok memnunum amelıyat oldugum gece ayaga kalktım ve tam tamına 1,5 hafta sonra dısarıya cıktım yanı kolaydı ama herkesın aynı olurmu bı fıkrım yok

valla güzelım tabıkıde normal doğum en saglıklısı ama doğumun normal gıdısatta gıderse guzel anlatabıldımmı.bende normal ıstıyodum ama benım bebıs gunu doldu gelmedı 2 gun daha bekledım hala yok sancım acılma hıc bısey yok bende sezeryanla aldırdıım oooh cokta ıyı.amaan ıyıky sezeryan olmusum.sen bebegım kılolu demısın o zaman sana sezeryan önerırı.benım bı akrabamın bebegı kıloluydu 4 kılodan fazla ama normal doğurda cok kotu gecmıs cocuk kılolu oldugu ıcın zorlanmıs vakumla cekmısler we suan cocugun kafası yamuk.o yuzden oda 2 cı bebegını sezeryanla aldırdıı.tabı yıne sen bılırsıın.hayırlı doğumlaaar

valla güzelım tabıkıde normal doğum en saglıklısı ama doğumun normal gıdısatta gıderse guzel anlatabıldımmı.bende normal ıstıyodum ama benım bebıs gunu doldu gelmedı 2 gun daha bekledım hala yok sancım acılma hıc bısey yok bende sezeryanla aldırdıım oooh cokta ıyı.amaan ıyıky sezeryan olmusum.sen bebegım kılolu demısın o zaman sana sezeryan önerırı.benım bı akrabamın bebegı kıloluydu 4 kılodan fazla ama normal doğurda cok kotu gecmıs cocuk kılolu oldugu ıcın zorlanmıs vakumla cekmısler we suan cocugun kafası yamuk.o yuzden oda 2 cı bebegını sezeryanla aldırdıı.tabı yıne sen bılırsıın.hayırlı doğumlaaar

tesekkür ederim canım cesaretimi toparladım biraz simdilik normal dogum istiyoruum hayırlısı artık

ne bu ya sankı herkez sezeryanı tvsiye etmiş...dogum yapmamıs ınsanlar belkı korktukları ıcın sezeryanı dusunebılır ama dogum yapmıs kadınların bence daha dıkkatlı konusmaları lazım bu konuda..
ben de hamılelıgım boyunca sezaryen olsun dıe dua etmıstım ama normal oldu ve ıyıkı de normal olmus..sezeryan bır kere amelıyat bunu unutma canım bı kere karnını yedı kat kesıolar..o anda canın yanmıo olabılır ama ya sonrası (normal dogumda doguruyosun bıtıo) daha dun sezeryanla dogum yapmıs arkadasımın karnını gordum koca bı dıkıs hıc hos bı goruntu dııl bı kere..bı de kum torbası olayı anlattı bana sezeryan da normal dogumun aksıne ıcın temızlenemedıgı ıcın karnının uzerıne kum torbası koyuyolarmıs gelıp gıttıkce bastırıyolarmıs kı kan bosalsın dıye..bence normal seyırıne bırak canım herseyın hayırlısı allah bı solukta kurtarsın senı ve tum hamılelerı...

iki çocuğumu da normal doğurdum.ilk doğumum bana göre zor geçmişti çünkü suni sancılardan kurtulmak için sürekli ıkındım buyüzden doğum sonrası çok ağrım oldu ve oğlumun kafası uzamıştı:)
kızımda sezaryen istedim iki gün öncesinde sancılandım doktorumu aradım ebeye baktır dedi.ılık duş alıp gittim(bu çok faydalı bişey mutlaka yapın,duş kaslar açıyo)
iceri bir türlü giremedim dışarda bekliyoruz saat sabahın yedisi.eşim zar zor ikna etti girdik ebe dedi ki 8 cm açılmışsın bebek geliyo sedyede ıkınmam geldi o anda doktorum geldi ve ben ilk ıkınmada bebeğimi doğurdum.allah herkese nasip etsin.normal ıkınma geldiğinde doğum çok kolay.hiç zorlanmıyorsun.hemen bebeğimi verdiler emzirdim.sezaryene niyetlenmiştim ormal oldu.ben çıktım ertesi gün.sezeryanlı arkadaşlar doğrulamıyolardı bile.hemşire 4o gün bebeğimi kocağıma alamadım.normal doğum en iyisi dedi.
kişiden kişiye değişiyor bana göre bazen sezaryenliler çok rahat atlatıyo.sanırım doktoruna ve bünyeye bağlı.ben sezaryeni çok iyi duyduğum bir doktor seçmiştim.nasip işte normal oldu.çok mutluyum.çünkü hemen ayağa kalkıyosunuz ve problem yok.zorunlu olmadıkça normal doğum bence

kesınlıkle normal benım ılk kızım normal oldu yurtdısında 2 ıncısıde turkıyede malesef ellerınden kurtulamadım sezaryana aldılar

kesinlikle normal doğum.:CüvCüv: ben epidural normal yaptım, ama epdurali kullanmama gerek bile kalmadı. en sonda dikişim dikilirken kullanıldı sadece. 2 ıkınmada sadece 4 dk.da bebeğim doğdu.:emir_bebek: ertesi gün hastaneden yürüyerek çıktım ve inan lohusa yatağı bile yapmadım evde, sürekli ayaktaydım; 8 gün sonra kardeşimin düğününe bile gittim.kaydirigubbakcemile3 Eğer herşeyin normalse bence normal doğum yapmalısın, eğer mecbursan elbette sezaryen..hikayemi de burdan okuyabilirsin.http://www.kadinlarkulubu.com/oglum...ogumla-hayata-merhaba-dedi-t212234/index.html

bu konu 2. ayda açılmış kızcagız dogurmuş ve büyütmüştür bile konuyu kapatsalar arkadaşlar

kesınlıkle normal benım ılk kızım normal oldu yurtdısında 2 ıncısıde turkıyede malesef ellerınden kurtulamadım sezaryana aldılar

çok güldüm:roflol::roflol::roflol::roflol:,iyi bir tesbit.ellerinden kurtulabilirseniz,ben de normal derim:Saruboceq::Saruboceq:.ben kurtulamadım da:utangac::utangac::utangac:

kesinlikle epidural normal dogum valla hiç bir sorunum olmadı çok memnunum 2. bebek düşünmüyorum ama olursa gene epidural noral dogum isterim.a.s. hiç düşünmeden tercih edbilirsiniz.a.s

tabiki normal doğum hemen ayağa kalkıp normal işlerinize koşturabiliyorsunuz ben ankarada eğitimdeydim doğum yaptığımda doğum üzerinden 20saat geçmeden yola çıktık bursaya döndük sezeryan olsa mümkün olurmuydu hiç

Ben mecburen sezeryan oldum, çünkü bebeğim ters geliyordu, normal doğum yapmam çok ama çok riskliydi.
Başta gerçekten çok korktum. Ameliyat olmayı hiç istemiyordum, hele ki bebeğimle ilgilenemeyecek olmaktan çok korkuyordum.
Ama nasıl olduysa ben çoookk rahat bir sezeryan geçirdim. Doğumhaneden çıkarken ayılmıştım. Sütüm hemen geldi. Doğumdan 2-3 saat kadar sonra yemek yedim ardından ayağa kaldırdılar. Hiç de zorlanmadım. Gece hiç uyumadan hep bebeğimi seyrettim. İstediğim zaman kardeşimin de yardımıyla kucağıma aldım. Ertesi gün de eve döndük ve ben hiç yatmadım. Bebeğime hep kendim baktım :)
Keyfi sezeryana hala karşıyım ama benim gibi mecburen sezeryanla doğum yapacak arkadaşlar; çok da korkmayın. Gerçekten o kadar da zor değil doğum sonrası :D
Bazı şeyler biraz da psikolojik diyorum ben ;)

kesinlikle normal doğum.:CüvCüv: ben epidural normal yaptım, ama epdurali kullanmama gerek bile kalmadı. en sonda dikişim dikilirken kullanıldı sadece. 2 ıkınmada sadece 4 dk.da bebeğim doğdu.:emir_bebek: ertesi gün hastaneden yürüyerek çıktım ve inan lohusa yatağı bile yapmadım evde, sürekli ayaktaydım; 8 gün sonra kardeşimin düğününe bile gittim.kaydirigubbakcemile3 Eğer herşeyin normalse bence normal doğum yapmalısın, eğer mecbursan elbette sezaryen..hikayemi de burdan okuyabilirsin.http://www.kadinlarkulubu.com/oglum...ogumla-hayata-merhaba-dedi-t212234/index.html

herkesin doğumunun bu kadar kolay olacağının garantisi yok ama
herkes bilse ki bu kadar kolay doguracak kimse düşünmeden normal doğum yapardı

Kesinlikle sezeryan
anlatilanlari dinledikçe iyiki sezeryan yapmişim diyorum

Back